علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: امروزه نان به دلیل توجه ویژه به تاثیر اقتصادی و خرده اقتصادهای جمعی بعنوان تامین کننده انرژی و کالری شناخته میشود.
وی افزود: اهمیت سالم سازی نان همین میزان است که ایرانیان ۳۷ تا ۴۰ درصد از سرانه مصرفی جهان نان مصرف میکنند. این مصرف در روستا سرانه بیشتری را به خود اختصاص میدهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ۴۵ تا ۶۵ درصد کالری غذایی را نان تامین میکند، اظهار داشت: حدود ۳۷ تا ۴۵ پروتئین غذایی و ۸۰ درصد آهن مورد نیاز از نان تامین میشود.
وی ادامه داد: سرانه مصرف نان رو به افزایش است. هر ایرانی بین ۱۸۰ تا ۳۲۰ گرم نان مصرف میکند که این نشان میدهد در ۲ و نیم وعده غذایی روزانه نان سر سفره موجود است.
زالی با بیان اینکه ایران جز کشورهای پرمصرف نان در دنیاست، گفت: بیش از ۷۰ درصد زمینهای کشاورزی و ۴۰ درصد از اراضی در اختیار کاشت گندم قرار دارد. باید کودهای سالم و آفات مناسب و مدرن سازی و مکانیزه سازی کشاورزی انجام شود تا منجر به رشد این اقتصاد شود.
منبع: ایرنا