کامران قدس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: عوامل زیادی همچون محدودیت در دریافت برخی از گروههای غذایی، بیاشتهایی، از دست رفتن مواد مغذی محلول طی همودیالیز و همچنین بالا بودن میزان کاتابولیسم به دلیل افزایش تولید سیتوکینهای التهابی سبب وضعیت تغذیهای نامطلوب در این بیماران میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان ادامه داد: سوءتغذیه در بیماران همودیالیزی همراه با عوارض جبرانناپذیری مانند کاهش کیفیت زندگی، افزایش ابتلا به بیماریها و همچنین افزایش مرگومیر میشود؛ بنابراین، بررسی دقیق و مستمر وضع تغذیهای بیماران همودیالیزی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
قدس با اشاره به نتایج پژوهش اخیر محققان این دانشگاه در خصوص وضع تغذیهای بیماران همودیالیزی مراجعهکننده به مراکز دیالیز استان سمنان که در سال ۱۴۰۱ انجام شد، گفت: بهطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد شیوع سوءتغذیه در بیماران همودیالیزی استان سمنان بالا بوده و میزان دریافت انرژی، پروتئین و مواد مغذی نسبت به مقادیر توصیهشده کمتر است.