فاروق سلیمانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: در اجرای مصوبات کارگروه استانی احیای دریاچه ارومیه، توانستیم آبگیری این تالاب بین المللی قوپی باباعلی را که از تالابهای فصلی و مهم در این شهرستان است، از طریق رودخانه مهاباد با حجم حقآبه ۱.۸ میلیون مترمکعب در بهمن ماه امسال شروع کنیم.
وی اضافه کرد: در راستای تامین حقآبه تالاب بین المللی قوپیباباعلی با همکاری مدیریت منابع آب مهاباد، آب از رودخانه مهاباد به سمت کانال روستای «گردهگروی» هدایت و آبگیری این تالاب آغاز شده بود و اکنون بیش از ۳.۵ میلیون مترمکعب آب در این تالاب ذخیره شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد با بیان اینکه بارشهای مناسب زمستانی نیز موجب احیای زهکشها و چشمههای اطراف تالاب بینالمللی «قوپی باباعلی» شد، گفت: هم اکنون متوسط عمق آب در این تالاب بین المللی به بیش از ۱.۵ متر رسیده و با احیا و آبگیری آن، این تالاب میزبان صدها قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی مانند انواع مرغابیها، اردکسانان، خوتکا، آبچلیک و آنقوت شده است.
وی اظهار کرد: اواخر تابستان امسال به دلیل تبخیر زیاد آب، تالاب بینالمللی «قوپیباباعلی» خشک شد و فصل پاییز نیز به دلیل کاهش بارندگی، کمآبی این تالاب جبران نشده بود.
سلیمانی افزود: تالاب بینالمللی «قوپیباباعلی» مهاباد با وسعت ۵۰۰ هکتار و محدوده اکولوژی حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار زیستگاه پرندگانی نظیر اردک سرسبز و سر حنایی، آنقوت، انواع غاز، فلامینگو و تنجه است.
وی در ادامه گفت: این تالاب با ویژگیهای طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاههای مهم پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالابهای مهم این منطقه محسوب میشود که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است.
تالاب بینالمللی «قوپی باباعلی» مهاباد در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر و مسیر جاده مهاباد به میاندوآب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.
در شهرستان مهاباد نیز علاوه بر تالابهای بینالمللی «قوپی باباعلی» و تالاب بین المللی «کانی برازان»، تالابهای فصلی دیگری از جمله «حسن خان»، «گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.