پروفسور محمد اسماعیل اکبری استاحوزه جمعیت با اشاره به اینکه تعریف حیات جگین تعریف جداگانهای از حیات انسان ندارد و و اهمیت این مسئله به اندازه اهمیت حیات یک انسان کامل است گفت: آمار سقط جنین در کشور ما به اندازه ایست که اگر به این مسئله توجه شود بدین وسیله میتوانیم نقصانهای جمعیتی کشور را جبران کنیم.
وی در ادامه افزود: جلوگیری از سقط جنین تنها به دلیل افزایش جمعیت نیست بلکه این مسئله پیشگیری از قتل است و هر آدمی که خلق و خوی انسانی دارد باید از این اتفاق شوم پیشگیری کند، و فرقی هم نمیکند سقط جنین در کشوری مثل هند که ازدیاد جمعیت دارد اتفاق بیفتد یا در کشور ما که با چالشهای جمعیتی مواجه هستیم.
حجت حاجی کاظمی، دبیر همایش حمایت از حیات جنین که دومین دوره آن صبح امروز در سالن نرجس خاتون جمکران برگزار شد، گفت: توجه به حفظ جان و حیات جنین در کنار حفاظت از جان مادر از جمله اهداف تشکیل و برگزاری این گردهمایی بوده که طی سالهای اخیر فراخوانی به مجموعههای مردمی اعلام شد تا بر اساس آن تجربیات خود را در حوزه پیشگیری از سقط جنین به اشتراک بگذارند.
وی افزود: در این گردهمایی تعدادی از پزشکان و متخصصان زنان و زایمان همچنین متخصصان عرصه جمعیت و فعالان فرهنگی و حوزوی و مسئولان مجموعهها و پویشهای مردمی در زمینه پیشگیری از سقط جنین حضور دارند که دغدغه همگی آنها حفظ حیات جنین است.
حاجی کاظمی با تاکید بر اینکه حتی اگر جمعیت در حال انفجار هم باشد نمیتوانیم از جان جنین بگذریم افزود: قبلاً اگر فکر میکردیم که جنین زیر چهار ماه روح یا اهمیت چندانی به لحاظ انسانی ندارد اکنون به این نتیجه رسیدیم که این ذهنیت، ذهنیت غلطی است.
دبیر همایش حامیان حیات جنین در ادامه با استناد به پژوهشهای سال ۹۸ گفت: بین ۳۵۰ تا ۶۰۰ هزار جنین در سال به صورت عمدی سقط میشوند که این آمار در جهان عددی بالغ بر ۴۵ تا ۷۵ میلیون سقط جنین است.
گفتنی است بر اساس آمار سازمان ثبت احوال کشور، در سال ۱۴۰۱ در کل کشور یک میلیون و ۷۵ هزار و ۳۸۱ نوزاد متولد شدند.