مهدی زنگنه در همایش پیشگیری از ناباروری اظهارکرد: نرخ باروری سیستان بلوچستان ۲.۱ فرزند به ازای هر زن است درحالی که میانگین کشوری نرخ باروی ۱.۶ فرزند به ازای هر زن است.
وی ادامه داد: افزایش سن ازدواج، تک فرزندی، تاخیر در فرزندآوری، فاصله زمانی بین ازدواج و تولد فرزند اول(متوسط کشوری ۳.۵ سال)، فاصله بین فرزندان (متوسط کشوری ۵.۵ سال) و ناباروری از عوامل تاثیر گذار در کاهش باروری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطرنشان کرد: فردی که تاکنون موفق به بارداری نشده باشد، به ناباروری اولیه مبتلاست و ناباروری ثانویه زمانی است که فرد یکبار تجربه بارداری را داشته است اما بعد از آن دیگرباردار نشده است.
متخصص درمان ناباروری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این همایش گفت: عوامل محیطی و سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، چاقی، کاهش وزن زیاد و... بر باروری تأثیر میگذارند.
مرضیه قاسمی ادامه داد: خوشبختانه ناباروری در حال حاضر قابل درمان است و متخصصین مراکز درمان ناباروری درمانهای خاص بر اساس عوامل مؤثر در ناباروری، طول مدت ناباروری، سن زن تجویز میکنند.
وی عنوان کرد: ناباروری مردان نیز با روش های مختلفی از جمله درمان های دارویی و نیز گاهی جراحی درمان می شود و لازم است فرد به اورولوژیست مراجعه کند.
عضو هیئت علمی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این همایش اظهار کرد: میکروپلاستیک ها ذرات پلاستیکی هستند که در محیط زیست وجود دارند و منجر به ناباروری می شوند.
غائب زاده تصریح کرد: معمولا میکروپلاستیک ها از طریق غذا، آب و هوا وارد بدن انسان می شوند.
وی افزود: روزانه یک گرم از ذرات میکروپلاستیک از طریق ریه و روده وارد جریان خون هر فرد می شود که باعث انواع مختلف بیماری ها از جمله ناباروری و سرطان میشود.