مهدی زنگنه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ضمن گرامیداشت روز جهانی شنوایی با بیان این مطلب گفت: کم شنوایی، یک ناتوانی ارتباطی محسوب میشود که شیوع آن در جامعه بطور کلی و در سالمندان بطور خاص در حال افزایش نگران کننده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: یکی از رایجترین اختلالات بعد از تولد، کم شنوایی است و شیوع کم شنوایی ناتوانکننده دوره نوزادی ۱ تا ۳ در هر ۱۰۰۰ تولد زنده گزارش شده است، این عارضه باعث میشود که تکامل حرف زدن کودکان به خوبی شکل نگیرد. زیرا کودکان از محیط اطراف خود میآموزند. نوزادان کم شنوا فقط میتوانند به صورت دیداری از محیط اطراف یاد بگیرند، چرا که قادر به رمزگشایی صداهای پیرامون خود نیستند.
وی گفت: در جهان، بیش از ۸۰ درصد از نیازهای مربوط به مراقبت از گوش و شنوایی نادیده گرفته میشود و عدم توجه به کم شنوایی، سالانه قریب به ۱ تریلیون دلار در سطح جهان هزینه تحمیل میکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر غربالگری کم شنوایی نوزادان در محدوده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ۶ بیمارستان و ۴ مرکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه با همکاری بهزیستی انجام میشود.
زنگنه افزود: در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد نوزادان متولد شده در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مورد غربالگری شنوایی قرار گرفته اند.
شایان ذکر است: ۳ مارس مصادف با ۱۳ اسفند ماه روز جهانی شنوایی با شعار " تغییر نگرش: مراقبت از گوش و شنوایی را به واقعیت تبدیل کنیم " نامگذاری شده است.