جشن شکرگزاری برداشت محصول روستای سنقرآباد و فن پخت چندین غذا و سنت همدانی‌ها به ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس ایران رسید.

فن پخت چندین غذا و سنت همدانی‌ها در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ایران قرار گرفت. در اجرای مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال ١٣٨۴ مجلس شورای اسلامی و آئین‌نامه اجرایی آن در هیات وزیران در سال ١٣٨٧ و آئین‌نامه مشارکت در پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس شهر‌ها و روستا‌ها تهیه "آش آلو" در شهرستان بهار، تهیه "آش سرنانی" در استان همدان، فن تهیه "حلوای مقری" در روستای اشترمل شهرستان تویسرکان، فن تهیه "پتله پلو" در استان همدان، تهیه "آش چغندر بدو" روستای علی‌آباد دمق ملایر و همچنین جشن شکرگزاری برداشت محصول در روستای سنقرآباد شهرستان درگزین و نقوش ذهنی بافت قالی میشن در دهستان کازان‌علیای بخش زند ملایر در فهرست ملی میراث ناملموس ایران ثبت شد.
همچنین شیوه تهیه "چای شیرینیسی (شیرینی چای) " با گستره موضوع فرهنگی ناملموس استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، قزوین، زنجان و همدان در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ثبت شد.

"بایاتی لار (دوبیتی‌های عامیانه) " با گستره موضوع فرهنگی ناملموس استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، قزوین، مرکزی و همدان هم در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ثبت شد. 

داستان عاشیقی گرگلی محمد و شاه صنم خانیم (خانم) " هم با گستره موضوع فرهنگی ناملموس استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان و همدان در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ثبت شدند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.