علیرضا فخاری استاندار تهران با بیان اینکه موضوع انتخابات حدود بیش از ۲۰۰ روز قبل آغاز شده بود، اظهار کرد: تمام تجهیزات و نفرات فراهم شد تا روز رایگیری فرا برسد، بر اساس زمان بندی موارد ارزیابی شد تا کارآیی لازم را داشته باشند. آموزش نیروها، تامین تعرفه ها، تعمیر و راه اندازی تست نهایی دستگاههای احراز از عواملی بود که برآورد شدند.
وی همچنین افزود: تامین امنیت مردم از نقاط دوردست ارزیابی شد. برآوردهای امنیتی و چیدمان انتخابات در مقابل توطئههای احتمالی انجام شد. از مدتها قبل افرادی در خارج، فضای سیاسی کشور را میخواستند ناامن جلوه دهند و از طریق رسانهها در حال سم پاشی بودند و فکر میکردند میتوانند در انتخابات تاثیرگذار باشند، به طوری که به دنبال عدم مشارکت مردم بودند، ولی تا این لحظه تمام توطئههای دشمن برای بر هم زدن نظم انتخابات و موضوعات امنیتی خنثی شد. شاهد آرامش، آسایش و تامین امنیت مردم بودیم و مردم با آرامش پای صندوقهای رای آمدند.
فخاری خاطرنشان کرد: در کنترل مرزها، داخل کشور، شهر، استانها و محل صندوق رای، کار پیوسته ساختاری را مشاهده کردیم و مردم بدون دغدغه پای صندوق آمدند. هیچ موردی نداشتیم و موارد جزئی قابل ذکر نیست.
استاندار تهران تصریح کرد: با عملیات روانی مواجه بودیم که ذهنها را مخدوش کنند، اما دیدیم که در فضایی امن، انتخابات برگزار شد.
فخاری با بیان اینکه امسال با استفاده از تجارب گذشته، توزیع صندوقها بر اساس توزیع جمعیت انجام و تعداد صندوقها تعدیل شد و پوشش کامل را داشتیم، گفت: ۳۰۰ صندوق سیار در تهران داشتیم. حتی در مناطق صعب العبور هم این امکان فراهم شد که مردم رای خود را به صندوق بیندازند.
فخاری با اشاره به اینکه ۴ راهبرد مقام معظم رهبری، اجماع همه راهبردهای اجرایی انتخابات بود، گفت: برای ابراز نقطه نظرات کاندیداها رقابت صورت گرفت و کنشگری اجتماع ایجاد شد. مشارکت، حضور مردم را رقم زد و زمینه برای تبیین انجام شد تا وظایف نمایندگان مشخص شود. گروههای مختلف، احزاب، اصناف و هنرمندان نیز در این آزمون بزرگ سیاسی حاضر شدند.
فخاری خاطرنشان کرد: در بخش سلامت هم در مسیر قرار داریم و تضمین کننده حقوق مردم و امانتدار آرا هستیم.
وی با اشاره به شروع انتخابات از ساعت ۸ صبح روز جمعه تصریح کرد: ابزار احراز هویت قبل از ساعت ۸ مهیا بود. همکاران از ۴ صبح پای کار بودند و توانستند صندوقها، ابزار و تعرفهها را انتقال دهند. انتخابات تا ساعت ۲۴ تمدید شد و پس از آن از افرادی که در حوزه رایگیری بودند رای گیری انجام شد و آخرین رای تا ۲ صبح ادامه داشت. سنت انتخاباتی مردم این است که بعد از ظهر حاضر میشوند، اما مهم محصول نهایی است.
استاندار گفت: شمارشها هنوز ادامه دارد و امیدواریم تا ظهر فردا بتوانیم کار را به اتمام برسانیم. ممکن است انتخابات به دور دوم کشیده شود. کسی که ۲۰ درصد آرا را کسب کند وارد مجلس و کسی که نتواند به دور دوم انتخابات میرود.
وی با بیان اینکه در استان تهران ۳ هزار و ۶۴۷ نفر داوطلب نهایی داشتیم، ادامه داد: ۶ هزار و ۸۱۱ شعبه اخذ رای داشتیم و ۱۳ هزار صندوق در استان توزیع و ۵ هزار شعبه در تهران بزرگ مستقر شدند و عوامل اجرایی این شعب بالای ۱۴۰ هزار تخمین زده شده است.
استاندار تهران با اشاره به اینکه تعداد زیادی از متقاضیان از طریق کد ملی احراز هویت شدند، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای این انتخابات، احراز هویت با کد ملی بود که باعث شد زمان رای دادن کوتاهتر شود، مردم کمتر در مضیقه قرار گرفتند و رای خود را به صندوق انداختند.