سهم مالیات در بودجه سال ۱۴۰۳ به ۵۳ درصد رسید

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: سهم مالیات در بودجه سالیانه از حدود ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۵۳ درصد در بودجه ۱۴۰۳ رسیده است.

بابک نگاهداری در همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی کشور با بیان اینکه  سوگیری و جهت‌گیری بودجه از سال ۱۴۰۰ به سمت افزایش سهم مالیات بوده است گفت: به طوری که سهم مالیات در بودجه سالیانه از حدود ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۴۳ درصد در سال ۱۴۰۲ و در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به ۵۳ درصد رسیده است. لذا جهت‌گیری بودجه به سمت منابع پایدار است.

وی با بیان اینکه  در برنامه هفتم به موضوع پایه‌های مالیاتی جدید تاکید شده است. بحث مالیات برعایدی سرمایه تا جای خوبی پیش رفته است گفت: سفته‌بازی باعث نوسانات شدید قیمت می‌شود و نیازهای مصرفی مردم را نیز دچار مشکل می‌کند. ما از تولیدکننده مالیات می‌گیریم اما از دلال اخذ نمی کنیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه  این موضوع سبب تغییر جریان سرمایه به سمت بازارهای دلالی می‌شود که برخلاف تولید است. بنابراین هدف از این قانون تقویت تولید و مبارزه با سوداگری است گفت: بحث بعدی به مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی مربوط می شود. تلاش شده تا این مالیات را جایگزین قوانین و معافیت های پراکنده مالیاتی کنیم. در این قانون درآمدهای فرد تجمیع می‌شود و هزینه‌هایی مانند آموزش و سلامت از آن کم می‌شود و مابقی مشمول مالیات می‌شود.

نگاهداری با  تاکید بر اینکه: در برنامه هفتم بر روی  جلوگیری از فرار مالیاتی تاکید  شده است گفت: هر چقدر که به سمت هوشمندسازی برویم در جلوگیری از فرار موفق تر خواهیم بود. رویکردهای سازمان امور مالیاتی هم در همین راستا است.

وی افزود: موضوع دیگر تقویت بخش تنظیم گری مالیات است. باید با تعریف پایه‌های جدید و تغییر رویکرد نشان دهیم که مالیات ضد تولید نیست. به عنوان مثال با کاهش فرار مالیاتی توان ما برای کاهش نرخ مالیات بر تولید افزایش پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از مهم‌ترین زیر ساخت های کشور برای هوشمندسازی نظام مالیاتی است. حاصل اجرای این سامانه شفافیت و حذف ممیز محوری است. قانونی دیگری نیز در حال جلو رفتن است که بحث تسهیل تکالیف مودیان در پایانه‌های فروشگاهی است. معافیت صدور صورت حساب الکترونیکی برای مودیان کوچک در این قانون در نظر گرفته شد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: برنامه ریزی باید به گونه ای باشد که همه معاملات مودیان در سامانه مودیان پوشش داده شود. بنابراین هدف اصلی توسعه صورتحساب‌های الکترونیک است. باید این نظارت صورت گیرد تا قانون مالیات بر درآمدهای اتفاقی با کمک سامانه مودیان اجرایی شود.

منبع: ایسنا

برچسب ها: مالیات ، بودجه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
کارمندان دولت خودشون رو آماده کنند چون طبق معمول اول صف هستن
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۲۰:۲۳ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
همه جهت گیری های شما مردم را نشانه گرفته است. مردم شده اند سیبل مسئولین بی کفایت. الان هم که یک روز از انتخابات نگذشته مزد مردم را دستش دادید و طلا شد 3 میلیون و به طبع آن گرانی های پی در پی اتفاق خواهد افتاد. سهم مالیات را زیاد کردن دقیقا به معنی آن است که مسئولین بی عرضه و بی کفایت حقوقشان بی دردسر تامین باشد تا هر بیشتر به مردم اجحاف کنند. نمی دانم به کجا باید گفت شورای شهر تبریز عوارض امسال را چهار برابر کرده و کسی پاسخگو نیست آیا مسئولین در کرات دیگر زندگی می کنند و از وضع مردم خبردار نیستند؟ اگر حکومت واقعا عادل است باید حقوق حداقلی را به مدیران بدهد تا وضع موجود جامعه را بهتر درک کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۰ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
این یعنی این ک قشنگ جیب مردمو میزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۵ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
در کنار دیوار سازمان تامین اجتماعی شهید حاتمی دو خودرو لوکس جن بدون پلاک پارک است و کسی هم رسیدگی نمی کند که جابجا کند.
آیا احتکار است؟
آیا مالیات پرداخته؟
آیا وجود خودرو بدون پلاک در سطح شهر قانونی است؟
آخرین اخبار