محمد حسين رئیسی گفت: به منظور گسترش فرهنگ سازی بتن در سال های گذشته، از تمامی تولیدکنندگان بتن آماده درخواست شده تا آزمایشگاه کنترل کیفیت راهاندازی کرده و یک مهندس را به عنوان مسئول کنترل کیفیت استخدام کنند. در حال حاضر، یکی از الزامات دریافت گواهینامه استاندارد، داشتن آزمایشگاه فعال و حضور مسئول کنترل کیفیت در کارخانههای تولید بتن آماده است.
دبير انجمن صنفی بتن آماده و قطعات بتنی ايران بیان کرد: یکی از معضلات بزرگ در تولید بتن آماده، وجود واحدهای تولیدی غیرمجاز و فاقد پروانه بهرهبرداری از سازمان صنعت معدن و تجارت و عدم داشتن نشان استاندارد از اداره کل استاندارد استان تهران است.
وی افزود: انجمن در همکاری با اداره کل استاندارد، در سال گذشته توانست حدود ۳۰ کارخانه و واحد تولیدی غیرمجاز را پلمب کند.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه بیشتر شهرهای کشور در مناطقی قرار دارند که خطر وقوع زلزله با قدرت بالا در آنها زیاد است، تولید بتن آماده با کیفیت و جلوگیری از تولید بتن غیرمجاز امر بسیار مهمی است گفت: با توجه به فاجعه زلزله استان کرمانشاه که باعث غم و اندوه در کشور شد، بیش از ۶۰ درصد ساختمانها در شهرهای سرپل ذهاب و اسلامآباد غرب که بزرگترین مراکز جمعیتی در نزدیکی کانون زلزله بودند، سالم ماندند. بازدیدهایی که از ساختمانهای آسیب دیده داشتیم، نشان میداد که اگر اجرا و ضوابط آییننامهها قدری بیشتر رعایت شده بود، خسارتهای وارده به مراتب کمتر میبود.
وی با اشاره به اینکه در استان تهران با توجه به همکاری خوب انجمن بتن با اداره استاندارد، تولیدبتن آماده با کیفیت بیشتری صورت میگیرد گفت: اما با وجود این همکاری، هنوز تعدادی از واحدهای تولیدی بتن آماده استاندارد را رعایت نمیکنند و بتن غیرمجاز تولید میکنند.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی ساختمانی با بیان اینکه این مشکلات میتواند تبعات جدی برای صنعت بتن و ساخت و سازها داشته باشد گفت: بتن ضعیف و ناکارآمد به شدت تحت تأثیر زلزلهها قرار میگیرد و میتواند باعث خرابی و فقدان انسانی و مالی بزرگ شود.
او افزود: عدم رعایت استانداردها و شرایط تولید میتواند عاملی برای ضعف سازههای ساختمانی و کاهش اعتماد عمومی به سازههای بتنی باشد.
عضو هیات مديره انجمن صنفی بتن آماده و قطعات بتنی ايران با بیان اینکه برای حل این چالش، انجمن بتن پیشنهاد میدهد که دولت و سازمانهای ذیربط اقدامات لازم را انجام دهند گفت: این اقداماتی شامل مواردی نظیر افزایش نظارت ها ،سیاست های تشویقی وتنبیهی ،همکاری بین تشکلهای تخصصی بتن و ارکان حاکمیتی و.. است.
وی گفت: بتن محوری ترین محصول ساختمانی در تامین ساخت مسکن ایمن و با کیفیت است، بنابراین اتجمن تخصصی بتن آماده است تا با همکاری سازمان استاندارد، زمینه حذف واحدهای غیرمجاز بتن را ایجاد کند، چرا که تولید بتن غیراستاندارد بازی با جان و مال مردم است و در زمان وقوع زلزله، ساختمان هایی که با بتن غیر استاندارد ساخته می شوند بر سر ساکنان خراب خواهد شد.
او افزود : با توجه اهمیت و کیفیت بتن در حوزه ساخت وساز و سازه های ساختمانی دریافت گواهینامه استاندارد باید در پروژه های نهضت ملی مسکن الزامی شود.