سیدحامد عاملی در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بیان کرد: مقدمات تعیین محل ایجاد منطقه آزاد استان اردبیل بر اساس شرایط شورایعالی مناطق آزاد کشور انجام شده است.
او افزود: انتخاب یک محل در استان اردبیل بهعنوان منطقه آزاد به معنای بیتوجهی به سایر نقاط نیست و پس از انتخاب یک محل، موضوع الحاق سایر مناطق نیز در اولویت قرار میگیرد.
استاندار اردبیل بیان کرد: منطقه آزاد در راستای رشد اقتصادی استان اردبیل ایجاد میشود و با توجه به شرایط شورایعالی مناطق آزاد، یک منطقه بهعنوان منطقه آزاد استان انتخاب و این انتخاب فواید اقتصادی برای کل استان خواهد داشت.
عاملی با اشاره به ضرورت رشد تولید برای پیشرفت اقتصادی و ارتقای درآمد سرانه استان اردبیل، ادامه داد: برخی کارها و مجوزهای غیرضروری بهعنوان سرعتگیر بخش تولید عمل میکند که رفع آن سرعتگیرها در اولویت خواهد بود.
او تصریح کرد: با توجه به شرایط کشور و قرار گرفتن در رقابتهای بینالمللی برای پیشرفت اقتصادی، باید اقدامات تسهیلگرانه بهمنظور فعالان حوزه تولید فراهم شود تا تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در میادین بینالمللی بتوانند موفق و پیشرو باشند.
استاندار اردبیل با اشاره به ظرفیت اتاق بازرگانی برای صدور مجوزهای بازرگانی، گفت: در صورت نبود کارت بازرگانی هم اتاق بازرگانی میتواند مدارک مربوط در زمینه بازرگانی را دریافت و نسبت به صدور مجوز فعالیتها اقدام کند.
عاملی اظهار کرد: زمینههای بهرهبرداری از ظرفیتهای گردشگری برای رشد اقتصادی استان دارای اهمیت بوده و در سال جاری با توجه به انتخاب اردبیل بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو، اقدامات قابل قبولی در راستای جذب گردشگران خارجی انجام گرفته که باید ادامه یابد.
او افزود: استان اردبیل رتبه اول کشوری را در خصوص بازاریابی گردشگری خارجی کسب کرد و این موفقیت در اقدامات ثابت کرد که استان دارای ظرفیتهایی در حوزه گردشگری در راستای رشد اقتصادی است.
استاندار اردبیل بیان کرد: با توجه به تقاضای گردشگران کشورهای حوزه خلیج فارس، ایجاد زیرساختهای ارتباطی و اقامتی در اولویت برنامهها برای جذب گردشگران این کشورها قرار دارد.
عاملی با بیان رفع مشکلات پروازی در فرودگاه اردبیل، ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ تعداد پروازهای لغوشده در فرودگاه اردبیل ۱۲۶ لغو پرواز بود که که در حال حاضر با تجهیز امکانات لازم، این تعداد به ۱۳ لغو پرواز کاهش یافته است.
او با اشاره به اجرای راهآهن و بزرگراهها، گفت: طول بزرگراههای استان اردبیل تا سال ۱۴۰۰ حدود ۱۸۵ کیلومتر بود که افزوده شدن ۱۸۵ کیلومتر دیگر در برنامه دولت سیزدهم قرار گرفته است بهطوری که در سال گذشته ۵۲ کیلومتر و در سال جاری ۸۵ کیلومتر به بزرگراههای استان افزوده شده و مابقی هم در دستور کار قرار گرفته است.