به گزارش Phone Arena، درحالحاضر دستگاههای پرچمدار مانند گوگل پیکسل ۸ پرو و سری S۲۴ سامسونگ از سرویس جمینای نانو گوگل بهرهمند هستند. جمینای نانو ویژگیهای هوش مصنوعی مولد را در دستگاهها فعال میکند؛ مانند ارائه پاسخهای هوشمند و خلاصهکردن ویسها در برنامه Recorder.
با این تصمیم که مدیاتک بهصورت رسمی آن را اعلام کرد، تعداد بیشتری از توسعهدهندگان و تولیدکنندگان اکنون امکان ارائه ویژگیهای هوش مصنوعی مولد به کاربران را خواهند داشت. مدیاتک و گوگل حالا با یکدیگر در ساخت ابزارهای مختلف همکاری خواهند کرد تا توسعهدهندگان بتوانند برنامههای هوش مصنوعی را با گوگل جمینای ترکیب کنند. اولین تراشههای مدیاتک که از این همکاری بهره خواهند برد، تراشههای دایمنسیتی ۹۳۰۰ و ۸۳۰۰ هستند. یک APK بهزودی برای این دو پردازنده در دسترس قرار خواهد گرفت.
احتمالاً بهترین نکته این است که با یک بار پیادهسازی این APK، تمام ویژگیهای قدرتمند هوش مصنوعی میتوانند مستقیماً روی دستگاه اجرا شوند. این سازوکار با روش کاری قبلی که فرایندهای هوش مصنوعی بر محاسبات ابری تکیه داشتند، متفاوت است.
پشتیبانی پردازندههای دایمنسیتی از هوش مصنوعی چه مزایایی دارد؟
این یکپارچهسازی ویژگیهای مختلفی مانند بهبود عملکرد، حفظ حریم خصوصی، استفاده از هوش مصنوعی در حالت آفلاین و کاهش هزینهها را ارائه میدهد. همچنین هرچه وابستگی به خدمات ابری کمتر باشد، برای همه مفیدتر است.
پیشبینی میشود که چیپ دایمنسیتی ۹۳۰۰ به مدیاتک کمک کند تا امسال سهم بازار خود را به ۳۵ درصد برساند. این چیپ روی دستگاههایی مانند سری Vivo X۱۰۰ و OPPO Find X۷ (نه مدل Ultra) استفاده شده است، بنابراین عجیب نیست که برخی تحلیلگران این پردازنده را بهعنوان قدرتمندترین چیپست حالحاضر دنیای گوشیها میدانند. به همین دلیل مدیاتک هم درزمینه هوش مصنوعی، این پردازنده را انتخاب کرده است.
پردازنده Dimensity ۸۳۰۰ هم قدرت نسبتاً خوبی دارد و میتواند ویژگیهای هوش مصنوعی مولد را به بازار تلفنهای هوشمند ۵G میانرده بیاورد.