اجلاس فوق العاده وزرای اطلاع رسانی کشورهای همکاری اسلامی «برای غزه» عصر امروز شنبه ۵ اسفندماه با حضور نمایندگان ۵۷ کشور در استانبول آغاز شد. این اجلاس از طرف سازمان همکاری اسلامی (OIC) که متشکل از ۵۷ کشور است برگزار شده و در آن ۲۴ وزیر از کشورهای مختلف نیز حضور دارند و به بررسی وضعیت غزه خواهند پرداخت.
سازمان همکاری اسلامی (OIC)، سازمانی بین دولتی است که با عضویت ۵۷ کشور به گسترش بیش از چهار قاره است. سازمان صدای جمعی جهان اسلام و تضمین برای حفاظت و حمایت از منافع جهان اسلام در روح ترویج صلح بینالمللی و هماهنگی میان افراد مختلف جهان است. سازمان بر اساس تصمیم اجلاسی تاریخی که در پی نتیجه آتشسوزی جنایی مسجد الاقصی در ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۹ تأسیس شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز جمعه ۴ اسفند به دعوت همتای ترکیهای خود جهت حضور در اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای سازمان کنفرانس اسلامی عازم ترکیه شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که روز گذشته به منظور حضور و سخنرانی در اجلاس فوقالعاده وزرای ارتباطات و اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به استانبول سفر کرد، در این اجلاس گفت: برای مستندسازی دقیق جنایات رژیم صهیونیستی باید سازوکاری اختصاصی در سازمان همکاری اسلامی ایجاد کرد.
متن سخنرانی محمدمهدی اسماعیلی در این اجلاس به شرح زیر است:
عالیجنابان
نمایندگان محترم، خانمها و آقایان.
مفتخرم که امروز در اجلاس وزرای ارتباطات و اطلاعات کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی سخن میگویم. همچنین از دولت و ملت جمهوری ترکیه برای سازماندهی و مهمان نوازی گرم و صمیمانه تشکر میکنم.
در ابتدا مایلم از اهمیت بی بدیل حفظ حیات سخن بگویم حفظ حیات از تعالیم بنیادین دین اسلام است؛ که در قرآن کریم به اشکال مختلف بدان اشاره شده است به عنوان نمایندگان ملتهای متبوع خود وظیفه داریم که از این ارزش بنیادی با اعتقادی تزلزل ناپذیر دفاع کنیم.
در کمال تاسف امروز در حالی در مقابل شما نشسته ام که در غزه بحران انسانی در جریان است. تهاجم بی امان رژیم صهیونیستی با حمایت متحدانش منجر به جان باختن غم انگیز نزدیک به ۳۰ هزار فلسطینی و مجروحیت و آوارگی دهها هزار انسان بیگناه شده است حجم عظیم رنجی که غیر نظامیان بی گناه از جمله زنان کودکان و سالمندان متحمل شده اند دلخراش است بر ما واجب است که با جدیت و فوریت به این بی عدالتی بزرگ نسل کشی و جنایت علیه بشریت پاسخ دهیم احساسات جهان اسلام میبایست برای ایجاد تغییرات معنادار و کاهش درد و رنج مردم فلسطین به حرکت درآید.
سانسور سیستماتیک رسانههای غربی در مورد نسلکشی فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی نشاندهنده انعکاس وارونه اتفاقات و تحریف واقعیتها است که با مسخ مخاطب در واقع تبلیغ به نفع صهیونیستها را به عهده دارند به چالش کشیدن گزارشاتی که فلسطینیها از داخل غزه ارائه میدهند اجازه ورود خبرنگاران به غزه صرفاً در قالب گروههای نظامی اسرائیلی و الزام ایشان به در اختیار قرار دادن تمام تصاویر ضبط شده و گزارشات تهیه شده قبل از انتشار به ارتش اسرائیل برای بررسی آنها، همگی نمایانگر سوء استفاده از رسانههای جمعی در بیان حقایق است.
بر اساس موازین حقوق بین الملل بهویژه حقوق بشر و حقوق بین الملل بشردوستانه هدف قرار دادن عمدی روزنامه نگاران تجهیزات فنی و دفاتر کار آنها غیر قانونی است. همچنین به صرف این ادعا که رسانههای جمعی در حال انتشار تبلیغات هستند نمیتوان آنها را به عنوان هدف مشروع برای حمله در نظر گرفت. با توجه به حمایت قوانین بین المللی از روزنامه نگاران و کارکنان رسانههای جمعی به عنوان شهروندان عادی و غیر نظامی میزان و عمق جنایات صهیونیستها علیه روزنامه نگاران تجهیزات فنی آنها و دفاتر محل کار آنها روشن میگردد. اشارهای گذرا به آمار شهدای روزنامه نگار فلسطینی میتواند پوشالی بودن تبلیغات رسانهها و دولتمردان غربی به ویژه آمریکایی را در وصف دولت غاصب صهیونیستی نشان دهد. تحقیقات اولیه سازمانهای بینالمللی مانند کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ) بیانگر آن است که تا ۲۲ فوریه ۲۰۲۴ در اثر جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین دست کم ۱۲۵ نفر از روزنامهنگاران و کارکنان رسانههای جمعی به شهادت رسیدهاند.
خانمها و آقایان.
جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست حمایت از مردم مظلوم فلسطین پیشنهادات زیر را در جهت کمک به کاهش آلام این مردم ستمدیده ارائه میدهد:
ابتدا باید منابع جمعی خود را در صحنه جهانی بسیج و هماهنگ کنیم تا ضمن محکوم نمودن جنایات رژیم صهیونیستی از حقوق مردم فلسطین دفاع نماییم. این عمل میتواند شامل مقابله با تبلیغات بیاساس رژیم صهیونیستی و پاسخگو نمودن عاملان این جنایات در مجامع بین المللی باشد.
دوم اینکه باید سازوکاری اختصاصی در سازمان همکاری اسلامی برای مستندسازی دقیق جنایات رژیم صهیونیستی ایجاد کرد. با جمع آوری شواهد غیر قابل انکار میتوانیم عدالت را از طریق راههای قانونی پیگیری کنیم و اطمینان حاصل کنیم که مسئولان این اقدامات ضد بشری در قبال اقدامات خود پاسخگو خواهند بود.
مورد سوم اینکه همکاری و تبادلات رسانهای میان کشورهای عضو را برای تقویت صدای مظلومان و مقابله با اطلاعات نادرست فراگیر رژیم صهیونیستی تقویت کنیم. میتوانیم توجهات را از طریق تلاشهای ارتباطی و راهبردی به سوی وضعیت اسفبار مردم فلسطین و حمایت جهانی از آرمان آنها جلب کنیم.
مورد چهارم، تقویت همکاری با سازمانهای بین المللی فعال در زمینه روزنامه نگاری مانند کمیته حفاظت از خبرنگاران به منظور مستندسازی دقیق و کامل جنایات رژیم صهیونیستی علیه اصحاب رسانهها و طرح موضوع در سازمانهای بین المللی است.
بیایید آیندهای را بسازیم که با صلح عدالت و کرامت برای همه مردم منطقه و جهان تعریف شود. با همکاری و همبستگی میتوانیم راه را برای راه حلی عادلانه و پایدار برای کاهش و حل مصائب مردم فلسطین هموار کنیم در پایان از تک تک شما میخواهم که در همبستگی با مردم فلسطین دست به دست هم دهید. سخنان خود را به عمل تبدیل کنیم و با هم به دنبال آیندهای روشنتر برای همه باشیم.
از توجه شما متشکرم