جعفر قناد باشی کارشناس مسائل بین الملل درباره رد مجدد قطعنامه سازمان ملل درباره جنایتهای صهیونیستها در غزه اظهار کرد: آمریکاییها در منطقه غرب آسیا سر یک دو راهی دشوار مانده اند. آمریکایی ها اکنون در اجرای سیاستهای خود در منطقه دچار سردرگمی جدی هستند، به خصوص آن که در آمریکا با توجه به کهولت سن بایدن و اختلافاتی که میان نهادهای خودشان دارند قدرت تصمیم گیری وجود ندارد و اشتباهات آنها در سطح بین المللی زیاد شده است.
وی افزود: مسئلهای که برای آمریکاییها وجود دارد آن است که میدانند که وتو کردن قطعنامه آتش بس که الجزائر آن را به سازمان ملل ارائه کرده بود به معنی تایید حمله به رفح است و حمله به رفح به دلیل تراکم جمعیت آن جا به معنی جدی اقدام آدم کشی است و هیچ معنای نظامی ندارد.
وی ادامه داد: آمریکاییها متهم هستند که با رد این قطعنامه و وتو کردن آن در این آدمی کشی جدید صهیونیستها شریک هستند و اقدامی برای جلوگیری آن نکرده اند. این به معنی عواقب و واکنشهایی است که آمریکاییها نگران آن هستند. یکی از این نگرانیها ادامه اقدامات یمنیها است که تجارت کثیف آمریکاییها و صهیونیستها را مورد خطر قرار داده است و دیگری افکار عمومی است که پس از حملات صهیونیستها به رفح نیز بسیار خشمگینانه شده و باعث ادامه و پیگیری دور جدیدی از اعتراضات علیه آمریکاییها و صهیونیستها در اروپا شده است.
قناد باشی تاکید کرد: از طرفی دیگر آمریکاییها نگران موضع گیریهای کشورهای متحد خودشان به خصوص مصر و اردن در منطقه هستند، آمریکایی ها اکنون هشدارهایی را از قاهره و ریاض و امان دریافت میکنند که به اسرائیل اجازه داده نشود که عملیات رفح را آغاز کند چرا که این کشورها نمیتوانند جمعیتهایی که به سمت مرز هایشان میروند را کنترل کنند و همین مسئله مشکلات جدی را برای تمامی منطقه ایجاد میکند.
وی افزود: نگرانی دیگر آنها این است که منافع آنها به شکل غافلگیرانهای توسط محور مقاومت آسیب ببیند. مراکز نفتی آمریکاییها در منطقه مورد حمله قرار گیرد و خطوط انتقال نفت آنها آسیب ببیند و میترسند که مانند طوفان الاقصی اتفاقی جدید و عملیاتی غافلگیرانهای علیه آنها ایجاد شود. آمریکاییها اکنون در شرایط عجیبی هستند و وتو قعطنامه آنها را وارد دالان تاریک و شرایط خطرناکی کرده است و ناگزیر هستند قطعنامه آتش بسی را که به نفع خودشان است را مطرح کنند.
وی ادامه داد: قعطنامهای که تنها خواستههای اسرائیل در آن دیده شده است، اینکه میگویند همه اسرا برای آتش بس موقت آزاد شوند تنها شوخی بیش نیست و آن هم در برابر حماسی که اکنون اینگونه قدرتمند شده است.
وی درباره قبول تشکیل ۲ دولت فلسطین و اسرائیل در منطقه گفت: نتانیاهو ناگزیر به انجام اقدامات مهمی است. اکنون حماس فهرستی که از خواستههای خود منتشر کرده است نشان دهنده قدرت و توانمندی و موفقیت است.
این کارشناس بین الملل تصریح کرد: طبق خواستههای حماس به ازای هر یک نفر، ۱۰۰ نفر از زندانیان حماس باید آزاد شوند و هر روز باید تعداد قابل ملاحظهای از کامیونها وارد مرز شودند و باز سازی باید در مناطق نابود شده آغاز شود و برای انجام موفقیت آتش بس باید نظارتی شکل گیرد و اینها خواستههایی است که حماس دارد و همین هم نشان دهنده قدرت آنها است و اکنون اسرائیلیها در موضع ضعیفی هستند.
وی گفت: طرح دو دولت هم البته طرحی نیست که حماس بپذیرد و تنها این طرح مرهمی بر زخم اقدامات کنونی است. اما این طرح تنها یک پله به سوی خواستههای حماس است و نشان دهنده آن است که مسئله حذف حماس و کنار گذاشتن آنها اتفاق نمیافتد. این یعنی آن که یکی از شعارهای نتانیاهو یعنی نابودی حماس دروغی بیش نبوده است و طرح دو دولت نشانه شکست و عقب نشینی غربیها و صهیونیستها است.