رضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به آنکه اجرای الگوی کشت تصمیم ملی است و نیاز به بودجه کلان دارد، از این رو وزارت جهاد به تنهایی قادر به اجرا و عملیاتی کردن این مصوبه نیست.
او با تاکید بر اتخاذ تصمیمات کلان برای اصلاح الگوی کشت افزود: تا زمانیکه مصوبه الگوی کشت اجرا نشود، آمار دقیقی از تولید محصولات نداریم و تولیدکننده تنها با نگاه بازار اقدام به تولید می کند که همین امر منجر به برهم زدن نظم بازار می شود.
نورانی ادامه داد: با توجه به پتانسیل بخش کشاورزی به شرط ایجاد زیرساخت و رفع موانع امکان صادرات تا ۱۰ میلیارد دلار وجود دارد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی افزود: با توجه به اتخاذ تصمیم کشاورزان مبنی بر سیاست بازار و نبود برنامه صادراتی، محصول روی دست کشاورزان می ماند که بدلیل بحران منابع آبی راهی جز اجرای مصوبه الگوی کشت نداریم.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: برای رونق تولید که به توسعه صادرات محصولات کشاورزی گره خورده است، باید از نظرات تشکل ها و بخش خصوصی استفاده شود چراکه ممنوعیت های گاه و بیگاه صادرات، صدور تعرفه های یک شبه و قوانین سخت گیرانه راه حل تنظیم بازار و رونق تولید داخل نیست.