جهش بلند ایران در حوزه توان دفاعی – نظامی بومی طی سالهای اخیر توجه جهانی بسیاری را به خود جلب کرده و سبب شده کشورهای زیادی در صف مشتریان تسلیحات ایرانی قرار گیرند؛ تا جایی که براساس اعلام سخنگوی وزارت دفاع، صادرات محصولات دفاعی ایران طی سالجاری ۴۰ درصد نسبت به مدتمشابه سالگذشته افزایش داشته باشد.
رضا طلایینیک درحالی بر افزایش کیفیت محصولات دفاعی ایران در کنار توجه به کمیت تاکید کرد که بررسیها نشان میدهد مطلوبیت کیفی و قیمتی تسلیحات ایرانی، مشتریان زیادی را بهسوی توسعه همکاریهای دفاعی – نظامی با جمهوریاسلامی سوق دادهاست.
این درحالی است که با توجه به پایان تحریمها و محدودیتهای تسلیحاتی جمهوریاسلامی در سالجاری، به اذعان کارشناسان بینالمللی، با وجود کارشکنی آمریکا و تروئیکای اروپایی دراین زمینه، ایران با قدرت دوچندانی وارد بازارهای تسلیحاتی جهان شدهاست. خودکفایی ایران در عرصه نظامی – دفاعی در شرایطی بهدست آمدهاست که ایران تا پیشاز پیروزی انقلاباسلامی بهعنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان تسلیحات بهحساب میآمد.
از واردکننده مطلق تا صادرکننده مهم
بررسیهای بینالمللی انجام شده درباره میزان واردات و صادرات تسلیحات ازسوی ایران نشاندهنده تغییر روند گستردهای است که ایران را از جایگاه «بزرگترین واردکننده سلاح از آمریکا» به رتبه صادرکننده تسلیحات رسانده است؛ موفقیت بزرگی که صرفا با اتکاء به توان داخلی، متخصصان کشور و شرکتهای دانشبنیان بومی محقق شدهاست. ایندرحالیاست که براساس بررسیهای انجام شده ازسوی «موسسه صلح استکهلم»، ایران طی سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۹ چیزی درحدود ۲۴ میلیارد و ۹۴۳ میلیون دلار سلاح و تجهیزات نظامی از آمریکا وارد کردهاست.
آغاز روند خودکفایی
رویکردهای ظالمانه دشمنان علیه مردم ایران، که تحریمهای تسلیحاتی تنها بخشی از آن بهحساب میآید و در دوران دفاعمقدس کشور را در تنگناهای بسیاری قرار داد، سبب آغاز روندی شد که به اعتراف کارشناسان غربی، ایران امروز در عرصه تولید نیازمندیهای نظامی – دفاعی خود به خودکفایی مطلوبی رسیدهاست و طی یکی دو سال اخیر نیز در قامت یک صادرکننده مهم در عرصه بینالمللی ظاهر شدهاست؛ تا جایی که براساس اعلام مقامهای وزارت دفاع، ایران طی سال ۱۴۰۱ چیزی در حدود یک میلیارد دلار تجهیزات نظامی صادر کردهاست.
ایران چقدر سلاح میفروشد؟
اعلام ارزش یک میلیارد دلاری صادرات تسلیحاتی ایران طی سال ۱۴۰۱ در شرایطی است که بررسیهای بینالمللی انجام شده، نشاندهنده روند رو به رشد صادرات نظامی – دفاعی ایران طی سالهای گذشتهاست؛ روندی که با وجود تحریمها و محدودیتهای ظالمانه گسترده و با تلاش شرکتهای دانشبنیان کشور رنگ واقعیت به خود گرفتهاست. اگرچه طی سالهای اخیر آمارهای رسمی دقیقی دراین زمینه منتشر نشدهاست، اما تحقیقات انجام شده ازسوی «موسسه صلح استکهلم» (سیپری) نشان میدهد درحالیکه صادرات تسلیحاتی ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی، چیزی درحدود ۹ میلیون دلار بوده، این میزان در سال ۲۰۱۷ به ۲۰ میلیون دلار رسیدهاست و جمهوریاسلامی طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ چیزی درحدود ۲۰۰ میلیون دلار سلاح و تجهیزات نظامی فروختهاست.
ایران به کدام کشورها سلاح میفروشد؟
پایان برخی محدودیتهای صادراتی ایران در عرصه نظامی – دفاعی از یکسو و صرفه اقتصادی در کنار کیفیت بالای تسلیحاتی سبب جذب مشتریان قابلتوجه برای محصولات نظامی ایران شدهاست. بررسیها نشان میدهد در یکی دو سال اخیر سبد صادراتی محصولات تسلیحاتی ایران تنوع کمنظیری را تجربه کردهاست و کشورهای زیادی از قارههای آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکا در صف مشتریان تسلیحات ایرانی قرار گرفتهاند؛ تا جایی که گفته میشود طی سالهای اخیر ایران با بیشاز ۴۰ کشور دنیا همکاریهای تسلیحاتی داشتهاست؛ مناسباتی که بخش مهمی از آن در عرصه پهپادی بودهاست. ازسوی دیگر برخی منابع غربی معتقدند روسیه، اتیوپی، تاجیکستان، بولیوی، ونزوئلا، عراق و... ازجمله کشورهایی هستند که همکاریهای دفاعی – نظامی قابلتوجهی با ایران دارند و ازجمله مقصدهای صادراتی تسلیحات ایرانی به شمار میروند.
کدام تسلیحات ایرانی مشتریان زیادی دارد؟
طی سالهای اخیر سبد صادراتی تسلیحات ایرانی از تنوع قابلتوجهی برخوردار شدهاست و محصولات ایرانی، بهویژه در ۴ بخش «پهپادی»، «موشکی»، «هوایی» و «دریایی» مشتریان زیادی داشتهاند که در ادامه به بخشی از تسلیحات پرمشتری ایران اشاره میشود.
حوزه پهپادی
انواع پهپادهای ابابیل
انواع پهپادهای کمان
پهپاد امید
پهپاد آرش
انواع پهپادهای کرار
پهپاد شاهد ۱۳۶
پهپاد شاهد ۱۲۹
حوزه موشکی
فاتح ۱۱۰
موشکهای شهاب
موشک قیام
زلزال بارشی
قادر
خلیج فارس
رعد
قائم ۱۱۴
الماس
دهلاویه
فاتح ۳۱۳
دزفول
خرمشهر
ذوالفقار
هرمز
قدر
عماد
سجیل
هویزه
تندر ۶۹
حوزه سامانههای پدافندی
سامانه پدافندی مجید
سامانه پدافندی باور ۳۷۳
سامانه پدافندی طبس
سامانه پدافندی سوم خرداد
سامانه پدافندی کمین دو
سامانه پدافندی صیاد
حوزه دریایی
شناور تندروی ذوالفقار
شناور تندروی ذوالجناح
شناور تندروی سراج
شناور تندروی شهید ناظری
موشک ضدکشتی قدیر
موشک ضدکشتی نصر
موشک ضدکشتی نور
کد خبر ۸۳۳۹۶۸
منبع: روزنامه همشهری
هوررراااا
وجود همین سلاحها است که طی این چند سال جنگی به ایران تحمیل نشد و در آینده هم هیچ کشوری جرات حمله به ایران را نخواهد داشت.
و اگر این موشکها را قبل از سال ۵۹ هم داشتیم اصولا جنگی ایجاد نمیشد و صدام هم گرچه احمق و خبیث و وحشی بود اما نه در آن حد که جنگی را شروع کند.
خانه نداریم موشک داریم
شب ها شکم خالی می خواهیم موشک داریم
مسولین در رفاه هستن موشک داریم
موشک برا دفاع از مسیولین هست نه مردم
وگرنه مردم بی خانه و گشنه چه محافظتی می خواهد
فقط بالا میره مث شهاب سه
پس فرق ما با آمریکا چیه؟
سلاح میتواند برای دفاع و نابودی نیروهای متجاوز باشد . مثل سلاحهایی که برای نابودی نیروهای متجاوز بعثی در جنگ ۸ ساله استفاده شد.
سلاح های استراتژیک که با فناوری بالا برخوردار هست فروش نمیرود بلکه سلاح های که تیاز به بروزرسانی دارد فروش میرود تا انبار ها با سلاح های جدید پر شود
مثل سوریه ، یمن ، ونزوئلا ، عمان ، ارمنستان
تاجیکستان هم باید بکشونیم سمت خودمون
و در مهندسی معکوس جنگنده هایی داریم مخصوصا F-14 زیاد توفیقی بدست نیومده
ولی چینی ها هر چی بیاد دستشون سه سوته مهندسی معکوس میکنند
بودجه نظامی اونا چندین برابر ماست.
ضمن اینکه همین بودجه فعلی هم صرف آموزش خدمت اجباری سربازی میشه. یا دور زدن تحریم ها.
واسه همین به صرفه در نمیاد خط تولید جنگنده بزنیم.
وقتی مصدق با کودتا سرنگون شد یعنی بدون هسته ای و موشک هم دشمن تهاجمی رفتار میکنه
امنیت جای خود
اقتصاد جای خود
خدایا مارا ببخش اگر نون درامد فروش ابزار کشت کشتار را ذره ای تناول کرده ایم
در برابر وحوش غرب با محوریت شرارت آمریکا شیطان بزرگ، انگلیس خبیث و رژیم وحشی جنایت پیشه و کودک کش صهیونیستی باید آماده بود.
شما اگر می سوزی از پودر بچه استفاده کن.
متن تو مرا یاد ابا قطام انداخت در سریال امام علی !
ابا قطام احمقی که هر را از بر تشخیص نمیداد و از دین همانقدر میفهمید که یک گوسفند !
به کوری چشم حسودان در تجهیزات نظامی در حدی هستیم که لات گنده های دنیا همچون آمریکا هم جرات درگیر شدن با ایران را ندارند.
این فرای ما افتخار هست . برای افراد شوت و گیج شاید فهمش مشکل باشد.
وقتی مطلبی این چنینی را میخوانم احساس غرور میکنم.
متاسفانه درک نداری.
به ناموس افغانها توسط آمریکایی ها و اروپایی ها تجاوز شد الان هم گرفتار طالبان خبیث هستند.
اما آمریکا تمام توان خود و نوکرانش را جمع کرد و غیر از تحریم اقتصادی هیچ غلطی نتوانست در مورد ایران انجام دهد .و نخواهد توانست .
اما همه دشمنان ایران الان میدانند اگر غلط اضافی کنند ، ماتحتشان با همین موشکها پاره پاره خواهد شد.
اینکه معیشت مردم مشکل دارد قسمتی از آن ناشی از تحریمهایی است که آمریکا ایجاد کرد و جز تحریم هیچ غلطی نتوانست بکند.
قسمتی هم متاسفانه از کم کاریها و کارنابلدی ها و بعضا شاید خیانت بعضی از مسئولان است.
مرگبرآمریکا""
آمریکا فقط در صورتی نابود میشود که یا عذاب الهی مثل سیل و زلزله های فراوان آن را دربرگیرد
یا یک کشور قدرتمند اتمی بهش حمله ور شود مثل کره شمالی و روسیه
خون سربازان خدانتیجه داده وآمریکادرحال نابودیه
واگرآمریکادست ازپاخطاکنه زودترنابودخواهدشد
ان شالله مرگبرآمریکا ""
سلاحی که خاک بخوره فایده نداره
اینااگه سلاح شلیک میشدبه سمت آمریکا