کمتر از ۱۰ روز به برگزاری انتخابات سال ۱۴۰۲، زمان باقی مانده و برخی جریان‌های سیاسی همچنان به عدم مشارکت خود در این عرصه اشاره دارند.

کمتر از ۱۰ روز دیگر تا برگزاری انتخابات «ششمین دوره مجلس خبرگان» و «دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی» زمان باقی و این روز‌ها فعالیت احزاب و تشکل‌ها برای حضور و شرکت جدی در این ۲ رویداد بزرگ کشور به اوج خود رسیده است.

به آرامی خیابان‌ها در شهر‌ها و استان‌های بزرگ رنگ و بوی انتخابات به خود گرفته و مردم نیز می‌دانند که در روز‌های آتی امتحانی بزرگ و حرکت مهم را در پیش دارند.  حرکتی که می‌تواند عاملی برای بهبود شرایط و وضعیت و تصمیم گیری‌هایی شود که به شکلی جدی در زندگی عموم مردم نقش دارد. حرکتی که نماد و مشخصه آن حضور در انتخابات ۱۱ اسفند است.  

رهبر معظم انقلاب به دفعات از اهمیت حضور و مشارکت مردم در انتخابات فرمودند و در کنار ایشان سایر مسئولان و آن‌هایی که می‌دانند مشارکت در انتخابات تا چه حد می‌تواتد در کشور تاثیرگذار باشد سخن از حضور گسترده مردم و تمامی احزاب و کارشناسان در این انتخابات چه به عنوان رای دهنده و چه به عنوان نامزد این صندلی حساس گفته اند. بیشتر احزاب نیز می‌دانند که انتخابات بهار احزاب است و مشارکت در انتخابات برای آن‌ها نیز با ارزش است.

حضور در انتخابات به میزانی مهم است و به شکلی در جامعه به حساسیت آن پی برده شده است که امسال در انتخابات مجلس شورای اسلامی و برای دوره دوازدهم آن بیش از ۱۵ هزار نفر  و بیش از ۷۳ درصد نامزد‌های ثبت نام شده تایید صلاحیت شده اند، موضوعی که نشان از اقدام جدی شورای نگهبان برای آماده کردن حضور افرادی از تمامی جریان‌ها و جبهه‌ها در انتخابات و افزایش حق انتخاب تمامی مردم است.  

برای انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی تعداد ثبت نام کننده‌های نامزد‌های کرسی مجلس از تمامی دوره‌ها بیشتر بود، تعداد تایید صلاحیت شده‌ها نیز از تمامی دوره‌ها بیشتر بود، اما این بار هم حاشیه‌ها و افراد و احزابی بودند که حرف دیگری را مطرح می‌کرد. حرفی که رنگ و بویی از وحدت را نداشت.

یکی از جریان‌های سیاسی کشور در این دوره تقریبا همان روند دوره قبلی انتخابات مجلس را در پیش گرفته است در بیانیه‌ها و اخبار خود هیچگاه به شکلی قاطع حرف از تحریم و شرکت در انتخابات حرف نزده، اما خیلی صریح هم سخن از مشخص بودن نتیجه انتخابات و ارزش نداشتن مشارکت می‌گوید و به نوعی بلاتکلیفی خود را در انتخابات ثابت می‌کند. این جریان سیاسی مانند گذشته عمل می‌کند. گذشته‌ای که همیشه در آن پیش از اعلام آرا، نتیجه نهایی شده و آن‌ها خبر از آن دارند.

اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی درباره اعتراضات بعضی از جریانات سیاسی در ارتباط با رد و یا تایید صلاحیت نامزد‌های انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: این موضوعات غلط است و شورای نگهبان متصدی انتخابات نیست. شورای نگهبان مسئولیت آن را دارد که احراز صلاحیت نامزد‌های مجلس را مشخص کند و بر این اساس مجبور است که هر کسی را که احراز می‌کند اعلام کند.

وی افزود: ۲ عنوان در این موضوع مطرح می‌شود، یک عدم صلاحیت و دوم عدم احراز صلاحیت  است که به معنی آن بوده که هنوز مشخص نیست که این فرد می‌تواند نماینده مجلس باشد یا خیر!

بادامچیان گفت: اکنون با تمام حاشیه‌هایی که مطرح می‌شود، بیش از ۱۵ هزار نفر را تایید صلاحیت کرده اند، علامت حضور در انتخابات را می‌توان در ثبت نام‌هایی که در انتخابات می‌شود پیدا کرد. این بار ۴۸ هزار نفر در انتخابات ثبت نام کردند و در مرحله دوم ۲۶ هزار نفر ثبت نام مجدد را انجام دادند و بیش از ۱۵ هزار نفر هم تایید شدند.

وی درباره اعتراضات بعضی گروه‌های اصلاح طلب گفت: خیلی از اصلاح طلب‌ها موضوعاتی را مطرح می‌کنند، آن‌ها می‌گویند که تمامی افراد ما را رد صلاحیت کرده اند، من پیشنهادی برای آن‌ها دارم.  آقایان اصلاح طلب، شما لطفا اسامی کسانی که در انتخابات دوره دوازدهم مجلس ثبت نام کردند، تایید شده و تایید نشده‌ها را اعلام کنید، عنوان کنید که چه تعداد اصلا هستید و چه تعداد رد شده اند.  شما در جبهه خودتان کسی را ندارید، میان این بیش از ۱۳ هزار نفر، ۵۰ تا ۶۰ نفری که تکرار گذشته‌های شماست را همیشه مطرح می‌کنید.  

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: یک بار برای همیشه به اصلاح طلب‌ها اعلام کنید، به عنوان مثال هزار نفر را معرفی کردید و شورای نگهبان ۹۰۰ نفر را رد کرده است، برای مجلس این تعداد برای شما کافی است دیگر.

وی گفت: من معتقد هستم که شورای نگهبان از طرفی به مسئولیت خود عمل می‌کند و از سوی دیگر تا آنجایی که بتواند فضای مشارکت در میدان را باز کرده است  و آن‌هایی هم که بحث دارند مستدل حرف بزنند تا موضوعات به بهترین شکل حل شود.

احمد شریف دبیر کل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران و عضو جبهه اصلاحات ایران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره راهبرد انتخاباتی اصلاحات بیان کرد: راهبرد جبهه اصلاحات توسط کمیته راهبرد‌ها و برنامه‌ها تدوین و منتشر شده است یک مسائلی را مطرح کرده است و شرایط را توصیف می‌کند مبنی بر اینکه اگر انتخابات با این ویژگی‌ها برگزار شود ما در انتخابات شرکت خواهیم کرد و شهروندان را نیز برای شرکت ترغیب خواهیم کرد.

وی ادامه داد: از گذشته به خصوص از سال ۹۸ این موضوع رد صلاحیت نامزد‌ها با استناد بر نظارت استصوابی به شدت تشدید شد تا جایی که حتی در انتخابات ریاست جمهوری تمام نامزد‌های اصلاح طلب رد صلاحیت شدند. از همین رو نیز فضا به سمتی پیش رفت که بسیاری از نامزد‌های شاخص اصلاح طلب در انتخابات مجلس ثبت نام نکردند و افرادی هم که ثبت نام کردند به صورت گسترده توسط دستگاه‌های اجرایی رد صلاحیت شدند. راهبرد جبهه اصلاحات بعد از اظهار نظر هیات‌های نظارت و اجرایی منتشر شد و مطرح شد که اگر انتخابات غیر مشارکتی باشد، اصلاح طلبان تمایلی به معرفی نامزد‌ها ندارند در انتهای این راهبرد هم یک بندی آمده بود که درباره معرفی نامزد‌ها در تهران مجمع عمومی تصمیم می‌گیرد، اما در استان‌ها تصمیم گیری بر عهده جبهه اصلاحات استان‌ها خواهد بود.

شریف افزود:  متعاقب این موضوع بیانیه‌ای صادر شد و اعلام شد باتوجه به ترکیب نامزد‌ها در تهران جبهه اصلاحات ایران لیستی را منتشر نخواهد کرد، ولی در باره استان‌ها مجمع عمومی استان‌ها تصمیم گیری خواهند کرد که در این زمینه نیز استان‌ها بررسی کرده اند و برخی از استان‌ها نیز بیانیه صادر کرده اند و برخی هم در حال بررسی هستند. اعلام شده که اگر در استانی داوطلب اصلاح طلب شناسنامه دار حضور داشته باشد و دو سوم اعضای جبهه اصلاحات استان به وی رای دهند اصلاح طلبان از آن حمایت خواهند کرد؛ بنابراین اصلاح طلبان در تهران لیستی ندارند و در تهران هم اگر دو سوم اعضای جبهه اصلاحات استان موافقت کنند لیستی منتشر می‌شود و از کاندیدایی حمایت خواهند کرد.

به هر حال، دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری جمعه ۱۱ اسفند برگزار می‌شود و شاید آن روز باشد که بعضی جریان‌های سیاسی متوجه شوند که برای تشکیل مجلسی قوی، بنا بر فرمایشات رهبری مشارکت و حضور در انتخابات ارزش بیشتری دارد تا بازی‌های سیاسی و تسویه حساب‌های شخصی.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۳:۵۲ ۰۴ اسفند ۱۴۰۲
انسان همواره درمعرض انتخابات قراره و باید بهترین رو انتخاب کنه انسان بدون انتخاب انسان نمیشه""
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۲
من با اینکه اصلا از این اوضاع راضی نیستم رای میدم فقط و فقط بخاطر شهیدان و مدافعان حرم. فقط بخاطر این شیر مردان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۲
جای دیگری برای تسویه حساب وجود ندارد برای جلو گیری از گرانی رای نمیدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۲
رای ندادن نشونه اعتراضه رای بی رای ،اعتراضم با رای ندادن بیان میکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۲
انتخابات شکلی و بی محتوا را می توان هر روز برگزار کرد.انتخابات ما یک جسد بدون روح است.
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۳:۵۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۲
توکه زنده ای وآدم زنده بایدیه انتخابی داشته باشه پس انتخاب کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
خواستم بیام کفش نداشتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
امروز رأی ما درس مقاومت به جهانیان می دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
پس کی وقت تسویه حسابه؟؟؟
شماها یه روز تعین کنید ما سر ساعت اون جا هستیم برای تسویه حساب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
من هم قهر کردم نمیام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
بله درسته حالا بعدا وقت هست که به گرانی و دزدی ها وزندگی آقازاده ها در بهترین کشورها و وووووووورسیدگی شود حالا وقت رای دادن است وخون عزیزمان ک از همه چیز خود گذشتند تا صداقت و صفا و اعتقادات و حلال و حرام بماند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
انتخابات برای کسانی که نان شان در این راه هست حایز اهمیت هست وگرنه بزاملت که تو چند سال هیچ تأثیری نداشته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
نمیام .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
برای وطن می آییم
آخرین اخبار