نسرین ذوالنوریان، معاون استانداردسازی، آموزش و ترویج ادارهکل استاندار استان کرمانشاه گفت : استفاده از آرد با سبوس بالا یکی از دغدغههای استاندارد استان طی سالهای گذشته بوده که همواره بر آن تأکید داشته است.
وی با اشاره به اجباری نبودن استاندارد نان، ورود اداره استاندارد را براساس ماده چهار و هفده توضیح داد و افزود: در ماده هفده آمده کالاهایی که در سلامت و ایمنی مصرف کننده دخالت دارند، اداره استاندارد «میتواند» ورود کند.
معاون استانداردسازی، آموزش و ترویج ادارهکل استاندار استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت ۱۴ کارخانه در راستای تولید پنج نوع آرد لواش و تافتون، بربری، سنگک، نول و ستاره، گفت: چهار واحد از این تعداد استاندارد تولید آرد کامل را اخذ کرده در حالی که برای این استاندارد، کارخانجات نیاز به دستگاه و تکنولوژی جدید ندارد.
وی با بیان اینکه آرد کامل درصد سبوس بیشتری نسبت به سایر آردھا دارد، تصریح کرد: آرد کامل از ارزش تغذیهای بالاتری برخوردار است، لذا میطلبد با ھمکاری سایر دستگاهها و نهادهای مرتبط با حوزه آرد و نان به سمت تولید و ترویج مصرف نانھای تیره که با آرد کامل پخت میشوند، حرکت کنیم.
ذوالنوریان ادامه داد: خمیر با سبوس بالا نیاز به زمان دارد تا فرایند تخمیر نان برای پخت نانی با کیفیت سپری شود که متأسفانه خبازیها مشتاق آرد با سبوس پایینتر هستند که با توجه به استقبال آنها، کارخانجات هم سبوس آرد را کاهش میدهند.
معاون استانداردسازی و آموزش استاندار کرمانشاه یادآور شد: استاندارد آرد برای هفتمینبار تجدیدنظر شده و سبوس تمامی آردها را مقداری بالاتر بردهاند.
وی تصریح کرد: در این راستا به متولیان امر پیشنهاد شده که تعدادی نانوایی در سطح شهر کرمانشاه بهشکل پایلوت و آزمایشی برای پخت نان با آرد کامل در نظر گرفته شود تا با شناسایی چالشهای این طرح و مشاهده نتیجه و استقبال مردم؛ در گام بعدی بصورت گستردهتری اجرا شود.
ذوالنوریان در خصوص استفاده برخی از مردم از سبوس خام و افزودن آن به مواد غذایی، گفت: سبوس باید فراوری و تخمیر شده باشد، چون مصرف خام آن نه تنها مفید نیست بلکه ضرر هم دارد.
وی در پایان، مسئله پخت نان با آرد کامل را مسئله چند سازمانی دانست و گفت: تمامی دستگاهها و سازمانهای متولی آرد و نان استان باید برای پخت نان با آرد کامل و افزایش کیفیت نان پای کار بیایند .