وزارت جهاد کشاورزی مکلف شد برنامه‌ای جامع درباره راهکار‌های ارتقای امنیت غذایی و افزایش خودکفایی در محصولات کشاورزی ارائه کند.

در جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهور راهکار‌های ارتقای امنیت غذایی و افزایش خودکفایی در محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت و وزارت جهاد کشاورزی مکلف شد برنامه‌ای جامع، عملیاتی و زمان‌بندی شده در این خصوص تدوین و ارائه کند.

«محمد مخبر» در جلسه با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی که پیش از ظهر امروز (شنبه ۲۸ بهمن) برگزار شد، با تاکید بر ظرفیت علمی و توان عملیاتی در حوزه کشاورزی گفت: ایران در بخش پژوهش و تحقیقات از ظرفیت گسترده‌ای برخوردار است، اما متاسفانه آنطور که باید به نتایج و دستاورد‌های پژوهشگران کشور به خصوص در حوزه کشاورزی توجه نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه باید به پژوهش‌ها و تحقیقات بخش کشاورزی اعتماد کنیم و ریسک عملیاتی کردن آن را بپذیریم افزود: تحقیقات و پژوهش در حقیقت گامی در جهت بهسازی و اصلاح فرایند تولید و بهره وری بیشتر است، اما تا زمانی که تحقیقات از داخل گلخانه خارج نشده و در سطح گسترده عملیاتی نشود به نتایج و اهداف مورد نظر در امر خودکفایی و امنیت غذایی دست پیدا نخواهیم کرد.

مخبر از عدم ارتباط معنادار میان مراکز تحقیق و توسعه و بخش سیاست گذاری و عملیاتی به عنوان یکی از مشکلات پیش روی تامین خودکفایی و امنیت غذایی یاد کرد و گفت: به دلیل همین عدم ارتباط است که علی‌رغم برخورداری از دانشمندان و سرمایه علمی در بخش کشاورزی، اما همچنان ناچار به صرف منابع ارزی فراوان برای واردات برخی محصولات و نهاده‌ها هستیم.

معاون اول رئیس جمهور خطاب به وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان دستگاه‌های ذی‌ربط تصریح کرد: امروز که تیمی دلسوز در این وزارتخانه پای کار هستند لازم است برنامه‌ای جامع، زمان‌بندی شده و قابل اجرا در جهت ارتقای امنیت غذایی، افزایش خودکفایی و صرفه جویی ارزی تدوین و اجرایی شود.

وی با اشاره به وجود بیش از ۱۵ کشور در همسایگی ایران گفت: اگر بتوانیم با اعتماد به تحقیقات و پژوهش ها، خودکفایی، بهره وری و افزایش تولید را محقق کنیم علاوه برتامین نیاز داخل می‌توانیم به بخشی از نیاز‌های جمعیت ۶۰۰ میلیون نفری در کشور‌های همسایه نیز پاسخ دهیم.

مخبر همچنین با تاکید بر اینکه بیشترین میزان صرفه‌جویی در آب کشور نیز می‌تواند در بخش کشاورزی صورت بگیرد تصریح کرد: تحقیقات خوبی در بخش بهره‌وری آب و استفاده از روش نوین آبیاری در کشور انجام شده که اگر این تحقیقات عملیاتی می‌شد، بخش زیادی از مشکلات مرتبط با کمبود آب در کشور مرتفع شده بود.

در این جلسه که وزیر جهاد کشاورزی و برخی معاونان وی نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت تولید برخی محصولات زراعی ارائه شد و راهکار‌های افزایش خودکفایی، امنیت غذایی و بهره وری در بخش کشاورزی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

تامین سرمایه در گردش، همسو بودن تولید و تجارت و توجه به تحقیقات و پژوهش‌ها از جمله موضوعاتی بود که در این نشست بر آن تاکید شد.

منبع: ایرنا

برچسب ها: حوزه کشاورزی ، دولت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
در این چند سال دولت ،وزارت کشاورزی چه اقدامی فراتر از دولت‌های قبلی کرده چه ایده جدیدی داشته ماموریت به درد کسی می خورد که برنامه داشته باشد و اتفاق خوبی در کشور رقم بزند مافیاهای که در این وزارت وجود دارد آنقدر مخوفند و ریشه دوانده که هیچ کس را یارای برخورد با آنها ندارد . کود کشاورزان و نهاده های کشاورزی و سموم و واردات و نبود برنامه مدیریت تولید که مغرضانه و برای از دست ندادن بازار واردات ومافیاهای مخوفی که دست کارکنان این وزارت در کار است کشور را با این همه اراضی مستعد و این همه پهناوری و امکانات و دانش نخبگان در وضعیتی قرار داده که ملت در تهیه خورد و خوراک درمانده شده اند و کشاورزان توان مالی خود را به یک باره به دلیل ماندن بر زمین محصول از دست می دهند .ماموریت را به کاردان بدهید و نه کسانیکه ثروتشان پست و صندلی شده و با دادن آمار و ارقام خلاف واقع روزگار می‌گذرانند.
United States of America
ناشناس
۲۱:۱۹ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
با سلام، بیش از 30 سال در این وزارتخانه و در مرکز تحقیقات آن کار کردم. تا حالا ده ها طرح و یا پروژه ای شبیه به آنچه آقای مخبر گفته اند اجرا شد که به سرانجام نرسید. بجای اراجیف گفته شده بهتر است در ابتدا یک بررسی تاریخی در مورد هدف گفته شد انجام گرفته و بعد از پیدا کردن اشکالات و جریمه و مجازات کردن افرادی که در این طرحها شکست خوردند، مثل کسانی که مثل خر دجال سکه در جیب داشته و خرج میکردند و ..... آنوقت برای اینکار دستور و کاری مفید داد. در ضمن وقتی مراکز تحقیقاتی استانها در حال مضمحل شدن و نابود شدن هستند شعاری تو خالی و گول زدن مردم است.
آخرین اخبار