آقای شهابی راه اندازی پارک سلامت در تبریز را به عنوان قطب علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ضروری دانست و گفت: این مجموعه در ۲ مرحله طراحی شده است که مرحله نخست آن در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع اجرایی و تاکنون ۳۵۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
وی گفت:بیشتر عملیات اجرایی و عمرانی و همچنین تزریق اعتبارات مورد نیاز برای این مجموعه در ۲ سال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم صورت گرفت به طوری که در این ۲ سال ۲۰۰ میلیارد ریال به این طرح تزریق شد.
آقای شهابی ادامه داد: از اعتبارات سفر اول استانی رئیس جمهور به آذربایجان شرقی ۷۰ میلیارد ریال دریافت کردیم و بقیه هنوز تخصیص نیافته است.
وی یادآور شد: طبق اسناد مربوط به مصوبات سفر استانی هیئت دولت قرار بود امسال اعتباری معادل ۱۲۰ میلیارد ریال به مجموعه پارک سلامت تبریز تخصیص یابد که تاکنون رقمی از این بابت دریافت نکرده ایم.
آقای شهابی نقش پارک فناوری سلامت برای توسعه و گسترش شرکتهای دانش بنیان را مهم دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه طبق مفاد قانونی شرکتهایی که در این پارکها مستقر شوند به مدت پنج سال از پرداخت هر گونه مالیات معاف میشوند فعال شدن آن میتواند منجر به پیشرفتهای علمی و پژوهشی آذربایجان شرقی و منطقه شود و بدون تردید با راه اندازی پارک سلامت تعداد شرکتهای دانش بنیان که روز به روز بر تعداد آنها افزوده میشود در این محل مستقر شده و با تمرکز کافی به فعالیتهای خود ادامه خواهند داد.
وی ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی آذربایجان شرقی در علوم پزشکی را بسیار وسیع و مهم برشمرد و با تاکید بر اینکه از چنین مزیتهایی باید برای توسعه کشور و منطقه بهره برد گفت: اکنون شرکتهای بسیار توانمند و منحصر به فردی در استان فعال هستند که تولیدات آنها در کشور و حتی منطقه غرب آسیا بی همتاست.
معاون تحقیقات و فناوری رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از ایجاد تمهیدات لازم برای راه اندازی فاز دوم پارک فناوری سلامت در تبریز خبر داد و افزود: مقدمات این کار با جانمایی زمینی به مساحت ۷۷ هزار مترمربع در منطقه ساری زمی تبریز به انجام رسیده است و اگر اعتبارات و بودجه لازم برای آن در موعد مقرر تخصیص یابد ظرف چهار سال آماده بهره برداری میشود.
وی مساعدت به مراکز رشد و فعال سازی شرکتهای دانش بنیان را از اهداف اصلی و محوری معاونت علمی و تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان و اضافه کرد: در حال حاضر چهار مرکز رشد شامل واحد فناوری و نوآوری دارویی، واحد تجهیزات پزشکی، واحد رشد بیوتکنولوژی دارویی و واحد نوآوری شتاب دهنده سلامت فعال هستند.
آقای شهابی نیروی انسانی را بزرگترین و مهمترین سرمایه دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانست و با بیان اینکه باید قدردان وجود چنین نیروهایی در بخش بهداشت و سلامت بود افزود: باید توجه داشت که رشد و توسعه پایدار کشور تنها از طریق تحقیق و پژوهشهای کاربردی محقق میشود.
دانشگاه علوم پزشکی تبریز با داشتن حدود ۹ هزار دانشجو در ۲۰۰ رشته تحصیلی و ۳۳ واحد آموزشی جزو دانشگاههای برتر کشور به شمار میرود و در حال حاضر بیش از ۴۰۰ دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
این دانشگاه ۸۷۵ عضو هیئت علمی دارد و با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ارائه کرده است.