علل ناکامی تیم ملی در جام ملت‌های آسیا از زبان علی لطیفی

علی لطیفی مهاجم اسبق تیم ملی فوتبال درباره علل ناکامی تیم ایران در جام ملت های آسیا توضیحاتی را بیان کرد.

علی لطیفی مهاجم اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان درباره علت ناکامی ایران در جام ملت‌های آسیا اظهار کرد: در هر ۳ دوره‌ای که ما قهرمان جام ملت‌های آسیا شدیم با مربی ایرانی این افتخارات کسب شده است. تیم ملی فوتبال در فاز تهاجمی خوب بود و به لحاظ تجربه بین المللی بهترین تیم ملی تاریخ ایران را داشتیم و تمام بازیکنان ما یا لژیونر بودند و یا لژیونر هستند، اما در دوره ما چنین شرایطی را نداشتیم. در هر دوره‌ای مشکلاتی وجود داشت که نتوانستیم قهرمان شویم. در این دوره ۲، ۳ مشکل وجود داشت. قبل از انتخاب قلعه نویی جامعه و افکار عمومی به شدت مخالف سرمربی داخلی بودند و همین موضوع  فشاری را بر روی  امیر قلعه نویی وارد کرد. به نظرم  قلعه نویی با توجه به فشار‌های موجود خوب کار کرد و شاید اگر این فشار‌ها بر روی فرد دیگری بود نتایج بدتر از این بود.  

ساختار دفاعی ضعیف مهمترین علل ناکامی تیم ملی بوده است 

او افزود: البته  ۳ علت اصلی باعث ناکامی  تیم ملی فوتبال ما  در جام ملت‌های آسیا شد. اول: ساختار دفاعی ما بوده است که در دفاع تیمی، دفاع گروهی و دفاع فردی دچار مشکل بودیم و یکی از مهمترین علل ناکامی ما در جام ملت‌ها بود. دوم: متاسفانه تیم ملی ما روند یکنواختی را طی نکرد و سینوسی بازی می‌کرد و یک بازی خوب و یک بازی بد بود. ما در بازی با هنگ کنگ وحشتناک ضعیف بازی کردیم، اما در نیمه دوم  دیدار با ژاپن  فوق العاده خوب بودیم. در بازی با سوریه یک نیمه بسیار خوب و یک نیمه بسیار ضعیف بودیم. ما ساختار ضعیف دفاعی را نمی‌توانیم به قلعه نویی ربط بدهیم چرا که او تیمی را تحویل گرفته بود که ۱۰ سال با یک مربی دفاعی کار کرده بود و قلعه نویی تغییر سیستم داده است و تیم را هجومی کرده است. وقتی تفکر از دفاع به حمله عوض می‌شود خواه ناخواه تیمی که حمله می‌کند دچار ضعف در دفاع می‌شود و برای اینکه این بالانس ایجاد شود نیازمند زمان مشخص است.

بالانس نبودن تیم ملی فوتبال به یک معضل تبدیل شده است 

لطیفی بیان کرد: کی روش ساختار  دفاعی تیم ملی را خوب کرد، اما ۱۰ سال زمان برد و قلعه نویی ۱۰ ماه زمان داشته است و آن هم اگر قلعه نویی تفکرش همانند کی روش دفاعی بود به نظرم زیاد به زمان زیادی  احتیاج نداشت و  مسیر را ادامه می‌داد. اما با توجه به اینکه قلعه نویی سیستم، تفکرات و استراتژی را عوض کرد به همین علت این مربی  نیاز به زمان بیشتری داشت که این معضل را حل کند. اما در تمام این سال‌ها از دوران کی روش تاکنون دلیل ناکامی تیم ملی ما این بود که هرگز تیم ملی ما بالانس نبوده است. کی روش کار دفاعی اش خوب است، اما در حمله ضعیف بود. در آن طرف، قلعه نویی در ساختار هجومی خوب بوده است و توانمندی خود را بار‌ها نشان داده است، اما در ساختار دفاعی ضعیف کار کرد. این بالانس در تیم ملی اتفاق نیفتاده است. کی روش کاملا زمان داشت تا این کار را انجام بدهد، اما او مربی تک بعدی بود و نتوانست، اما برعکس قلعه نویی زمان در اختیار نداشت که بتواند این بالانس را ایجاد کند. معتقدم اگر زمان در اختیار قلعه نویی قرار بدهند رفته رفته می‌تواند این معضل را حل کند و این توانمندی را دارد. سوم: افکار عمومی با تیم ملی همراه نبوده است و این باعث شده که بازیکنان اعتماد به نفسشان پایین بیاید.

افکار عمومی فشار را بر روی قلعه نویی بیشتر خواهد کرد 

او افزود: افکار عمومی  فشار  را بر روی قلعه نویی بیشتر خواهد کرد  و مردم می‌گویند درست است  که ما ژاپن را بردیم، اما عراق هم توانست  ژاپن را شکست بدهد و تیم اردن که در بین تیم‌های اول آسیا محلی از اعراب نداشته است به فینال راه یافت و  تاجیکستان با بازی‌های درخشان پدیده مسابقات جام ملت‌ها شد. تاج بعد از اینکه هیجانات فروکش کند کار سختی خواهد داشت، چون  قلعه نویی را حفظ کرده و  منتقدان و افکار عمومی به او حمله خواهند کرد.

قلعه نویی سبک انگلیسی را در تیم ملی  فوتبال پیاده می کند 

مهاجم اسبق تیم ملی فوتبال گفت: قلعه نویی فوتبال هجومی در دوران مربیگری اش ادامه داده است، اما تفاوت‌های عمده‌ای هست و ۲ نوع سبک هجومی داریم. اول: سبک برزیلی مبتنی بر فوتبال مالکانه و تعدد پاس و جذاب و تماشاگر پسند است. دوم: سبک انگلیسی دهه ۷۰ و ۸۰  و رساندن توپ به ۱۸ قدم در کمترین زمان ممکن که ارسال توپ به جناحین است و یا خارج کردن خط هافبک از بازی توسط مدافعان و ارسال  توپ به مهاجمان است. قلعه نویی سبک دوم را همیشه داشته است، فوتبال تهاجمی مبتنی بر رساندن توپ به ۱۸ قدم حریفان در کمترین زمان داشته است. ما نمی‌توانیم بگوییم که فوتبال ضعیفی است، اما به اعتقاد بسیاری این سبک تماشاگر پسند نیست و خلاقیت در آن نقش ندارد. معمولا تیم‌های قلعه نویی در لیگ برتر و تیم ملی به این صورت بوده است که در  تیم هایش مدافعان و مهاجمان بلند قد حضور داشتند و ارسال توپ‌های بلند  از سوی مدافعان برای مهاجمان تا با ضربه سر گل بزنند و هافبک‌ها هم توپ‌های سوم را جمع می‌کردند. در تیم ملی فوتبال هم همین شیوه را شاهد بودیم.

قلعه نویی باید تلفیقی از فوتبال گواردیولایی و انگلیسی در تیم ملی اجرا کند 

او افزود: آن سبکی که قلعه نویی ارائه می‌دهد باعث شد که  استنلی کی روش را به تیم‌های مختلف می‌برد  و در تیم ملی دقت کرده باشید همان اوایل کار اعتقاد زیادی به قایدی نداشت، اما او مربی باهوشی هست و  دید که در فشار افکار عمومی قرار دارد قایدی را به قطر برد و او هم جواب داد و بازی‌های ابتدایی را با نبوع و خلاقیت قایدی در آوردیم. آن بخش از منتقدان که اعتقاد دارند که قلعه نویی فوتبال بزن زیرش بازی می‌کند من اسم آن را یک تاکنیک انگلیسی می‌گذارم. قلعه نویی که در تیم ملی باقی مانده است برای پوست اندازی باید چند بازیکن جوان به تیم ملی ترزیق کند. من اگر جای قلعه نویی بودم بدون اینکه اسکلت تیم ملی را بهم بزنم، ۳، ۴ بازیکن را انتخاب نمی‌کردم علی رغم اینکه بازیکنان بزرگی هستند، اما به جای آن جوان‌ها را می‌بردم. البته فرصت نداشته است. قلعه نویی می‌توانست ۴، ۵ بازیکن جوان به تیم ملی اضافه می‌کرد و آینده را لحاظ کند و سبک مورد علاقه هواداران را در نظر می‌گرفت و بازی هجومی را با تلفیقی از فوتبال برزیلی و انگلیسی لحاظ می‌کرد تا  از عمق بازیکنان خط میانی کار‌های خلاقانه انجام بدهند و هم از جناحین ارسال داشتند. قلعه نویی باید در فاز هجومی تغییر رویه بدهد. قلعه نویی باید تفکرش را تغییر بدهد و فوتبال مدرنی را وارد تیم ملی کند و تلفیقی از فوتبال گواردیولایی و فوتبال انگلیسی داشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ادرین۹@
۰۷:۴۵ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
تعویض رامین سبب شد ما بطور مطلق بازنده بشیم.چرا چون اون قسمت محل عفیف بود باخروج رامین ازادترشد با اخراج شجاع کارتیمو تموم کرد.تعویض رامین واسه دقیقه ده وقت اضافه عالی بود نه دقیقه ۸۵ و ۱۳دقیقه دست نخورده وقت اضافی.بایدرامین میموند.طارمی قدوس جهانبخش رو بیرون میاورد و ترابی قاعدی و قلی زاده رو وارد میکرد و همین امر تمرکز بجه هارو بسمت گلزدن میبرد.اما وقتی دفاع خالی شد با اخراج شجاع کلا دفاع راست تعطیل شد بچه ها تمرکز گل زدن و گل نخوردن داشتن ک باعث ایجاد اختلال در حرکت و تصمیم گیری میشد.بعد اسدی و مقانلو تو این جام اصلا بازی نکرده بودن ک شرایط مناسب داشته باشن.تو دقیقه ۱۰۳ بهترین توم اسدی شوت میکنه سمت پرچم کرنر ک اتفاقی خورد بازیکن قطر .رامین و شجاع چرا توبازیهای حساس فیکس هستن چون تجربه دارن.اما ازرامین بعیدبود افسایدی ب اون واضحی رو پ کنه یا شجاع روتوپ گل اول قطر قبل ازرسیدن توپ ب عفیف دستشو مقابل توپ بذاره.و چون سرانجام اون توپ گل شد دیگه ب وار کشیده نشد.اما یتوپ صدرصدو ازوسط گل دراورود.درکل دربلزیهای حساس طارمی قدوس بیرانوند که وقتی ما جلوهم بودیم همه کاشته هارو میزنه بیرون استرس ب تیم تزریق میکنه یا قدوس ک همه پاساش اشتباه و عجولانه بود طارمیم ک با افتادن زمینش تمرکز تیمو میبره سمت وار..کلا تیم ایران دربازیهای حساس نیاز به روانشناس داره ک بتونه استرس و احساساتی بودنو ازتیم دور کنه و ب ارامش برسونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
قهرمانی فوتبال اسیا واسه تیم مای تیران رفت تا 16سال دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
دیگه تمومش کنید از کاه کوه میسازین این فوتبال برای مردم هیچی نداشته فقط ناراحت شدن مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۰ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
تیم های بزرگی مثل ژاپن و کره جنوبی و عربستان و استرالیا همه باختند با آن همه امکانات و هزینه و برنامه و بازیکنان لژیونر و .... آن وقت هر کسی برای خودش میاید اظهار فضل می کند . مخصوصاٌ مجری های تلویزیون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۶ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
سلام من به عنوان یک ایرانی به اعضای تیم ملی فوتبال ایران بسیار بسیار افتخار می کنم که با تمام کمبودها و مشکلات با غیرت و مردانی جنگیدند از نگاه من ایران قهرمان واقعی فوتبال است . و همه اعضای تیم برای ما ایرانیان وطن پرست و مسلمان ، عزیز و دوست داشتنی هستند . خدا قوت به همه از جمله سرمربی و کادر فنی و بازیکنان . ان شاالله همیشه سالم و سلامت ، در کنار خانواده برای موفقیت های بیشتر تلاش کنند . آمین یا رب العالمین .
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۲:۱۱ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
با سلام و احترام....آفرین منم با شما کاملا موافقم
آخرین اخبار