حجت الاسلام شجاعی امام جمعهی زرند در حاشیهی آئین افتتاح یک مجموعه بوم گردی در آبادی "گل توبه" گفت: یکی از صدمات رژیم طاغوت، کم توجهی و بی توجهی به روستاها و روستاییان بود به طوری که به دلیل اجرا نشدن عدالت اجتماعی، بسیاری از روستاها حتی از کمترین امکانات یک زندگی معمولی برخوردار نبودند.
وی افزود: پیش از انقلاب، راههای دسترسی به روستاها سخت بود و روستاییان از نعمت آب بهداشتی و برق هم محروم بودند و به همین دلیل بسیاری از روستاها با مهاجرت ساکنان به شهرها از رونق افتادند و بسیاری از مهاجران هم به دلیل مشکلات اقتصادی که داشتند در حاشیهی کلان شهرها ساکن شدند.
حجت الاسلام شجاعی تصریح کرد: متاسفانه این مسیر سیاه که نابودی بسیاری از روستاها را سبب شد تا جایی ادامه پیدا کرد که کم کم فرهنگهای ناب روستایی نیز در روزمرگیهای زندگی شهری کم رنگ شدند.
وی بیان داشت: با خالی شدن روستاها، کشاورزی و دامداری و حتی صنایع دستی نیز نابود شدند و علاوه بر آن، مشکلاتی که این مهاجرتها برای شهر بوجود میآورد باعث نارضایتی مردم شد.
حجت الاسلام شجاعی در ادامه به نقش نظام مقدس جمهوری اسلامی و توجهی که به روستاها داشت اشاره کرد و گفت: پس از طرح مسئله اقتصاد مقاومتی، بسیاری از صاحبنظران مسائل اقتصادی معتقد بودند که باید ریشه این نگاه اقتصادی که مبتنی بر توجه به داشتهها و باروری توانمندیهای روستایی است را در روستاها دنبال کرد و بحث فعالیتهای گردشگری و صنایعدستی در روستاها با تشویق سرمایه گذاران به فعالیت در روستاها را گسترش داد.
وی گفت: بحمدالله در دولت انقلابی به مشاغل مرتبط با گردشگری و صنایعدستی روستایی نگاه ویژه شد و حمایتهای دولت از این موضوع، سبب شد تا ما در همین شهرستان زرند هر از گاهی شاهد افتتاح یک واحد گردشگری روستایی باشیم.
امام جمعه زرند از مهاجرت معکوس به عنوان مهمترین اتفاقی که متاثر از بوم گردیها است، نام برد و تصریح کرد: با تداوم حمایتهای دولتی و توسعهی زیرساختهای لازم برای گردشگری میتوان امیدوار به رونق دوبارهی روستاها باشیم و معتقدیم که مسیر اقتصاد مقاومتی از روستاها آغاز میشود.
حسینی نژاد فرماندار شهرستان زرند نیز گفت: شاید روزگاری اگر تعدادی مسافر به زرند میآمدند مهمترین دغدغهی مدیریت شهرستان بحث اسکان و میزبانی از گردشگران در فضاهای زیبا و آبرومند بود؛ اما اکنون در اکثر مناطق و روستاهای مطرح، با ایجاد واحدهای گردشگری و خصوصا بوم گردیها این چالش مرتفع شده و از این به بعد باید سرمایه گذاران با ایجاد جذابیتهای سالم نسبت به جذب گردشگران و کسب درآمد برای خود خلاقیت به خرج دهند و این قول را میدهم که کمافی السابق، مدیریت شهرستان با قاطعیت از این صنعت اشتغال آفرین حمایت خواهد کرد.
محمد اسلامی رئیس میراث فرهنگی زرند نیز در این آئین گفت: فرصتی که دولت سیزدهم برای گردشگری فراهم ساخته فراتر از تصور بود و این یک شانس بزرگ برای سرمایه گذاران گردشگری است تا از آن به نحو مطلوبی استفاده کنند.
اسلامی از نگاه حامیانه امام جمعهی شهرستان زرند و حمایتهای بی شائبهی فرماندار به صنعت گردشگری تجلیل کرد و افزود: هر اتفاق خوبی که در این بخش میافتد جز در سایه لطفِ خداوند، همت مردم و حمایت ائمه جمعه و مدیران دستگاهها امکان پذیر نبود.
اسلامی از سرمایه گذاری ۱۰۰میلیاردی در یکی از واحدهای بوم گردی این شهرستان به همت بخش خصوصی خبر داد و گفت: در این واحد علاوه بر ایجاد فضاهای شاد و متنوع روستایی، اناقهایی برای اقامت شبانه برای فصلهای متعدد در نظر گرفته شده و با آغاز رسمی فعالیت در این واحد حداقل ۱۰ فرصت شغلی مستقیم و چندین برابر آن به صورت غیر مستقیم ایجاد خواهد شد.