محمدصادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره انتخابات پیش رو بیان کرد: اگر قبول داریم که بخشی از مردم حاضر نیستند پای صندوقهای رای حاضر شوند باید دید دلایل این عدم حضور چیست. سپس آن دلایل را به صورت منطقی و علمی از بین ببریم و انگیزههای حضور را در آنها ایجاد کنیم که البته این هم کار من و شما نیست؛ زیرا آنها به مسئولان و مدیران و شیوههای برخوردشان در ابعاد سیاسی، اجتماعی، امنیتی، اقتصادی و روشهای مختلفی که مردم را خسته یا خلع انگیزه کرده است بی اعتماد شدهاند. بنابراین باید به این موانع توجه کرد و عوامل بی انگیزگی بخشهای مایوس را از سر راه حضور مردم در انتخابات برداشت.
زمانی که مردم پشت درب حوزههای اخذ رای صف میکشیدند، مگر آنها را به زور برده بودند؟
وی ادامه داد: زمانی که مردم احساس کنند انتخابات برای آنها منفعتی دارد حتما حاضر خواهند شد. زمانی که مردم پشت درب حوزههای اخذ رای صف میکشیدند، مگر آنها را به زور برده بودند؟ خیر، خودشان مشتاق بودند. باید این انگیزهها را دوباره برای مردم احیا کرد که این هم از دست دولت، مقامات و کارگزاران حکومت بر میآید. متاسفانه عدهای معتقد بودند که با یکدست سازی مجلس ، دولت، قوه قضائیه و ... میشود مشکلات را از سر راه مردم برداشت و اینگونه القاء میکردند که مشکلات به خاطر نگاه دو گانه مدیریتی در کشور است؛ حالا آمدند مدیریت یک پارچهای که همه با هم هماهنگ باشند را شکل دادند و باید دید که با این شیوه موفق شدهاند انگیزه مشارکت را در مردم ایجاد کنند یا خیر.
جوادی حصار درباره نقش احزاب در این میان نیز بیان کرد: از احزاب کاری بر نمیآید. احزاب دو دسته اصلاح طلبان و غیر اصلاح طلبان هستند. اصولگرایان هم که احزابشان فعالند و خودشان هم از وضع موجود راضی. اگر احزاب بتوانند کاری بکنند حتما از دست این گروه کاری بر میآید، اما من گمان میکنم وضعیت و مشکلات فعلی کشور به احزاب باز نمیگردد بلکه معطوف به مدیریت کلان کشور است. قبلا هم عرض کردم تا امور به صورت اصولی و بنیادین اصلاح نشود راه به جایی نخواهیم برد. ممکن است در کل کشور حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد در انتخابات شرکت کنند، اما این چیزی نیست که بتوان نامش حضور حماسی و یک حرکت تعیین کننده گذاشت. امیدواریم که زمینههای رای دادن مردم فراهم شود.
مردم با احزاب قهر نکردند
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خاطر نشان کرد: اعتقاد بسیاری بر این است که اصلاح طلبان رایی در میان مردم ندارند. احتمالا اگر در این دوره مردم حضور پرشکوه داشته باشند مثل ادواری که ۷۵ تا ۸۰ در صد شرکت میکردند، مشخص میشود که این افراد راست میگویند.
این فعال سیاسی با اشاره به فعالیت شبکههای معاند نیز گفت: مردم یا درک و شعور و فهم و درایت سیاسی دارند یا ندارند. اگر دارند که تلویزیون خودمان، حرفهای رهبری، مطبوعات و... در حال دعوت از مردم برای حضور در انتخابات هستند، بنابراین تحت تاثیر تبلیغات شبکههای خارجی و ... قرار نمیگیرند. اما نمیشود در جایی که مردم وارد عرصه نمیشوند بگوییم تحت تاثیر تبلیغات خارجی و اصلاح طلبان بودهاند، وقتی هم که میآیند بگوییم که مردم ما دانا هستند. این مساله را باید حل کنیم. حرف و حدیث شبکههای غربی از ابتدای انقلاب بوده است؛ مردم اما به حرفشان گوش ندادهاند. اگر مردم الان رای نمیدهند مفهومش این نیست که به حرف اینها گوش میدهند؛ بنابراین باید به فکر حل معضلاتی باشیم که شکاف بین دولت و ملت را باعث شدهاند.
وی ادامه داد: من به عنوان یک شهروند ایرانی معتقد به تامین امنیت ملی کشورم. تقاضایم این است که شرایط به گونهای باشد که کشور از همه جهات از جمله مشارکت عمومی مردم تقویت شود، اما صرفا با آرزو نمیشود کشور را جلو برد بلکه باید تلاش و کوشش کنیم و این موضوع هم برعهده دولت و حاکمیت است.
جوادی حصار گفت: مردم با احزاب قهر نکردند. مردم باید احساس کنند که از طریق صندوق رای میتوانند سرنوشت خود را عوض کنند. مثلا اگر فردی مانند حسن روحانی را انتخاب میکند که میگوید میخواهم با دنیا تعامل داشته باشیم و برجام را تصویب کنیم تا هم چرخ اقتصاد کشور بچرخد و هم برای سانتریفیوژ از هر گوشه مانعی نتراشند تا نگذارند رای برآمده از صندوق که تبلور اراده مردم است به نتیجه برسد. هرگاه مردم باور کنند که از طریق صندوق رای میتوانند در تصمیمات اصلی کشور تاثیرگذار باشند حتما در انتخابات به صورت گسترده شرکت میکنند.
امثال روحانی معتقد به از دست رفتن استقلال ایران ،در قبال حل مشکلات هستند و اصلاح طلبان خودشان با شعار ها یشان مردم را بدبین می کنند.