محمدمهدی اسماعیلی شامگاه پنجشنبه در آیین افتتاح خانه هنرمندان خوزستان اظهار کرد: بسیار خرسندیم که این توافق را داشتیم تا در این روز خجسته در شهر اهواز و این استان شهیدپرور میهمان هنرمندان عزیز خوزستانی باشیم.
وی افزود: در آغاز چهل و ششمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی هستیم و یاد و خاطره امام (ره) و شهدای پر افتخار انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافع حرم، مدافع امنیت، سلامت و شهدای دستاوردهای علمی کشور بخصوص سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را گرامی میداریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هیچ مقاومتی در برابر مطالبات دقیق و درست هنرمندان خوزستان ندارم و تمامی ضعفها را میپذیرم و بزرگواری و لطف هنرمندان را نیز درک میکنم.
وی بیان کرد: دولت سیزدهم در وضعیت ویژهای کار خود را آغاز کرد و مسوولیت هدایت آن را یک شخصیت فرهیخته علمی، حوزوی و دانشگاهی بر عهده دارند که شب و روز خود را وقف خدمت صادقانه به مردم میکنند.
اسماعیلی تصریح کرد: در خصوص خوزستان و عظمت فرهنگی و هنری این استان، ساعت ها میتوان سخن گفت.
به گفته وی، خوزستان تاریخ چند هزار ساله متعالی دارد؛ چه در دوره قبل از اسلام و چه پس از اسلام، کانون علم، فرهنگ و هنر و دانش بوده و با ورود اسلام، مردم خوزستان در کنار سایر ایرانیان، مشتاقانه در راه خدمت به آرمانهای بزرگ آسمانی این دین الهی قدم برداشته اند.
وی بیان کرد: اکنون ایرانیان در شاخههای مختلف دانشمندان و برجستگان علوم مختلف اسلامی هستند در شاخههای عربی، فقهی و فلسفی، علوم مهندسی و پزشکی و تمامی تحولات مهم ایرانیان با استعداد در سایه سار اسلام پیشقدم هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان را یکی از کانونهای مهم فرهنگی، هنری، علمی و آموزشی کشور دانست و گفت: نقطه نقطه این استان در از ذخایر مهم فرهنگی و هنری است و تنوع فرهنگی خوزستان مهمترین فرصت تعالی این استان است.
وی اضافه کرد: همه ما با عرق و علاقه به آیین های فرهنگی، خود را یک فرد ایرانی، مسلمان، عاشق مکتب اهل بیت(ع) میدانیم عشق به اهل بیت(ع) مختص فرد، گروه و مذهب خاصی نیست بلکه همه ملت ایران در این ویژگیها با هم همصدا و هم راستا هستند.
اسماعیلی اظهار داشت: ما ملیت را در ایران با در آمیختگی با دین، مذهب و عنصر علاقه به وطن جمع کردهایم در حالیکه دولت و ملتهای جدید جهان از عناصر هویتی ملتها عبور کرده و دین را کنار زدهاند اما در ایران اسلامی شاهد یک جامعه عمیق فرهنگی هستیم و مقوله دولت و ملت در کنار هم بوده و هویت واحد را شکل داده است.
وی انقلاب اسلامی را یک انقلاب فرهنگی دانست و گفت: یکی از دلایل پیروزی انقلاب ها، بخصوص در کشورمان موضوع فرهنگ است؛ پایان نامههای زیادی نیز از سراسر جهان برای بیان عظمت انقلاب اسلامی ایران تهیه و تنظیم شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همه جشنوارههای فرهنگی و هنری ما به نام فجر و به ایام دهه فجر گره خورده است؛ جشنواره موسیقی، سرود و هنرهای تجسمی همگی با نام فجر است.
وی گفت: امام خمینی(ره) یک شخصیت کاملا فرهنگی و علمی بودند و در دهههای سوم و چهارم مهمترین کتب علمی و فرهنگی را به نگارش در آوردند و اکنون نیز رهبر معظم انقلاب یک عالم فرهیخته، نویسنده و یک معلم بزرگ است که هدایت این کشور اسلامی را بر عهده دارند.
اسماعیلی ادامه داد: ایشان در جمع شعرای مختلف حضور داشتند و در جلسات قرآنی نیز میزبان قاریان برجسته کشور بودند و این نشان دهنده توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به مقوله فرهنگ، ادب و هنر است.
وی اظهار کرد: ما در استانها نیاز به جهش بالایی داریم، انجمنها و هنرمندان بدانند باید بدانند که وزارت فرهنگ و ارشاد هیچ محدودیتی در حمایت از محتوای فاخر در همه بخشها ندارد و با همه قوا خدمت هنرمندان و انجمنها هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به زودی تمامی دفاتر سینمای جوان نوآوری و تجهیز خواهد شد؛ ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای این امر اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه ادبیات، شعر، ادب و فعالیتهای قرآنی و تقویت قرارگاه شهید آوینی سرانه قابل قبولی تعیین شده است البته هیچگاه اجازه نمی دهیم بدون برنامهریزی هزینهای مورد استفاده قرار گیرد.
اسماعیلی بیان کرد: برای امسال یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای این بخشها در نظر گرفته شده که ۵۰۰ میلیارد تومان آن اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: امسال سرانه را روی یک میلیارد تومان برای همه استانها در نظر گرفتهایم و از طریق قرارگاه شهید آوینی این اعتبار به بخشهای مختلف تخصیص داده میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وظیفه حمایت، نظارت، تسهیلگری و تنظیم برعهده ماست اما در اجرا باید گروههای انقلابی و هنرمندان پای کار باشند.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همواره بر بازنگری در ساختارهای فرهنگی جامعه تاکید دارند؛ مردم باید فعال شوند و مهمتر از همه هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر باید در جامعه امیدآفرینی کنند.
اسماعیلی اظهار کرد: دشمن میخواهد ما را نسبت به داشتههای خود بد بین کند و نسلهای جدید را نسبت به آرمانهای اصیل مردم بیگانه کند.
وی افزود: امسال رویکرد خوبی در فعالیتهای فرهنگی و هنری دیده شده است، در زمینه افتخارات مردم از قبیل شهید کاظمی و شیرودی و سایر شهدای گرانقدر دهه ۶۰ و روزهای حماسه و خون، در جشنواره فیلم فجر تولیدات محتوایی خوبی صورت گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خوزستان را یکی از استانهای پیشقراول در حوزههای فرهنگی و هنری دانست و گفت: امروز دغدغه کاهش جمعیت، سراسر جهان و کشور ما را به خود مشغول کرده و گرفتار نسخههای غربی شدهایم و باید با تغییر فضا و فرهنگ، از این مشکل خارج شویم.
وی از موافقت با پیشنهاد برگزاری جشنواره ادبی قیصر امینپور خبر داد و گفت: هنرمندان به حوزه تولید و محتوای ایرانی - اسلامی به صورت ویژه توجه کنند و ما نیز حمایتهای مالی را از آنها خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: بی شک کمبودهای انجمن ها و هنرمندان خوزستانی بررسی میشود و روزهای بهتری برای اهالی فرهنگ و هنر در آیندهای نزدیک رقم خواهد خورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی از تلاشهای استاندار خوزستان برای ارج نهادن به فرهنگ و هنر و ادب، گفت: امروز مسوولیت هدایت استان خوزستان را برادری جهادی، انقلابی و فرهنگی بر عهده دارد و بی شک با حمایتهای ایشان از اهالی فرهنگ و هنر، مشکلات این مجموعه برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب، فرهنگ را مانند هوا میدانند که برای همه موجودات امر حیاتی است، در خصوص تبصره ۹ قانون بند(ه) گفت: شرکتهای دولتی موظف هستند، یک درصد از هزینههای خود را در اختیار فعالیتهای فرهنگی قرار دهند.