حبیب الله آسوده ظهر امروز در همایش تجلیل از موسسات خیریه استان کردستان اظهار داشت: دولتها به تنهایی امکان رسیدگی به تمام نیازمندان را ندارد و حضور خیرین بار سنگین حمایت از نیازمندان را از دوش دستگاههای حمایتی برداشتهاند.
وی با بیان اینکه بدون مشارکت مردم در کشور امکان پیشرفت وجود ندارد، گفـت: توجه به نیازمندان در زمینههای تحصیلی، ازدواج، مسکن و بهداشت باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و نباید در این سرزمین ترکتحصیل به خاطر فقر اقتصادی داشته باشیم.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور بر لزوم جریان گفتمانسازی توسط تشکلهای مردمی تاکید کرد و گفت: وظیفه تشکلهای مردمی صرفا کمکهای نقدی نیست و از آنجا که مردم به آنها اعتماد دارند باید در زمینههای مختلف واسطه بین مردم باشند.
آسوده با بیان اینکه توانمندسازی اقتصادی عرصهای است که باید به آن پرداخته شود، گفت: رویکرد تشکلهای مردمی و موسسات خیریه باید از حوزه صرفا حمایت کردن به محوریت توانمندسازی خانوادهها تغییر یابد چراکه عزت و کرامت آدمها در عزت و توانمندیها است.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) کمیته امداد را به عنوان مفهوم دینی برای اهمیت دادن و کرامت بخشی به مردم تاسیس کرد.
آسوده خاطرنشان کرد: در زمینه آسیبهای اجتماعی نیز نباید فقط از نهادها انتظار داشت، فعالان اجتماعی باید به موضوع آسیبهای اجتماعی ورود کنند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور به انتخابات پیشرو نیز اشاره کرد و گفت: انتخابات اقتدار ماست و اگر منسجم نباشیم آسیب میبینیم.
وی با بیان اینکه ساختار موفق و پای کار آوردن مردم توسط راهبران اجتماعی شکل میگیرد، گفت: گروههای مرجع و راهبران خیر و فعالان اجتماعی بهترین کسانی هستند که میتوانند جریانسازی کنند و مردم را به این سمت هدایت کنند.
استاندار کردستان نیز اظهار داشت: کردستان معروف به دارالاحسان است و نامگذاری مسجد جامع سنندج به این نام نیز نشان از قدمت نیکوکاری و کار خیر در این استان را میرساند.
وی خیرین را از مفاخر کردستان دانست و گفت: وقتی از اسلامی شدن صحبت میکنیم، جامه باید عاری از فقیر باشد اما هنوز مستمندان زیادی در جامعه هستند و این یعنی هنوز کار زیاد داریم.
استاندار کردستان بیان کرد: وظیفه دولت و آنچه در قانون مقرر شده است از بین رفتن فقر است اما این اقدام به سادگی محقق نمیشود و موضوعات زیادی بر آن اثرگذار است.
زارعیکوشا با بیان اینکه عوامل بینالمللی که بر اقتصاد کشور اثرگذار است و باعث شده بیماری اقتصادی بر معیشت مردم تاثیرگذار باشد، عنوان کرد: دولت وظیفه دارد زمینه برای تحقق نیت افراد خیر فراهم کند.
مدیر کل کمیته امداد کردستان نیز اظهار داشت: در جوامع بشری امروز یکی از اساسی ترین اصول استفاده از ظرفیت عظیم گروه های مردمی در کشور است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است
وی با بیان اینکه کمیته امداد در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری حرکت می کند، افزود: در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ مرکز نیکوکاری زیر نظر کمیته امداد در حال ارائه خدمت به مردم در استان هستند.
طوسی هدف از برگزاری این همایش را تقدیر از مردم نوع دوست استان فرهنگی کردستان و از فعالان عرصه خیر دانست و گفت: خیرین در راستای کمک های مومنانه و ایفای نقش به کمیته امداد حسن اعتماد دارند و تلاش کرده اند که به صورت ویژه جهت رفع مشکلات و تنگناهای معیشتی کمک کنند.