ملکی گفت: به طور کلی ساختمان‌ها از نظر ضوابط ایمنی و آتش‌نشانی به ۴ دسته، بسیارپرخطر یا بحرانی، پرخطر، میان‌خطر و کم‌خطر تقسیم می‌شوند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان سال گذشته بود که خبر انتشار ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران که بخشی از آن‌ها تعدادی از مراکز درمانی شهر است رسانه‌ای شد که خوشبختانه با اخطار‌ها و پیگیر‌ها از سوی سازمان اتش نشانی امروز این تعداد به ۷۵ مورد کاهش یافته است.

در همین راستا جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر یا بحرانی طی پایش‌های سال‌های گذشته شناسایی شدند که در یک و نیم سال گذشته با حضور موثر دستگاه قضایی و برگزاری ۳ جلسه توجیهی بین سازمان آتش‌نشانی و مالکان این ساختمان‌ها، حدود ۵۰ ساختمان اقدامات ایمن‌سازی را آغاز کردند و از مرحله بحرانی خارج شدند و به سمت ایمنی نسبی پیش رفتند که در حال حاضر تعداد ساختمان‌های بحرانی به ۷۵ مورد رسیده است.

وی گفت: به طور کلی ساختمان‌ها از نظر ضوابط ایمنی و آتش‌نشانی به ۴ دسته، بسیارپرخطر یا بحرانی، پرخطر، میان‌خطر و کم‌خطر تقسیم می‌شوند که در حاضر ۱۸۰۰۰ ساختمان پرخطر در تهران زنگ خطری برای آینده شهر است و وجود تعداد قابل توجهی از ساختمان‌های ناایمن در تهران و از طرفی حوادثی نظیر پلاسکو، بیمارستان گاندی و مرکز درمانی سینااطهر موجب ایجاد نگرانی مردم شده است که آیا مسئولان اقدامی برای جلوگیری از تکرار این حوادث انجام داده‌اند؟

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران گفت: در گذشته شاید ۱۰ بار هم به ساختمان های ناایمن اخطار می‌دادیم، اما مالکان کاری نمی‌کردند. به قول معروف فقط آب در هاون کوبیدن بود، اما در یکی دو سال اخیر به همت شهرداری، شورای‌شهر و دستگاه قضایی، پس از دو اخطار و چندماه مهلت، اگر محرز شد که مالکان قصدی برای همکاری ندارند به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند. دستگاه قضایی هم برخورد‌های خاص خودش را انجام می‌دهد.

ملکی در مورد اجرای طرح فازبندی ایمن‌سازی اظهار کرد: طرح فازبندی ایمن‌سازی برای کاهش فشار مالی بر مالکان و عدم تعطیلی کسب و کارها، اقدامات ایمن‌پروری مرحله به مرحله طبق دستورالعمل‌های آتش‌نشانی انجام می‌گیرد و مجتمع تجاری علاء‌الدین که سابقا نگرانی‌های بسیاری را ایجاد کرده بود. با اجرای همین طرح از حالت ناایمن خارج شده است و در حال حاضر از ایمنی مطلوبی برخوردار است.

 پس از آتش‌سوزی بیمارستان گاندی و یادآوری حادثه‌های تلخ پلاسکو و مرکز درمانی سینااطهر، حساسیت مردم نسبت به مراکز درمانی بیشتر شد. طبق آمار سخنگوی سازمان آتش‌نشانی از ۲۳۰۰ مرکز درمانی پایش شده، حدود ۱۸۰۰ مرکز دارای تاییدیه آتش‌نشانی هستند و ضمن اینکه پس از حادثه سینااطهر، طی مکاتبه وزیر بهداشت با شهرداری و درخواست افزایش سخت‌گیری‌ها نسبت به ایمنی مراکز درمانی، دریافت و یا تمدید مجوز فعالیت این مراکز منوط به رعایت اصول ایمنی و دریافت تأییدیه آتش‌نشانی شد. 

چطور ایمنی ساختمان را بالا ببریم؟

شاید این سؤال پیش بیاید که اقدامات ایمن‌پروری چگونه است؟ یا اینکه چطور می‌شود یک ساختمان بدون تعطیلی ایمن شود؟ که سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران در این‌باره می‌گوید: اقداماتی نظیر خالی‌کردن اجناس از راه‌پله‌ها و رفع موانع عبور، نصب خاموش‌کننده و نصب تابلو‌های راه‌خروج از ابتدایی‌ترین اقدامات است که کمک بزرگی به عملیات امدادرسانی می‌کند. سپس ساماندهی سیم‌کشی‌ها و دیگر اقدامات منجر به ایمن‌سازی ساختمان و کاهش حوادث می‌شود.

ضوابط آتش‌نشانی ساختمان شامل بخش‌بندی‌های مختلفی در دو مرحله اساسی طراحی ساختمان و کنترل و بازدید‌های پس از ساخت است. شرط دریافت پایان‌کار از شهرداری، رعایت این ضوابط و اخذ تأییدیه آتش‌نشانی است که به گفته ملکی از سال ۹۰ تاکنون حدود ۱۵۰۰۰ ساختمان نوساز تأییدیه آتش‌نشانی را دریافت کردند، اما متاسفانه برای تمدید آن مراجعه نکردند و در عین حال همین اجرای ضوابط در مرجله طراحی و ساخت باعث کاهش حوادث در این ساختمان‌ها، عمل کردن به موقع سیستم‌های اعلام و اطفاء اتوماتیک و به صفر رسیدن فوتی‌های ساختمان‌های دارای تأییدیه شده است.

 خودایمنی راهی برای ارتقا سطح ایمنی ساختمان‌ها

در حال حاضر دنیا به سمت ساختمان‌های خودایمن حرکت می‌کند. ایران و به‌خصوص شهر تهران نیز از این قاعده مستثنی نیست و علاوه بر گنجانده‌شدن اصول خودایمنی ساختمان در ضوابط و مقررات شهرسازی و آتش‌نشانی، پیگیری‌های مجدانه آتش‌نشانی موجب افزایش این ساختمان‌ها شده است. در این‌گونه ساختمان‌ها عملیات اعلام و اطفاء حریق به صورت خودکار انجام می‌گیرد و آتش‌نشانان به عنوان نیروی تسهیل‌گر حاضر می‌شوند. ساختمان با هر تعداد طبقه در برابر انواع حوادث از جمله آتش‌سوزی ایمن هستند و نیازی به نردبان‌های بلند برای امدادرسانی نیست هرچند که بلندترین نردبان دنیا ۶۴ متر است که خوشبختانه آتش‌نشانی تهران هم چند عدد از آن‌ها را دارد.

برچسب ها: آتش نشانی ، ناایمن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
تابلو ورود ممنوع بگذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
منتظر ریزش ساختمان و کشته و زخمی شدن هستن. که بعدا بگن ما که گفتیم پرخطر هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
با اعلام نکردن اسامی این ساختمان های پر خطر خودتون رو شریک مرگ مردم نکنید. چرا اینقدر گل بخودی می زنید بخاطر پست و مقام؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
خب الان شما بفهمی فلان اداره ساختمان پرخطره چی کار می کنی؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
از حالا به ساختمانها وشهرکهای جدیدی که با مسکن مهر ونهضت مسکن ساخته میشه نظارت کنید تا بعدا نیاز به تخریب نداشته باشه همه را درهم برهم و پرتراکم میسازند بدون در نظر گرفتن لاین ویژه و خیابان درست حسابی.. چند سال دیگه یه بودجه دیگه ازبیت المال میکنند خرج اصاحیه ها کنند!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
چرا ساختمان ها را به مردم اعلام نمی کنید تا مردم جانشان به خطر نیفتد؟
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۰۹:۱۵ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
تقسیم استان تهران به چند استان راهکار خوبی برای کاهش مشکلات این آب. شهر و داشتن استانهایی در شرایط بحران و استانهایی کمکی در نزدیکی خود است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
ین نظر شما هیچ ربطی به موضوع گزارش ندارد !!!
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۰۹:۱۳ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
چرا هرمزگان را پایتخت نمیکنید از هر لحاظ هرمزگان شایسته پایتختی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
موضوع گزارش چیز دیگری است ، دقت بفرمایید !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
فرق هات داگ با سوسیس نمی دانند