مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) درخصوص آخرین وضعیت احداث آرامستان جدید در پایتخت و قیمت قبور در این سازمان توضیحاتی را مطرح کرد.

جواد تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) در حاشیه دویست و چهاردهمین جلسه شورای شهر تهران در ارتباط با آخرین وضعیت ظرفیت دفن اموات در بهشت زهرا (س) اظهار کرد: ۵۳ سال از فعالیت سازمان بهشت زهرا (س) می‌گذرد و در طول این سال‌ها حدود ۲ میلیون نفر از هموطنان در بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بهشت زهرا (س) بزرگترین آرامستان کشور محسوب می‌شود، تصریح کرد: روزانه میانگین حدود ۱۸۰ متوفی در این سازمان پذیرش می‌شوند که در ادامه تعدادی از متوفیان به شهرستان‌های اطراف تهران و سایر استان‌های کشور منتقل می‌شوند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اشاره به دفن اموات در ۳ ناحیه یک، ۲ و ۳ خاطر نشان کرد: تعدادی از متوفیان در قطعات جدید دفن می‌شوند که به عنوان دفن روزانه هستند و در این محدوده که به عنوان ناحیه ۳ (قسمت دفن روزانه) معرفی شده، پیش‌فروش قبر انجام نمی‌شود و حدود ۴۰ درصد روزانه در این محل دفن می‌شوند که ظرفیت دفن متوفیان در این محدوده رو به اتمام است.

تاجیک ادامه داد: با توجه به دفن متوفیان در بهشت زهرا (س) در طول سال‌های گذشته، ظرفیت دفن در ناحیه ۳ رو به اتمام است و به همین جهت ما باید به سمت احداث آرامستان‌های جدید در پایتخت گام برداریم.

وی با اشاره به اینکه باید آرامستان‌های جدید در شهر تهران احداث شوند که حداقل ظرفیت دفن اموات را برای ۵۰ سال آینده داشته باشد، تصریح کرد: باید به گونه‌ای آرامستان‌های جدید احداث شوند که در ۵۰ سال آینده ظرفیت دفن حدود ۷ میلیون متوفی را داشته باشد.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) ادامه داد: با توجه به ترافیک و برخی دیگر از موارد و مشکلاتی که شهروندان برای رسیدن به بهشت زهرا (س) دارند قطعا باید در نقاط مختلف شهر تهران آرامستان‌های جدید احداث شوند تا خانواده‌ها دسترسی مناسبی به این آرامستان‌ها داشته باشند.

وی به احداث ۵۰ هزار قبر در نقطه‌ای از بهشت زهرا (س) اشاره کرد و گفت: این تعداد قبر نیز برای زمان بحران در شهر تهران در نظر گرفته شده است.

تاجیک در پاسخ به این سوال که کدامیک از نقاط شهر تهران جهت احداث آرامستان مد نظر شهرداری تهران است تصریح کرد: در ارتباط با این مسئله فعلا مطالعات در حال انجام است و نمی‌توانیم محل یا محل‌هایی را معرفی کنیم.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اشاره به اینکه حتما در سال آینده از ۴ یا ۵ نقطه در شهر تهران یک آرامستان جدید در پایتخت احداث خواهد شد، افزود: با توجه به اینکه در ۶ ماهه دوم سال آینده ظرفیت دفن اموات در ناحیه ۳ (دفن روزانه) به اتمام می‌رسد قاعدتا باید آرامستان جدید در سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی در خصوص ظرفیت آرامستان جدید در پایتخت گفت: همانطور که گفته شد آرامستان‌هایی که قرار است در تهران راه‌اندازی شوند باید ظرفیت دفن ۷ میلیون از اموات را طی ۵۰ سال آینده داشته باشند و به همین جهت سال آینده نخستین آرامستان در فاز اول به بهره‌برداری می‌رسد و در ادامه فاز‌های بعدی تکمیل و افتتاح خواهد شد.

تاجیک ادامه داد: با توجه به برنامه‌ریزی شهرداری تهران جهت راه‌اندازی و احداث آرامستان جدید در پایتخت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران نیز اعتبار لازم جهت تملک زمین برای آماده‌سازی آرامستان پیش‌بینی خواهد شد.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) در پاسخ به این پرسش که آیا امکان توسعه بهشت زهرا (س) در مکان فعلی وجود ندارد، گفت: با توجه به اینکه فضای پیرامونی بهشت زهرا (س) از مناطق مسکونی و سایر فضا‌ها مملوء شده است ما تمایلی با توسعه آن با این شرایط نداریم و به همین جهت به سمت احداث آرامستان‌های جدید در نقاط مختلف شهر تهران رفته‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا پذیرش اموات همچنان به صورت متمرکز در بهشت زهرا (س) انجام خواهد شد یا خیر، تصریح کرد: با راه‌اندازی آرامستان‌ها، پذیرش اموات به صورت متمرکز از طریق سامانه بهشت زهرا (س) انجام می‌شود، اما ممکن است برای تغسیل و شست‌وشوی جدید در آرامستان‌های جدید مکانی را راه‌اندازی کنیم.

تاجیک در خصوص قیمت قبور در بهشت زهرا (س) گفت: قیمت قبر در این محل بر اساس مصوبه شورا است و ما اجازه افزایش قیمت را نداریم و قیمت‌های تصویب شده در ناحیه یک، ۲ و ۳ بهشت زهرا (س) متفاوت است.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) در خصوص تفاوت قیمت قبر در ناحیه یک، ۲ و ۳ بهشت زهرا (س) تصریح کرد: این مسئله به دلایلی از جمله فضای سبز نواحی یک، دو و سه و همچنین دسترسی به قطعات دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
بهشت زهرا مترو و اتوبان داره
آخرین اخبار