معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه توان افزایش ۲۰ درصدی افزایش پذیرش دانشجوی رشته پزشکی را برای سال آینده ندارد، گفت: در دو سال اخیر چهار هزار و ۸۰۰ دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی پذیرفته شده اند.

ابوالفضل باقری فرد روز سه شنبه در یک نشست خبری در دهه فجر درباره آخرین وضعیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: با افزایش بی رویه دانشجوی پزشکی مخالفیم و باید زیرساخت‌های آموزش از لحاظ کمی و امکانات فراهم شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته ظرفیت رشته‌های پزشکی افزایش یافته است، افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش ظرفیت آموزش پزشکی، قرار بود چهار هزار دانشجو تا پایان سال قبول کنیم که از این تعداد چهار هزار و ۸۰۰ نفر پذیرش کردیم.

معاون وزیر بهداشت با انتقاد از اینکه زیرساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی فراهم نشده است و آموزش وضعیت مطلوبی ندارد، اظهار داشت: آموزش زوری و اجباری نیست باید وسایل کمک آموزشی در اختیار دانشجویان قرار بگیرد.

باقری فرد با تاکید بر اینکه دانشجویان پزشکی باید درست تربیت شوند، زیرا با سلامت مردم سرو کار دارند، افزود: باید به وزارت بهداشت کمک کنند تا بدون زیرساخت دانشجوی پزشکی نگیریم.

تعداد تخت‌های بیمارستانی برای دانشجویان پزشکی کافی نیست

معاون آموزشی وزیر بهداشت از رایزنی با مراجع ذیصلاح هستیم برای رفع مشکل خبر داد و گفت: تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی در مهر و بهمن به صورت دو شیفت کار می‌کنند در حالی که دانشجوی پزشکی سه سال اول آموزش تئوری می‌بیند بعد وارد بیمارستان می‌شود.

باقری فرد این نکته را هم گفت که اکنون تخت‌های بیمارستانی برای دانشجویان پزشکی کافی نیست در حالی که بر اساس استاندارد باید به ازای هر ۱۰۰ دانشجو ۵.۶ تخت در اختیار باشد.

معاون وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: اکنون ۱۹۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور داریم که این میزان برای آموزش دانشجویان پزشکی کافی نیست و در نهایت به کیفیت آموزش صدمه می‌زند.

وی آموزش چهره به چهره و عملی دانشجویان پزشکی را نیز مهم دانست و گفت: در شرایط کنونی کلاس‌ها به صورت آمفی تئاتر است و امکان پرسش و پاسخ از سوی اساتید وجود ندارد.

باقری فرد با بیان اینکه توان افزایش ۲۰ درصدی پذیرش دانشجوی پزشکی برای سال آینده وجود ندارد، اظهار داشت: کلاس‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی اکنون تبدیل به سالن آمفی تئاتر شده و حتی در مواردی در پارکینگ‌ها کلاس برگزار می‌شود.

حقوق و کارانه دوره دستیاری افزایش می‌یابد

معاون وزیر بهداشت به دوره دستیاری تخصصی دانشجویان علوم پزشکی نیز اشاره کرد و گفت: اکنون این قشر حقوق کم دریافت می‌کنند و حق الزحمه آن‌ها هشت تا ۱۱ میلیون تومان است که البته در ۲ سال اخیر افزایش یافته و امید است حقوق و کارانه آن‌ها برای سال ۱۴۰۳ افزایش یابد.

وی با بیان اینکه در رشته‌های بیهوشی، طب اورژانس و کودکان کمترین پذیرش دانشجو را داریم، گفت: علت این امر پایین بودن میزان دریافتی این گروه از پزشکان است.

باقری فرد از برنامه معاونت آموزشی وزارت بهداست برای ساماندهی صندلی‌های دانشگاهی خبر داد و گفت: اکنون در حال ساماندهی هستیم تا افراد به سمت رشته‌های مورد نیاز جذب شوند و صندلی‌ها خالی نباشد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه باید شرایط را برای جذب دانشجو تربیت پزشکی و ماندگاری آن‌ها در مناطق محروم فراهم کنیم، اظهار داشت: برای هر دانشجوی پزشکی یک میلیارد تومان هزینه شروع آموزش لازم است؛ بنابراین وزارت بهداشت باید برای افزایش ظرفیت پنج هزار میلیارد تومان پول می‌گرفت که محقق نشده است.

تحصیل بیش از هشت هزار دانشجوی خارجی از ۵۰ کشور در ایران

باقری فرد با اشاره به دستاورد‌های نظام سلامت در ۴۵ سال گذشته و اینکه در قبل از انقلاب پزشکانی از کشور‌های دیگر همچون هند و فیلیپین در کشور حضور داشتند، گفت: امروز آموزش پزشکی در ایران به حدی رسیده که بیش از هشت هزار دانشجوی علوم پزشکی از بیش از ۵۰ کشور دنیا در کشور تحصیل می‌کنند.

وی ادامه داد: بیش از ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی دولتی در کشور داریم و ۴۰۰ رشته در علوم پزشکی مربوط به وزارت بهداشت است.

باقری فرد با اشاره به ۱۵۰ رشته تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی در کشور گفت: کسی به غیر برخی از رشته‌های خاص برای آموزش تخصصی به خارج نمی‌رود.

معاون وزیر بهداشت یادآور شد: سال قبل تعداد دانشجویان ورودی رشته‌های پزشکی در کشور هشت هزار و ۵۳۹ نفر بود که امسال به ۱۱ هزار و ۱۰۱ نفر رسید در حالیکه نحوه برخورداری از امکانات رفاهی، تخت‌های بیمارستان، حضور اساتید در تربیت درست دانشجویان پزشکی مهم است.

وی تاکید کرد: برای افزایش ظرفیت اگر زیر ساخت فراهم نشود برای دانشجویان پزشکی خارجی نیز مشکلاتی در کیفیت آموزش ایجاد می‌شود.

برنامه جذب ۱۹۰۰ عضو هیات علمی جدید

معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به انتشار فراخوان جدید جذب هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار داشت: مجوز جذب هزار و ۹۰۰ نفر به عنوان اعضای هیات علمی داده شده است؛ تاکنون ۲ هزار نفر در این فراخوان شرکت کردند و پیش بینی می‌شود این میزان به ۶ هزار نفر برسد.

وی تاکید کرد: ساماندهی نخبگان ضرورت دارد و هر کجای دنیا باشد می‌تواند به برطرف کردن نیاز‌های سلامت ما کمک کند از طریق ایجاد شبکه ملی نخبگان، این نیاز‌ها رصد خواهد شد.

ایجاد شبکه ملی نخبگان

مهدی باقری رییس اداره نخبگان وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه جذب نخبگان به عنوان اعضای هیات علمی انجام می‌شود، گفت: برای جلوگیری از مهاجرت انها، با رایزنی‌های انجام شده جذب کار شوند که در راستای استفاده بهینه از نخبگان انجام خواهد شد.

وی به ایجاد شبکه ملی نخبگان اشاره کرد و اظهار داشت: این شبکه در جهت هم افزایی نخبگان ایجاد می‌شود و در این شبکه یکسری تسهیلات و خدمت رفاهی و اجتماعی دریافت کنند.

وی تاکید کرد: حدود پنج هزار دانشجوی استعداد درخشان داریم و بستری با قابلیت‌های بهتر ایجاد کنیم پلتفرم باشد تا نخبگان علاقه مندی‌های حوزه آموزش و پژوهش را به تبادل بگذارند.

برگزاری آزمون دستیاری اردیبهشت سال آینده

عباسی مشاور دبیر آزمون‌های تخصصی معاونت آموزشی وزارت بهداشت نیز به رسانه‌ها گفت: آزمون ورودی دستیاری ۱۳ اردیبهشت سال آینده برگزار می‌شود و طراحی سوالات آن در حال انجام است.

وی ادامه داد: حدود ۱۱ هزار نفر در این آزمون ثبت نام کردند و قرار است بیش از چهار هزار نفر پذیرفته شوند.

بازنگری آیین نامه کارشناسی پزشکی

غلامرضا حسن زاده دبیر شورای عالی وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: آیین نامه کارشناسی پزشکی بازنگری و تسهیلاتی برای آن در نظر گرفته شد؛ اکنون در دانشگاه علوم پزشکی تهران، مقطع پزشکی از کارشناسی را داریم که از طریق آزمون انجام می‌شود.

وی با درباره بازنگری رشته‌ها در دولت سیزدهم اظهار داشت: این بازنگری با رویکرد توسعه علوم و توجه به فناوری‌های نو انجام می‌شود.

حسن زاده از طراحی سامانه‌ای برای دانشگاه‌های کشور که پذیرش دانشجوی خارجی انجام می‌دهند، خبر داد.

وی ادامه داد: در آموزش‌های از راه دور و استفاده از شبیه ساز‌ها و آزمون‌ها اقدامات خوبی شده که در تربیت دانشجویان پزشکی موثر است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
لطفا اگه قراره طبق صحبت های تابستان برای دانشجویانی که از سال آینده پزشکی شهریه پرداز قبول میشوند شهریه ها بدون سوبسید و چند برابر شوند از قبل اعلام کنید که بچه هایی که وضع مالی ایده آلی ندارند انتخاب نکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
ما متخصص زیاد میخوایم
آخرین اخبار