کمتر از یک ماه دیگر با انتخاب ما، ترکیب مجلس دوازدهم مشخص خواهد شد. اگر چه هنوز نام کاندیداهای نهایی اعلام نشده است، اما زمزمه رقابت لیستهای انتخاباتی به گوش میرسد و برخی در تکاپوی یافتن کاندیدای اصلح با شاخصها و معیارها خودشان هستند، اما در مقابل شاید که نه قطعا برخی از هموطنان ما نیز تصمیم گرفته اند به دلایلی که برای خودشان محترم است، این دوره با صندوقهای رای قهر کنند. البته باید تریبونی برای شنیدن صحبتهای این گروه و پاسخ به آنها مهیا باشد، اما در مجموع برخی رای ندادن خود را اعتراضی میدانند به شرایط موجود اقتصادی و سیاسی کشور و برخی نیز میگویند مگر مجلسهای قبلی چه گلی به سر ما زده اند که در آینده بخواهند بزنند؟
اما این یادداشت سعی دارد به این سوال پاسخ دهد که اتفاقا چرا حضور ما در انتخابات مجلس مهم است؟ پس اگر تصمیم دارید در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت نکنید، ۱۰ دقیقه وقت بگذارید و این یادداشت را تا انتها بخوانید.
۱. «مجلس برای ما کاری نکرده است». برخی افراد جملاتی از این دست را در پاسخ به چرایی عدم حضورشان در انتخابات را مطرح میکنند. این که امروز بخشی از مردم ما واقعا نمیدانند مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته چه اقدامات خوب یا بدی انجام داده شاید باید به حساب کم کاری مجلسیها و رسانه ایها بنویسیم. مجلسی که به گفته بنیانگذار انقلاب باید در راس امور باشد واقعا چه گرهی از مشکلات مردم باز کرده یا به عکس، با مصوبات نسنجیده خود چه گرهی به گرههای زندگی آنان افزوده است؟ البته که بیان کارهای کرده و نکرده مجلسهای مختلف از حوصله این یادداشت خارج است، اما ضروری است رسانهها در فرصت باقی مانده تا انتخابات، به این مهم ورود کنند و با ذکر مثالهایی یادآور شوند که اگر فلان مجلس، بهمان مصوبهای را تصویب نمیکرد یا پای فلان لایحه میایستاد، اکنون وضعیت ما در امور مختلف اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و ... چگونه بود؟ اینجاست که جایگاه خطیر مجلس در حکمرانی و قانونگذاری مشخص میشود و بالطبع حساسیت انتخابات آن نیز عیان خواهد شد.
۲. متاسفانه برخی نمایندگان ادوار برای تصاحب کرسی مجلس، به خصوص در شهرستان ها، وعدههایی فراتر از وظایف خود میدهند و بعد از اتمام دوره نمایندگی، طبیعتا نمیتوانند آن وعدهها را به سر منزل مقصود برسانند. از سوی دیگر، در سالهای اخیر برخی حاشیهها در خصوص چند نماینده، افکار عمومی را در گیر کرده و متاسفانه پاسخ درخور و متناسب با آن رفتار یا آن شائبه از سوی مجلس یا دیگر نهادهای متولی هم دریافت نشده است، لذا آنچه اکنون در ذهن مخاطب باقی مانده، «بدبینی یا کج فهمی به عملکرد مجلس» است، گویی سیخ و کباب به پای هم سوخته اند. اینجاست که عاقبت رای ندادن بهتر نمایان میشود که چه بسا اگر مشارکت بالاتر و آگاهانهتر بود این افراد اصلا به مجلس راه پیدا نمیکردند و زمینه برای حضور افراد نخبهتر مهیا میشد.
۳. تجربه نشان داده است که دشمن در جایی وقت و هزینه خود را صرف میکند که برایش دستاورد مهمی به همراه داشته باشد، در غیر این صورت موضوع برایش فاقد ارزش تلقی شده و به آن ورود جدی ندارد. نمونه بارز این ادعا را این روزها میتوان در پشت پرده تعطیلی شبکه تلویزیونی «من و تو» جست و جو کرد، مادامی که دشمن به این یافته دست پیدا کرد که دیگر از طریق این رسانه نمیتواند اهداف خود را پیگیری کند و به اصطلاح این شبکه «کارکرد» خود را ازدست داده، رسانه ۱۴ ساله و با مخاطب خود را تعطیل میکند تا در جای دیگری که میداند موثرتر است، سرمایه گذاری کند! حال از این مثال برسید به اینجا که چرا عدم شرکت در انتخابات این قدر برای دشمن اهمیت دارد و دایم روی آن تبلیغ میکند؟ واقعیت این که دشمن با همه توانش پای کار آمده و از هیچ تلاشی برای مشارکت پایین فروگذار نیست، چراکه به خوبی میداند مشارکت همه جانبه مردم و شکل گیری یک گفت و گوی کلان اجتماعی، زمینهساز اعتماد بی بدیلی بین ملت و حاکمیت است. البته که مشارکت مردم باید در همه عرصههای پیگیری شود و این طور نباشد که بعد از انتخابات فراموش شوند. مردم باید نقش خودشان را در تصمیمگیریهای مختلف، نظارتها و مطالبه گری ها، پر رنگ ببینند. به دیگر بیان مردم ابتدا باید مورد اعتماد باشند تا بتوانند اعتماد کنند و این مسئله جز با درایت مسئولان به دست نمیآید.
۴. شک نکنید که همواره و به خصوص در شرایط امروز منطقه، همان طور که رهبر معظم انقلاب بارها تاکید داشتهاند «برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم در پای صندوقهای رأی، تضمین کننده امنیت کشور خواهد بود، زیرا دشمنان از پشتوانه مردمی نظام بیش از امکانات تسلیحاتی آن هراس دارند.» لذا اگر «ایران» و ایران ماندنش را دوست داریم، اگر همچنان از برد تیم ملی ذوق میکنیم، اگر همچنان با شنیدن نام جعلی خلیج عربی به رگ غیرت مان بر میخورد، اگر از این که دشمن جرئت نمیکند به حریم هوایی و خاکی ما دست درازی کند، میبالیم؛ «وظیفه» داریم در انتخابات شرکت کنیم، این جمله نه شعار است و نه حرف؛ واقعیتی است برای حفظ «امنیت» کشورمان.
البته ایجاد شور انتخاباتی، از ملزومات «مشارکت قوی» در انتخابات پیش رو است. متاسفانه طبق آنچه قانون میگوید، تنها یک هفته قبل از انتخابات اجازه تبلیغات به نامزدها داده شده و با تبلیغات زودهنگام نیز برخورد میشود، در حالی که آن چه تنور انتخابات را گرم میکند، فعالیت میدانی ستادها، برگزاری سخنرانی ها، مناظرات و رقابتهای سالم انتخاباتی است. از سوی دیگر شورای نگهبان نیز در هفته پایانی بررسی اعتراض داوطلبان رد صلاحیت شده، میبایست به گونهای عمل کند که از تمام افکار، سلایق و گرایشهای سیاسی، کاندیداهایی برای رقابت حضور داشته باشند.
سخن پایانی این که چه شرکت کنیم چه نکنیم، انتخابات مجلس دوازدهم در یازدهمین روز آخرین ماه سال برگزار میشود و افرادی هم به مجلس راه پیدا میکنند و برای تمام جمعیت ایران قانونگذاری میکنند و از معیشت گرفته تا سرنوشت آنان اثرگذار خواهند بود. به طور قطع، مجلس قوی با رای پایین شکل نخواهد گرفت و آن کس که از این ناحیه آسیب خواهد دید، بدون شک همه مردم خواهند بود.
منبع: روزنامه خراسان
بعد دنبال رای بگرد
مجلس اگر جمع شود احتمالا وضعیت بهتر خواهد شد .
حداقل قیمت 10 هزار و حداکثر قیمت 20 هزار دلاری برای واردات خودرو تصویب شده درسته؟
ارزان ترین قیمت پایه فروش 1/845 میلیارده! بدون هزینه های جانبی تا تحویل
دولت حاضر در حال فروش خودرو وارداتی به چه قیمت دلاری است!؟
بین 290 نفر نماینده حال حاضر کسی متوجه این موضوع نشده!؟
افرادی که صلاحیت شان تایید شده!؟
بنظر شما الان باید به افراد منتخب رای داد!؟
به موضوع اشاره شده که در حیطه وظایف یک نماینده و مجلس کشور است
این موضوع الان به دشمنان مربوط است!!؟
من از مردم عزیز ایران شرمنده ام که به ایشون بدونم تحقیق و علم رای دادم.
اون قضیه سربازی بود که مخالفت کردند
قضیه بازنشستگی هم طرف دولت بودند تا مردم
کل دغدغه فکریشون هم لایحه حجاب و عفاف بود !!
تو این دوره مجلس هم دیدیم که بیشتر نماینده ها حتی تو جلسه حضور هم نداشتند !!
اون قضیه ماشین های شاسی بلندی هم که نماینده ها دادند هم لاپوشونی شد
یا همین قضیه چای دبش . مجلس چی کار کرد ؟ اصلا خبرش به اون اندازه که باید کار میشد نشد نزدیک ۳ میلیارد دلار !!!
هربار هم میگید بریم رای بدیم بهتر بشه . ولی نشد . برای اونایی که این چیزا رو میبینند و بازم رای میخوان بدند بسی جای تامل داره
۱) در ادوار گذشته بسیاری از نمایندگان مجلس قوانین خوبی رو تصویب کردن. مجلسهایی که اتفاقا مردمی هم بود، اما چون یک مجلس دیگه هم مثل شورای نگهبان هست، این قوانین رو رد میکردن. متاسفانه تنها نهاد قانون گذار در کشور مجلس نیست و خیلی راحت میشه مصوباتش لغو بشه. بنابراین رای دادن تاثیری نداره.
۲) زمانی که شورای نگهبان یک نماینده رو تایید صلاحیت میکنه، یعنی اون نماینده از استعلام های امنیتی دستگاه های اطلاعاتی ما سربلند بیرون اومده و مشکلی نداشته. با این تفاسیر، وقتی سیستم اطلاعاتی یه کشور نتونسته نابه کار بودن یه مجلسی رو بفهمه، مردم چطور باید میفهمیدن که با رای حداکثری بفرستنش مجلس؟ پس بازم رای دادن تو این داستان تفاوتی ایجاد نمیکنه.
۳) انتخابات یه عمل انتخابی هست. هیچ کسی رو زور نمیتونن بکنن بابتش. تا زمانی که مشکلات مردم حل نشه پای صندوق رای نخواهند آمد. اینکه بخواید دلیل هرچیزی رو امنیتی کنید و به دشمن ربطش بدید، غیرمنطقیه.
۴) تمام کشورهای دنیا میدونن که حکومت کره شمالی مقبولیتی در بین مردمش نداره، ولی همه از کره شمالی میترسن. کسی هم جرعت نداره مرزهاشو تهدید کنه. چرا؟ چون از لحاظ تسلیحاتی قویه. بنابراین رای دادن تو امنیت کشور هم تفاوتی ایجاد نمیکنه
راستی، گوشت کیلو چند؟ مرغ؟ تخم مرغ؟ کرایه خونه؟ خودرو؟...
درد مردم از جنس معیشیت هست. تا حل نشه، خبر و اطلاع رسانی و به در و دیوار زدن فایده ای نداره.
اصلا چرا فیلتر شده ؟ بشدت روی محتواش نظارت میشه هیچ چیز غیر اخلاقی نداره فعالیت سیاسی هم نمیشه توش انجام داد
کلی محتوای اموزشی مفید داره
توام توی این کار شریک هستی حق کارگر ایرانی رو خوردی.
من با چه امیدی رای بدم به کسانی که دروغ دروغ دروغ و دروغ سرلوحه کارشان است
این جمله یعنی مردم کشک هستند. میدانیم، نیازی به گفتن شما نیست. شما ارباب هستید و ما رعیت. این نظامی است که شما درست کرده اید (نظام ارباب رعیتی). بارها هم ار تریبونهای مختلف این را گفته اید.
سوال اینجاست که وقتی مردم دارید به زور متوسل می کنید و یک فرد غیر اصلح غیر قابل اعتماد نماینده شد آن وقت چه باید کرد!؟
به عنوان مثال افرادی که در دوره قبل رای به رئیس مجلس فعلی دادند برای پست ریاست و ایشان بجای حمایت از مردم و کارگر کالای ایرانی برای نوه خود سیسمونی خارجی تهیه کرده و با این کار از مردم و کارگر و کالای خارجی حمایت کردند را باید به دادگاه کشاند که چرا با رای خود این اتفاق رقم خورد!!؟؟
همه آنهایی که به ایشان رای دادند هم در این کار شریک هستند.
ثانیا ما مامور به تکلیف هستیم در قران سوره بقره اواخر سوره بیان شده " لا یکلف الله نفسا الا وسعها" یعنی "هر کسی به اندازه وسعش تکلیف دارد" و می دانیم نسبت به انجام تکلیف در روز قیامت باز خواست می شویم بنابراین شما و همه ما در انتخاب افراد باید دقت لازم را داشته باشیم حالا این که بعد از رای ما آن فرد خدای ناکرده تخلفی کند اصلا چیزی به گردن ما نیست مگر اینکه ما از قبل بدانیم این فرد صلاحیت و قابلیت رای دادن را ندارد بله در اینصورت رای ما برای ما گرفتاری می آورد. نباید تحت تاثیر تبیلغات رسانه های مخالف باشیم چون حتما در تصمیم گیری ما تاثیرر منفی می کذارند باید به عقل خودمان مراجعه کنیم به افراد موثق و مورد اعتماد و اهل فن مراجعه کنیم.
اینکه گفتید هیچکدام قابل اعتماد نیستند حرف درست و دقیقی نیست چون اصلا امکان ندارد در بین این همه داوطلب مثلا 30 نفر مورد اعتماد گیر نیاید؟ مگر می شود؟ برای اینکه قابل اعتماد را پیدا کینم کمی باید زحمت تحقیق و بررسی را تحمل کنیم حرفها و برنامه هایشان را بررسی کنیم لااقل به افرادی که موردد اعتماد خودمان هستند اعتماد کنیم بهر حال رای ندادن مساوی هست با شرمندگی در برابر شهدا و مسئولیت عواقب تلخ و مشکلات آینده کشور هر کسی به سهم خودش به گردنش خواهد بود. اما اگر وظیفه قانونی و شرعی خودمان را انجام دهیم قطعا هیچ مسئولیتی به گردن ما نخواهد بود و در برابر شهدا می گوئیم ما به تکلیف خود عمل کردیم
استاد محض اطلاع خود رئیس گفت من بی اطلاع خبر نداشتم که رفتند خرید!!!
این یعنی ثابت شده!!!
یعنی گفته خودشم قبول نداری!؟
خدا خیرت دهد چون اگر با این طرز فکر رای هم داشتی به یقین بدون تامل و به بدتری کاندید رای می دادید. پس تا زمانی که به خود شناسی و نماینده شناسی فکر نکرده ای راه بی فکری خود را ادامه بده
الان که رای ندادی چه مشکلی حل شد؟
چه گره ای باز شد؟
تحریم ها را برداشتند؟
گرانی حل شد؟
اتفاقا
در برابر خون شهدا بابت ابنکه رای ندادیدمسئولیت به گردنت ماند و فردای قیامت باید پاسخ بدهی
اتفاقا اگر رای می داید چه بسا فقط با رای خود شما سرنوشت بخشی از امور کشور با رای آوردن کسی دیگری عوض می شد پس در اینجا هم مقصر هستید
اتفاقا با رای ندادن شما به سهم خودتان باعث تصعیف نظام و کشور شدید یعنی به دشمن کمک کردید و از این بابت هم باید پیش خدا و خون شهدا پاسخگو باشید حتی باید به مردم و اینکه با رای شما اگر فرد دیگری می توانست رای بیاورد و جلو مشکلات را بگیرد نیز مسئولید پس
تا دیر نشده با شرکت در این انتخابات به تکلیف عقلی و قانونی خودتان عمل کنید به وصیت شهدا عمل کنید به احترام میهن و وطن خودتان رای بدهید و دشمن را ناکام بگذارید به وسوسه های دشمن توجه نکنید. قطعا هر کس رای بیاورد در برابر رای شما مسئول هست و باید پاسخگوی شما باشد. موفق باشید
و درست گفت در نظرات بالا اقا مصطفی ...شرافت چیزی است که در قلم شما وجود ندارد
میکروفن های مجلس داد میزنن که باید از تولید ملی حمایت کنیم و وام های خرید کالای ایرانی میدهند ولی نماینده مجلس 9چمدان از ترکیه کالامیخرد بعنوان سیسمونی نوه اش و بعد دردفاع ازخود میگوید من خبرنداشتم خانواده ام به ترکیه رفته اند خوب توکه مدیریت خونت رو نداری چطوری می خوای مجلس رو مدیریت کنی
مجلس قانون وضع می کند بعد یک پزشک با دور زدن قانون میشود شهردار و مجلس هم صدایش در نمی اید
مجلس قانون وضع می کند و مامور قانون که وظیفه اجرای قانون را دارد نماینده مجلس سیلی به گوش او می زند
مجلس قانون پیوستن ایران به FATF را تصویب میکند و در شورای نگهبان تایید می شود اما در مجمع تشخیص مصلحت توسط نمایندگان غیرمنتخب مردم رد می شود
بعضی از نمایندگان فعلی برای دور بعد ردصلاحیت شده اند خوب اگر صلاحیت ندارند پس چرا الان نماینده اند
بزرگترین اختلاس تاریخ که مربوط به چای دبش بود انجام شد ولی مجلس هیچ وزیری را استیضاح نکرد
و هزاران دلیل دیگر برای شرکت نکردن در انتخابات وجود دارد
طی این چند سال اخیر با اخبار غافلگیری های صبح روزای هفته و اعلام شفاف سازی ها در پرونده ها رانتی مسئولین به خوبی نشان داده اند که نقش مردم در این کشور چیست
پس چه باشند نباشند چه رای بدهند یا ندهند برایشان مهم نیست که اگر مهم بود مردم رو غافلگیر نمی کردند،
چه کسی میره به کسایی که علیه مردم قانون تصویب میکنن رای بده؟
(شما که ادعای دغدغه مندی و عدم خود کامگی دارید و احتمالا دلسوز و صدیق و خادم و خوش سابقه هستید چرا نامزد نشدید؟)
در کجایه قانون آمده که هر ایرانی دارای دغدغه مندی، عدم خودکامگی،دلسوز، و خادم و خوش سابقه،میتواند برای نمایندگی مجلس و شورای نگهبان کاندید شود؟ اگر هست بنده به توکل بر خدا این گذینه ها رو دارم. بسم الله
مردم خودشون با حضوردرحزب مورد علاقه اول خط و مشی حزب را برای اداره امور می پسندن و انتخاب می کنند که همون حزب نماینده ای معرفی می کند تا ان مشی را اجرایی کند و اگر نکرد حزب جوابگو خواهد بود
نماینده شما هیچ خط و مشی روسنی را برای اداره امور مملکت نمایندگی نمیکند بلکه منتظره باد از کدوم سمت بوزه !
نماینگان مجلس برای مردم هیچ کار مفیدی انجام نمیدن و فقط به ضرر مردم رای میدن.
من به عنوان یک شهروند وقتی رای میدم که نظر من هم به عنوان یک نفر (یک انسان) مهم باشه.یکی از نمایندگان به اصطلاح مردمی برای وضعیت اقتصادی مردم کاری کرده؟
من به قانون حجاب و بگیر و ببند ماشین اعتراض دارم.کجا اعتراض کنم؟ کدام نماینده به جای من اعتراض میکنه؟
تو آلبانی زندگی نمیکنم، مثل شما در ایران حضور دارم و جایی هم نخواهم رفت.
شما رای بده انشالله که وضعیت بهتر بشه
در مورد مبلغ آب و برق باید به روشی مسالمت آمیز و جمعی و از طریق رسانه ها مطرح و به نظر نمایندگان و دولت بررسد تا بررسی و حل گردد با امید به خدا
پس ما رای نمیدیم
چه خوب و چه بد.
بله اگر مردم آزاد باشند و دشمن خارجی نداشته باشیم.من با رفراندوم موافقم! اما مردم ایران مردم آزاد و واقعا دارای شعور انتخاباتی نیستند.
مردم ایران آزادی رو نمیفهمند. کلمه آزادی در ایران برابر شده با:لخت و عریان شدن در انظار عمومی و مسائل جنسی و لگدمال کردن منافع عمومی بنفع یک شخص