ایمانی گفت: با پرداخت جایزه ۲ هزار تومانی خرید تضمینی گندم و ایجاد انگیزه در بین کشاورزان پیش‌بینی می‌شود که سال آینده به خودکفایی برسیم.

علیقلی ایمانی گفت: بنابر آمار امسال کشت گندم در ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار انجام شده که از این میزان ۲ میلیون و ۵۰ هزار هکتار اراضی آبی و بیش از ۴ میلیون هکتار اراضی دیم است.

به گفته او، با توجه به بارندگی‌های اخیر در سراسر کشور، وضعیت سبز مزارع به نسبت خوب شده که امیدواریم این روند ادامه یابد.

ایمانی ادامه داد: در خصوص قیمت خرید تضمینی  مکاتباتی با مجلس به عنوان ناظر بر اجرای قانون داشتیم چراکه قانون خرید تضمینی و شورای قیمت گذاری در مجلس مصوب شد. همچنین فاکتور‌هایی که شورای قیمت گذاری مصوب کرده، شفاف و روشن است.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران افزود: علی رغم آنکه ۷ نفر از اعضای شورای قیمت گذاری به نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان خرید تضمینی گندم  رای داده بودند و تنها ۲ نفر تیم اقتصادی دولت نپذیرفتند، حال نمی‌دانیم که چگونه دولت را مجاب کردند که قیمت مصوب را کاهش دهند و از آن طرف برخی‌ها دامن می‌زنند که چرا گندم را با این نرخ باید خریداری کرد، درحالیکه از بازار‌های جهانی می‌توان ارزانتر تهیه کرد. اما به هر حال این موضوع تحلیل درستی نیست چراکه خودکفایی گندم با امنیت غذایی گره خورده است.

به گفته او، با وجود عدم شفافیت قیمت، کشاورزان انگیزه‌ای برای هزینه بیشتر ندارند. هرچند نگاه دولت بر آن است که نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تبعات تورمی دارد، از این رو نرخ پایه خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرده است تا برای سنوات آینده بواسطه افزایش نرخ، خرید تضمینی از توان دولت خارج شود. اما به هرحال امیدواریم جایزه  ۲ هزار تومانی به ازای خرید هرکیلو گندم را در راستای حمایت از کشاورزان در نظر بگیرند که پرداخت جایزه تحویل هیچ ارتباطی به تورم در سایر کالا‌ها ندارد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران افزود: با پرداخت جایزه به عنوان انگیزه‌های تشویقی گندمکاران، در گندم صنف و صنعت هم همانند خبازی خودکفا خواهیم شد که براین اساس نیازی به واردات نخواهیم داشت.

او نیاز سالانه صنف و صنعت و واحد‌های خبازی را ۱۲ تا ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: اگر جلوی نشتی‌ها و ضایعات حوزه آرد و نان گرفته شود، با ۸.۵ میلیون تن هم نیاز واحد‌های خبازی تامین می‌شود، از این رو تلاش دولت بر آن است که با هوشمندسازی جلوی ضایعات را بگیرد به طوریکه مصرف آرد واحد‌های خبازی از ۹.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن کاهش یابد.

ایمانی گفت: با توجه به آنکه کشاورزان داخل با دلار آزاد تولید می‌کنند، از این رو با واردات گندم با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان قابل مقایسه نیست و از طرفی در شرایط فعلی درآمد‌های نفتی که به سختی بدست می‌آید، نباید با واردات، یارانه به کشاورزان خارجی دهیم. براین اساس با پرداخت جایزه گندم و دلگرمی کشاورزان به مرحله داشت و شرایط مساعد اقلیمی به خودکفایی می‌توان امیدوار بود.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که با خرید تضمینی ۱۲ میلیون تن گندم در سال زراعی آینده نیازی به واردات نداشته باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۶:۱۹ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
دولتمردان دولت سیزدهم چرا اینقد براحتی دروغ میگن. چرا وقاحت رو شرمنده کردن. واقعا برام سئواله. مگه میشه یه دولتی اینهمه راحت به مردم دروغ بگه و بعد بیاد توی چش مردم دفال کنه از دروغش.
Iran (Islamic Republic of)
علی اسدی
۱۷:۰۲ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
امسال که کاشتیم. با کلک زدن کشاورز رکورد میزنید ولی سال دیگه من خودم نمیکارم.
چون امسال رو ۱۹۵۰۰ حساب کردم کاشتم و رکب زیدید
Iran (Islamic Republic of)
علی اسدی
۱۷:۰۱ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
امسال که کاشتیم. با کلک زدن کشاورز رکورد میزنید ولی سال دیگه من خودم نمیکارم.
چون امسال رو ۱۹۵۰۰ حساب کردم کاشتم و رکب زیدید.
خدا رو خوش نمیاد کشاورز تو گرما و سرما و خاک زحمت بکشه و شما این جوری باهاش برخورد کنید
Iran (Islamic Republic of)
همشهری
۰۹:۲۶ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
چند ساله این حرفها را میزنید؟ خسته نشدید؟ بس کنید بس کنید
آخرین اخبار