همزمان با دهه مبارک فجر مهم‌ترین دستاورد‌های مجموعه سلامت استان در حوزه غذا و دارو طی ۳۰ ماه گذشته، بررسی شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه در نشست خبری ضمن اعلام رتبه نخست عملکرد مدیریت نظارت و ارزیابی غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در کشور طی یک سال گذشته گفت: در راستای حمایت از تولید و تسهیل تولید، اقداماتی شامل ایجاد دفتر خدمات فنی، مهندسی و مشاوره صنایع غذایی استان به عنوان نخستین دفتر در کشور؛ کاهش ۴۰ درصدی مدت زمان صدور پروانه‌های ساخت؛ صدور ۶ هزار و ۸۴ مورد پروانه ساخت برای صنایع غذایی و صنایع آرایشی، بهداشتی استان فارس، از اقدامات مهم معاونت غذا و داروی دانشگاه طی بازه زمانی ۳۰ ماه گذشته به شمار می‌آید.

سید محمد مظلومی افزود: در زمینه حمایت از صنایع آرایشی و بهداشتی استان نیز دو اقدام موثر شامل تشکیل اداره نظارت بر صنایع آرایشی و بهداشتی مستقل و تشکیل کمیته فنی و قانونی صنایع آرایشی و بهداشتی به صورت مستقل و برای نخستین بار در کشور انجام شده است.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه ادامه داد: تشکیل کمیته رفع موازی کاری‌ها با سازمان استاندارد و اقداماتی در راستای رفع موازی کاری‌ها با هدف کاهش مدت زمان صدور پروانه ساخت و شروع به فعالیت واحد‌های تولیدی، از دیگر اقدامات این معاونت به شمار می‌رود.

مظلومی گفت: سامانه توزیع شیر خشک مصنوعی یارانه‌ای نیز به عنوان یکی از ابتکارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از ۱۰ شهرستان به تمام شهرستان‌های استان فارس و قطب پنج کشور گسترش یافته و در آینده نزدیک نیز شاهد گسترش این سامانه در سطح کشور هستیم.

او در زمینه حمایت از مصرف کنندگان نیز بیان کرد: در یک سال گذشته به منظور تضمین سلامت غذا‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی، حدود پنج هزار بازدید از کارخانه‌ها انجام و نظارت‌ها در این زمینه تشدید شده است، به طوری که در روز‌های تعطیل، ساعت‌های غیر اداری و شب‌ها نیز این بازدید‌ها در حال انجام است.

تشکیل ۲۵۴ مورد پرونده برای واحد‌های متخلف و ارجاع آن‌ها به تعزیرات و دادگاه از دیگر مواردی بود که دکتر مظلومی به آن‌ها اشاره کرد.

مظلومی همچنین از تشدید نظارت‌ها بر مراکز پخش و عرضه مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی در یک سال گذشته خبر داد و شناسایی تعداد زیادی از مراکز غیرمجاز و متخلف خبر داد و گفت: همچنین موضوع برداشت غیرمجاز نمک از دریاچه مهارلو، با جدیت از سوی دانشگاه پیگیری می‌شود.

او در ادامه از تشکیل کمیته‌های دانشگاهی حمایت از بیماران سلیاک با همراهی انجمن سلیاک خبر داد و اضافه کرد: در این زمینه سه تولید کننده در استان فارس مورد حمایت قرار گرفته اند و استان فارس در حوزه تولید محصولات سلیاک، در کشور پیشرو است.

تشکیل شورای عالی غذا و تغذیه استان برای نخستین بار در کشور، نظارت بر عرضه آفت کش‌ها و کاربرد آن‌ها در کشاورزی و همچنین موضوع نان کامل و تولید و توزیع این نان، از دیگر اقدامات مهم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه به آن‌ها اشاره کرد.

مدیر دارو و فرآورده‌های بیولوژیکی و مواد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست خبری با اشاره به فعال شدن کارگروه مبارزه با قاچاق کالا‌های سلامت محور در شهرستان‌های فارس، از تشدید بازدید از داروخانه ها، عطاری‌ها و باشگاه‌های بدنسازی خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون، بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان کشفیات داشته ایم و به تازگی نیز با میزبانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در همایش مبارزه با کالا‌های قاچاق سلامت محور، آخرین دستاورد‌های این حوزه، مورد بررسی قرار گرفت.

الهام کریمیان با تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی رسانه‌ها در زمینه قاچاق کالا‌های سلامت محور، از اصحاب رسانه خواست تا در زمینه فرهنگ سازی در جامعه برای خرید دارو از داروخانه‌های معتبر، مجموعه سلامت استان را همراهی کنند.

او در ادامه به موفقیت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه پایش GNL‌های داروخانه‌ها و انجام تهاتر‌های مالیاتی اشاره کرد و افزود: از ابتدای اجرای طرح دارویار نیز بیش از پانزده هزار بازدید از داروخانه‌ها انجام شده است.

کریمیان در ادامه با اشاره به اقدامات زیرساختی برای افزایش دسترسی مردم به داروخانه‌ها در سطح استان گفت: در حال حاضر ۶۱۹ داروخانه در شیراز فعالیت دارند و تعداد داروخانه‌های منتخب برای دسترسی مردم به ویژه بیماران خاص، پیوند اعضا و مبتلا به ام. اس نیز به ۲۷۹ داروخانه افزایش یافته است.

این مقام مسئول در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز کسب رتبه نخست کشور در حیطه تجهیزات پزشکی و مدیریت تجهیزات پزشکی و مکمل و ۶ پله ارتقا در حوزه دارو طی دو سال گذشته را از دیگر دستاورد‌های اخیر این حوزه برشمرد.

او با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همواره برای رفع دغدغه‌های مردم در زمینه تامین دارو تلاش می‌کند، گفت: همچنین تلاش داریم تا سهمیه دارویی استان نیز افزایش پیدا کند.

مدیر دارو و فرآورده‌های بیولوژیکی و مواد دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان توانمندی بالای استان فارس در زمینه تولید دارو، ابراز امیدواری کرد با توسعه کارخانه‌های دارویی در استان، شاهد تقویت ظرفیت فارس در این زمینه باشیم.

کریمیان همچنین در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در رابطه با دارو‌های دست ساز، از تعطیلی پنج مرکز تولید داروی دست ساز در استان خبر داد و از مردم خواست دارو‌های موردنیاز خود را تنها از داروخانه‌ها تهیه کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار