صادقی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در برنامه میدان انقلاب صدا و سیمای استان گفت: رویکرد دولت سیزدهم توسعه دیپلماسی اقتصادی و توجه به تجارت خارجی با کشورهای هدف و همسایه است و با توجه به اینکه استان در مرکز محور ترانزیتی شرق کشور است و بیشترین مرز با افغانستان و ظرفیت بالایی برای توسعه تجارت را دارد، اقتصاد مرز و تجارت خارجی از اولویتهای اقتصادی در استان است.
او با اشاره به اینکه کشور افغانستان هدف اول صادراتی استان است و صادرات به دیگر کشورها نیز در برنامه صادراتی است افزود: از ابتدای سال تاکنون در بحث ترانزیت از لحاظ تعداد کامیون ۱۷۰ درصد و از لحاظ وزن ۲۷۰ درصد افزایش داشتیم و در آمار کلی در ۱۰ ماهه امسال صادرات محصولات تولیدی استان ۱۵۰ میلیون دلار بوده که از نظر ارزشی ۸۰ درصد و از نظر وزنی ۲۷۰ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است؛ در صورتی که هدف گذاری که از سوی سازمان توسعه تجارت و وزارت کشور برای استان شد، صادرات ۱۲۰ میلیون دلار برای کل سال ۱۴۰۲ بود که از این آمار پیشی گرفتیم.
صادقی بیان کرد: کل صادرات امسال استان تاکنون ۵۴۰ میلیون دلار بوده که از لحاظ ارزشی ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است و بالای ۹۰ درصد صادرات ما به کشور افغانستان است و در کنار آن به صادرات به سایر کشورها توجه شده است؛ به طور مثال در ۱۰ ماهه امسال ۱۵ میلیون دلار صادرات به پاکستان و ۴ میلیون دلار صادرات به کشور عراق داشتیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: در ۹ ماهه امسال یک میلیارد و دویست میلیون دلار در کل کشور صادرات به کشور افغانستان بوده است که ۳۵ درصد آن از طریق مرز ماهیرود انجام شده است.
بیشتر بخوانید
او به توجه دولت به بحث معیشت مرزنشینان اشاره و عنوان کرد: طبق مصوبه ابلاغی هر خانوار مرزنشین میتواند در ماه ۴۰۰ دلار از کالاهای کشور مقابل خرده فروشی انجام دهد که در آبان ابلاغ و هم اکنون در بازارچه مرزی یزدان این اقدام انجام میشود و چون مصوبه تازه است، روند انجام آن در بازارچه ماهیرود طولانیتر است؛ البته در این مدت ۸۸ مورد واردات از طریق بازارچه یزدان به مبلغ ۳۵ هزار دلار از طریق مرزنشینان را داشتیم که از کشور افغانستان وارد استان شده است.
صادقی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: تنظیم بازار معیشت مردم از دغدغههای دولت است و در استان نیز در تولید گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ خودکفا هستیم و حتی مازاد تولید را به سایر استانها صادر میکنیم.
او افزود: در بحث گوشت قرمز با توجه خشکسالی، با کمبود دام زنده و افزایش قیمت مواجه شدیم که البته قیمت گوشت قرمز در استان ما در مقایسه با استانهای همجوار کمتر است.
صادقی بیان کرد: در مورد مرغ نیز با توجه به جوجهریزی خوبی که انجام شده است از الان تا پایان سال به طور میانگین روزانه ۱۵۰ تن تولید گوشت مرغ خواهیم داشت که مصرف استان ۵۰ تن است و مازاد آن به سایر استانهای هدف صادر میشود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به اینکه به ایام پایان سال، عید نوروز و ماه رمضان نزدیک میشویم این اطمینان خاطر را به هم استانیها میدهیم که در تأمین شکر، برنج و روغن نیز مشکلی نداریم و هم به صورت آزاد و هم به صورت تنظیم بازار این اقلام در حال توزیع است و روند توزیع آن ادامه دار است.