مطالعات تازه راز جذب حشرات به نور‌های مصنوعی را کشف کرده و دیدگاه جدیدی در مورد این پدیده باستانی ارائه کرده اند.

تاکنون تصور می‌شد که حشرات به این دلیل به نور‌های مصنوعی جذب می‌شوند که در آن‌ها اثر روشنایی کور می‌شود یا آن را با نور مهتاب که برخی از حشرات از آن به عنوان نقطه مرجع برای جهت یابی و حرکت در طول فعالیت‌های شبانه خود استفاده می‌کنند، اشتباه می‌گیرند؛ اما مطالعات جدید خلاف این را ثابت کرده اند.

دانشمندان دریافته‌اند که حشرات از جمله کنه‌ها، در حین پرواز پشت خود را رو به منبع نور قرار می‌دهند و تصور می‌شود که این رفتار ناشی از غریزه طبیعی آن‌ها برای استفاده از روشنایی آسمان شب به عنوان نقطه‌ مرجع هنگام پرواز است تا جهت "بالا" را تعیین کنند.

دانشمندان معتقدند در یک محیط طبیعی تاریک مانند جنگل، جایی که آسمان پرستاره درخشان‌ترین منبع نور است، این تاکتیک به حشرات کمک می‌کند جهت گیری خود را حفظ کنند و به طور موثر جهت یابی کنند.

نور‌های مصنوعی ممکن است سیستم‌های جهت یابی حشرات پرنده را گیج کنند که وقتی با نور‌های مصنوعی روبه‌رو می‌شوند، همچنان سعی می‌کنند پشت خود را به سمت منبع نور کج کنند و در نتیجه الگو‌های پرواز نامنظم و گمراهی هوا در هنگام تلاش حشرات برای جهت‌یابی، ایجاد می‌شود. 

این رفتار با ویدئو‌های ضبط حرکتی با وضوح بالا از حشرات، هم در شرایط آزمایشگاهی کنترل‌شده و هم در محیط‌های میدان طبیعی تأیید شده است.

در مطالعات آزمایشگاهی، برخی از این حشرات دور یک لامپ پرواز می‌کنند و فوراً وارونه می‌شوند. این نشان دهنده اختلال در توانایی آن‌ها برای حفظ پرواز پایدار به دلیل وجود نور مصنوعی است.

در آزمایش‌های صحرایی در کاستاریکا، حشرات الگو‌های پرواز نامنظمی را در اطراف نور‌های مصنوعی نشان دادند که از این ایده حمایت می‌کند که نور‌های مصنوعی با اختلال در سیگنال‌های جهت‌گیری ذاتی حشرات، با توانایی حرکت حشرات تداخل می‌کنند.

محققان همچنین با ایجاد نور‌های مصنوعی که درخشندگی طبیعی آسمان شب را تقلید می‌کنند، مشاهده کردند وقتی حشرات در معرض نور قرار می‌گیرند، رفتار پرواز نامنظمی را که هنگام پرواز در اطراف نور‌های مصنوعی سنتی مشاهده می‌شد از خود نشان ندادند. این نشان دهنده اهمیت جهت منبع نور در تأثیرگذاری بر رفتار حشرات است.

برخی از سؤالات بی پاسخ می‌مانند؛ زیرا محققان علاقه‌مند به درک این موضوع هستند که چرا گونه‌های خاص حشرات این رفتار را نشان می‌دهند در حالی که برخی دیگر این رفتار را نشان نمی‌دهند.

این مطالعه اهمیت در نظر گرفتن تأثیر نور مصنوعی بر رفتار حشرات و محیط را نشان داد و با درک این که چرا حشرات به نور جذب می‌شوند و چگونه نور‌های مصنوعی بر رفتار آن‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌توانند برای کاهش اثرات منفی نور مصنوعی بر جمعیت حشرات تلاش کنند.

منبع: ارم نیوز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
-
خخ
۰۹:۳۶ ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
رازش حماقت است .مثل کسانی که فریب حکومتها را می خورند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۲ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
لامپ که حرف نمیزنه
آخرین اخبار