خانم و آقای همسر اگر همیشه موقع صحبت با همدیگر به مشکل بر می‌خورید و آخر سر حرف‌هایتان با قهر تمام می‌شود خواندن مطلب زیر را برایتان توصیه می‌کنم.

چرا هر چی می‌گم گوش نمیکنی؟ حواست کجاست دارم با تو صحبت می‌کنم؟! چرا به حرف‌های من اهمیت نمیدی؟ اصلا منو دوست داری؟!» شاید این جملات برای یک سری از زوج‌ها آشنا باشد. زوج‌هایی که هنوز شروع به صحبت نکرده حرف هایشان به سمت جر و بحث و دعوا می‌رود و آخرش با قهر و قهربازی تمام می‌شود! اما اگر روش‌های خوب حرف زدن را بلد باشند زندگی برایشان شیرین می‌شود. در مورد روش‌های گفتگو خوب و اصولی با همسر، «علی بورقانی استاد دانشگاه، مدرس و کارشناس خانواده» چنین می‌گوید:‎

گاهی اوقات می‌بینیم خانم یا آقا می‌گویند، من باهمسرم در حد دو دقیقه هم نمی‌توانم صحبت کنم و همان اول حرف زدنمان کار به دعوا می‌کشد. این کارشناس در مورد راه حل این مسئله می‌گوید: «از جملات و کلماتی که بوی «طعنه، تمسخر، تحقیر، سرزنش، متهم کردن و...» می‌دهد استفاده نکنید، این موارد هیچ اثری جز ایجاد یک رابطه سمی بین شما وهمسرتان ندارد. سعی کنید لحن کلامتان را متناسب با گفتگو تنظیم کنید و با لحن آرام و محبت آمیز صحبت کنید. اینکه بخواهید با صدای بلند و داد وبیداد حرف بزنید، بعد در مقابل انتظار داشته باشید همسرتان با آرامش به حرف‌های شما گوش دهد تصور اشتباهی است.»

 هرچه برای خود می‌پسندی برای دیگران هم بپسندی!

علی بورقانی در مورد اثرگذاری بیشتر حرف‌ها بین همسران چنین می‌گوید: «این نکته را در ذهنتان داشته باشید که باهمسرتان به نحوی باید صحبت کنید که دوست دارید او هم باشما صحبت کند، سعی کنید همیشه مراقب زبانتان باشید که حرفی نزنید که موجب کدورت همسر بشود. هم چنین زور گویی و تحکم ممنوع است. اساس گفتگو باید بر اساس منطق باشد و سعی نکنید حرفتان را به همسرتان تحمیل کنید. این با فلسفه گفتگو تعارض و منافات دارد شما قرار است با حرف زدن به یک تفاهم بیشتر برسید. زور گویی کلامی در گفتگو هیچ فایده‌ای ندارد جز اینکه شما را از همسرتان دور میکند.»

*حق جویی و حق پذیری را از یاد نبر!

بعضی اوقات با وجود اینکه حساسیت‌های همسرمان را می‌دانیم و خیلی مراقب حرف هایمان هستیم، ولی باز در نهایت همسرمان از حرف زدنمان شاکی می‌شود و به اختلاف نظر بر می‌خوریم. در مورد علت این موضوع این کارشناس چنین می‌گوید: «نباید در گفتگو طوری حرف بزنید که حساسیت‌های طرف مقابلتان را تحریک کنید. هم چنین روحیه حق جویی و حق پذیری را در خود تقویت کنید. کلا افرادی که حق پذیر نیستند و حق جویی ندارند یک مقدار زندگی کردن با آن‌ها سخت است. در حوزه ازدواج حق پذیری آقایان خیلی مهم‌تر است.»

مقدمه چینی کردن در مواقعی ضروری است!

مقدمه چینی کنم بهتره یا نه؟ شاید فکر کنیم مقدمه چینی باعث شود حرف هایمان خسته کننده شود و همسرمان به صحبت هایمان گوش نکند، اما این کارشناش در این باره چنین می‌گوید: «در مواردی شروع به صحبت در مورد بعضی موضوعات حتما نیاز به مقدمه چینی دارد، حتی شاید بعضی حرف‌ها باشد که حتی نیاز به یک ماه مقدمه چینی داشته باشد. این کار دقت و ظرافت کلامی زیادی می‌طلبد که خانم یا آقا باید آن را در نظر داشته باشند. همین طور زمان مطرح کردن مسئله را. نکته بعدی صبور بودن است باید صبور باشید برای نتیجه گرفتن به هیچ وجه نباید این تصور را داشته باشید که بعد از مدت کمی گفتگو سریع از موضع خود کوتاه بیاید و نظرش عوض شود. نکته مهم دیگر توجه به حوصله همسر است. اگر احساس می‌کنید اگر این گفتگو به درازا می‌کشد و همسرتان حوصله ادامه گفتگو را ندارد قطعا در این وضعیت باید گفتگو را قطع کنید و این کار را به یک فرصت دیگری موکول کنید.»

تمام توجهت فقط به همسرت باشد!

 این را یادمان باشد که در زمان گفتگو باید توجه کامل به حرف‌های همسرمان داشته باشیم. یعنی دقیقا در صورتش نگاه کنیم و فضاکاملا جدی باشد، یعنی فضای گفتگو این طور نباشد که سرمان در گوشی باشد یا در حال غذا خوردن باشیم. کار دیگری نکنیم و حواسمان به کار دیگری پرت نشود. یک زمان در حد نیم ساعت، یک ساعت تعیین کنید و در این مدت هیچ کاری انجام ندهید و این چنین نباشد که در این زمان ده کار را همزمان باهم انجام دهید. کار دیگری که باید انجام دهید این است که از جدال و جر و بحث کردن بپرهیزید. اگر دیدید فضای گفتگو به سمت جر وبحث کردن می‌رود حتی اگر حق با شما بود همان لحظه گفتگو را تمام کنید. زیرا ادامه دادن این گفتگو باعث دعوا و کینه می‌شود.

جدل کردن از آفت‌های بزرگ گفتگو است. همین طور فضای گفتگو نباید به سمت محاکمه رود. ما در گفتگو نمی‌خواهیم کسی را محاکمه کنیم و بگوییم «دیدی تو مقصر بودی دیدی تو اشتباه کردی گفتم اونجا نباید صحبت کنیم» این حالت خیلی خطرناک است.

عدالت داشته باشید!

نکته دیگر رعایت عدالت درگفت و گو است، یعنی هر دو طرف بتوانند حرف هایشان را بزنند. این طور نباشد که جلسه گفتگو را بنا کنید و فقط یک نفر صحبت کند. باید اجازه دهید طرف مقابلتان هم صحبت کند اگر دیدید همسرتان همراهی نمی‌کند کاری کنید که او را هم وارد بحث کنید. یعنی زمینه صحبت کردن طرف مقابلتان را فراهم کنید با سوال کردن و پرسش کردن برای مثال بپرسید نظر تو در این قضیه چیست؟

نباید‌های گفتگو!

در گفتگو نباید همسرتان را با کسی مقایسه کنید. اگر شما قرار است کسی را تغییر دهید قطعا با مقایسه این اتفاق نمی‌افتد. با ادبیات این شکلی که «دیدی شوهر فلانی رو دیدی خانم فلانی رو». در این حالت حتما طرف مقابلتان موضع گیری خواهد داشت. نکته طلایی هم این است که گفتگو روزمره تان با این گفتگو باید تفاوت داشته باشد و در مورد اختلافات، اشتراکات، خواسته هاو انتظارات باشد و اگر به هر دلیلی نتوانستید این گفتگو را انجام دهید بعدا حتما در فرصت مناسب انجام دهید. تمرین خوب حرف زدن را فراموش نکنید. گفت و گوی خوب باعث حال خوب و سبک شدن خانم و اقا می‌شود و تخلیه روحی وروانی را به دنبال درد.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
واقعا با بعضیا نمیشه حرف زد،فقط خودشو می بینه،و منطق تو کارشون نیست،اعصاب ندارن و سریع با کوچکترین حرفی وارد مشاجره می شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۹ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
با بعضی ها نمیشه حرف زد فقط حرف خودشون را میزنند و هیچ منطقی ندارن اینهارا باید چکار کرد.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۷ ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
چی