فاطمه فلاحتی، رئیس اداره ثبت اسناد و املاک مروست گفت: با تلاشهای صورت گرفته در راستای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اعتبار بخشی به اسناد رسمی اموال غیرمنقول و سنددار شدن تمامی املاک و اراضی کشور و اجرای اهداف و برنامههای سازمان ثبت در تحقق قانون حدنگار، سند قلعه قدیمی و شناخته شده مروست صادر شد.
قلعه ۱۴۰۰ ساله مروست روی یک تپه باستانی با ارتفاع حدود ۶ متر با وسعتی قریب هشت هزار مترمربع واقع شده که صلابت، عظمت و بلندی خود را به رخ هر بینندهای میکشد و از این حیث در نوع خود منحصر به فرد و هر ساله شاهد حجم بالایی از گردشگران است که برای بازدید از این قلعه به این منطقه سفر میکنند.
این اثر با ارزش در محدوده مرکزی بافت قدیمی شهر مروست جای دارد و با توجه به اهمیت قلعه مروست در این بافت تاریخی، میتوان بیان کرد که این بنا به عنوان یک نشانه شهری برای مروست خودنمایی میکند.
شکل آن در پلان به صورت یک ذوزنقه با پایه مربع است، کنگرههای باروها نیز ریتمی زیبا را در قسمت بالای باروها و در لبه مشترک با خط آسمان ایجاد کرده است و در گوشه جنوب غربی و ضلع غربی قلعه ساختمان با پلان مستطیلی وجود دارد که ارگ قلعه محسوب میشود.
هشتی این بنا با یک پلان هشت ضلعی امکان ورود و خروج به قلعه، دسترسی به بام ورودی، دالان ورودی و نیز یک فضای کوچک دیگر در کنار آن فراهم میآورد.
شهرستان مروست در فاصله ۱۸۰ کیلومتری از مرکز استان یزد قرار دارد و از شمال با شهرستان مهریز، از شمال غربی با شهرستانهای تفت و ابرکوه، از غرب با شهرستان بوانات و از جنوب غربی با شهرستان سرچهان استان فارس، از جنوب با شهرستان خاتم و از شرق با شهرستان شهربابک استان کرمان همسایه است.