احمد احمدپور ۱۲ بهمن ماه در حاشیه بازدید از مزارع پیاز خارج از فصل با اشاره به نوبرانههای زمستانه جنوب کرمان گفت: مهمترین محصول جنوب کرمان در فصل زمستان که به آنها نوبر گفته میشود، سیبزمینی و پیاز است.
وی دو محصول سیبزمینی و پیاز جنوب کرمان را در فصل زمستان تنطیم کننده بازار کشور دانست و افزود: در دو فصل پاییز و زمستان عمده پیازی که تولید شده و به صورت تازهخوری مورد استفاده قرار میگیرد، در جنوب کرمان برداشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان محصول پیاز این منطقه را جزو نوبرانههای فصل پاییز و زمستان دانست که برداشت آن از نیمه دوم آبان آغاز و وارد بازار میشود که این روند تا پایان اردیبهشتماه ادامه دارد.
احمدپور گفت: ما دو فصل کشت در قالب دو طرح استمرار (پاییزه) و عادی (بهاره) داریم و یک دوم پیاز کشور را نیز ما در جنوب کرمان تولید میکنیم و نقشی تعیینکننده در تولید پیاز داریم، زیرا در فصلی این محصول وارد بازار میشود که عملا محصولی در هیچ نقطهای از کشور برداشت نمیشود.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار نوبرانههای زمستان و پاییزه بر بازار گفت: در سطح کشور زمانی که هیچ محصول پیازی تولید نمیشود یا اگر باشد به صورت انبار شده و سردخانهای است و قابلیت تازهخوری ندارد، جنوب کرمان تأمینکننده نیاز اصلی کشور است و در سال جاری ۳۸۵ هزار تن در حالت عادی و در طرح استمرار نیز ۳۸۶ هزار تن تولید پیاز داریم که جمعاً برداشت ما بیش از ۷۵۰ هزار تن است.
رئیس جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهار کرد: بعد از پیاز، سیبزمینی جزء محصولات پرطرفدار در سطح کشور است که برداشت از انتهای آذر و اوایل دیماه آغاز و وارد بازار میشود و ۱۴ هزار هکتار سطح زیرکشت داریم و ۱۰۰ هزار تن برداشت خواهیم داشت.
احمدپور به تولید توتفرنگی در جنوب استان کرمان اشاره کرد و گفت: این محصول به صورت گلخانهای عمل میآید و سطح زیرکشت ۴۰۰ هکتاری را به خود اختصاص میدهد و ۱۵ هزار تن توتفرنگی را تولید میکنیم که برداشت آن از اواسط دیماه آغاز شده است.
وی با بیان اینکه تنوع محصولات گلخانهای جنوب کرمان بسیار بالاست، افزود: بیش از ۵۰ درصد این محصولات صادر میشود و ارزآوری خوبی را برای کشور دارد و در برنامه ماست که سطح زیرکشت گلخانههای خود را به علت محدودیتهای آبی، افزایش دهیم.