شمس الدین حسینی نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری در ارتباط با تسهیل صدور مجوز کسب و کار توسط دستگاهها گفت: وزارت ورزش، بهداشت، وزارت علوم و آموزش و پرورش، وزارت صمت، وزارت ارشاد و برخی از دستگاهها مانند شهرداریها وضعیت خوبی ندارند و مجوزها را اکنون هم در خارج از درگاهی که باید صادر میکنند.
وی گفت:ما در این قانون پیش بینی کردیم که دستگاهها میتوانند از طریق سازمان بازرسی شکایت کنند و مردم هم میتوانند به شورای رقابت و استانداریها شکایت خود را ببرند تا در دادگاه ویژه نسبت به این موضوع رسیده شود.
وی گفت: آخرین گزارشی که در این بار در صحن مجلس مطرح شد برای سال گذشته بود؛ و به دلیل بررسی برنامه در سال کنونی نشد که گزارش را امسال به صحن علنی مجلس ببریم.
وی ادامه داد: ما جلسات متعددی در کمیسیونها داریم و این نواقص را به دستگاهها اعلام میکنیم. البته باید گفت مسئله به این سادگی نیست. مجری این قانون که وزارت اقتصاد است میتواند اگر کسی مجوزی را صادر نکرد خود مجوز را صادر کند.
حسینی افزود:از نظر ما تفسیر قانون با قانونگذار است، اما اکنون برخی دستگاهها با مصوبه دیوان عدالت تفسیری جدید را ارائه میکنند حتی اگر ما از ظرفیتهای نظارتی مجلس هم استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: طبق گزراشی که وزارت اقتصاد ارائه کرده از زمان ایجاد این سامانه بالغ بر یک میلیون و هفتصد هزار درخواست داده شده است و حدود یک میلیون از درخواستها نیز مجوزش صادر شده و باید بدانیم که قانون در حال اجرا است و ما در گذشته به دنبال آن بودیم که مشاغل خانگی را هم منوط به دریافت مجوز کنیم؛ و باید البته به این نکته اشاره کنیم که بهبود کسب و کار به این درگاه خلاصه نمیشود.
وی گفت: در نظام اجرایی ما آن قدر مجوزها جدی شده تا صحبت از کسب و کار میشود بحث مجوزها مطرح میشود. امروز یک میلیون مجوز از درگاه صادر شده است و در فضایی هستیم که میتوانیم بگوییم قانونی داریم که این دستگاهها کار خود را انجام داده اند و کدامها انجام نداده اند.