نشست خبری دومین رویداد «جایزه قلم مقدس» با معرفی روزنامهنگاران تراز انقلاب اسلامی با حضور علی اکبر اشعری، دبیر این رویداد در معاونت امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
از آنجایی «جایزه قلم مقدس» به عنوان نماد روزنامهنگار تراز انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال گذشته از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد، معاونت امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر دارد امسال این جایزه را به روزنامهنگاران تراز انقلاب اسلامی در روز ۱۴ بهمن در تالار رودکی اهدا کند.
دبیر دومین رویداد «جایزه قلم مقدس» در مقدمهای درباره این رویداد و شاخصههای انتخاب روزنامهنگاران گفت: وقتی انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفت، انتظار دوستداران انقلاب در داخل و خارج از کشور این بود، که در همه عرصهها افراد تراز انقلاب اسلامی معرفی شود. معاونت امور رسانهای و تبلیغات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این نتیجه رسیده، که شاخصههایی را برای معرفی روزنامهنگاران تراز انقلاب اسلامی شناسایی و معرفی کند.
اشعری به اهداف برگزاری این رویداد اشاره کرد و توضیح داد: فراهم کردن مقدمات بسترهای علمی در حوزه روزنامهنگاری انقلاب اسلامی، کمک به توسعه و رشد محتوای امیدآفرین در رسانهها و معرفی الگو به جامعه رسانهای کشور از اهداف «جایزه قلم مقدس» است. اگرچه سال گذشته این رویداد با هدف گرامیداشت یاد و خاطره رضا مقدسی از روزنامهنگاران با سابقه کشور برگزار شد، ولی از آنجایی که خبرنگاران و نویسندگان زیادی داشتیم که شهید شدند، ما در این رویداد همه را مشارکت میدهیم.
وی شاخصههای روزنامهنگار تراز انقلاب اسلامی را خوشنامی در جامعه رسانهای کشور، تلاش در جهت وحدت ملی حول محور ولایت فقیه، تبلیغ و ترغیب ارزشهای انقلاب اسلامی، مقابله با انحصار رسانهای و جنگ نرم دشمنان با افزایش سواد رسانهای مخاطب، تشخصیص اولویتها در اطلاعرسانی و ارائه اطلاعات صحیح و تحلیل مطابق به واقعه درباره حوادث و اتفاقات روز، ایجاد روحیه امید و خودباوری و تلاش در جهت تحقق اهداف ایران اسلامی، افشا و روشنگری پلشتیها و جریانات پیشروی انقلاب اسلامی دانست و گفت: یکی از وظایف خبرنگار تراز انقلاب اسلامی کمک به آسیبزدایی جوامع است. انعکاس مشکلات مردم، در کنار ارائه راهحلها از طریق گفتگو با صاحبنظران مختلف از دیگر شاخصههای روزنامهنگار تراز انقلاب است.
اشعری در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان که چقدر رویداد «جایزه قلم مقدس» به خبرنگاران و روزنامهنگاران کمک میکند تا موانع پیشروی اطلاعرسانی را بر دارد و به رسانهها در جهت روایت اول بودن کمک کند، گفت: معاونت امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو جهت گام بر میدارد. ۱. متوجه کردن مسئولین برای بالا بردن آستانه تحملشان و کمک به اطلاعرسانی دقیق ۲. تلاش به روزنامهنگاران برای انعکاس اشکالات جامعه.
دبیر دومین رویداد «جایزه قلم مقدس» با بیان اینکه بعضی از موانع پیشرو از دست ما خارج است، گفت: مثلاً حادثه تروریستی کرمان رخ داده و زمان میبرد نیروهای انتظامی و امنیتی ما به ابعاد مسئله پی ببرند. در اینجا نمیتوان اطلاعرسانی کرد، چون با اطلاعرسانی خیلی از سرنخها را از دست میدهیم.
وی در پاسخ به این سوال که عدم توجه به بُعد زمان باعث از دست دادن روایت اول میشود و رسانههای معاند روایتگری را به عهده میگیرند، توضیح داد:، چون آنها هم اطلاع دقیق ندارند، غلط اطلاعات میدهند. تمام تلاش ما داشتن جامعه امن است و توجه به امنیت ملی در اولویت قرار دارد. وقتی چنین حوادثی رخ میدهد، نباید با اطلاعات غلط ذهن مردم را مشوش کرد. وقتی حرف غلطی در جامعه زده میشود، درست کردن آن خیلی سخت است.