شهرستان مرزی آستارا در منتهیالیه غرب استان گیلان هم کرانه با دریای خزر و همجوار با جنگلهای هیرکانی از مناطق گردشگرپذیر ایران است.
این بندر از شمال به جمهوری آذربایجان، از جنوب به شهرستان تالش، از غرب به استان اردبیل و از شرق به دریای خزر محدود است.
با توجه به موقعیت جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا و نزدیکی به کوهستانهای گردنه حیران و اقلیم کوهستانی از طرف دیگر، آب و هوای مرطوب و معتدل آن، آستارا اندکی خنکتر از مناطق پست جلگهای دیگر استان گیلان است.
این شهر از دیرباز به علت سفالی بودن پشت بام بناهای مسکونی و تجاری به «شهر بامهای سفالی ایران» مشهور بوده است.
البته در سالهای اخیر سقف بسیاری از خانههای آستارا از سفال به سازههای دیگر تغییر یافته و محدوده بزرگ و یکپارچهای با بامهای سفالی باقی نمانده و این نماد تاریخی و فرهنگی تا حدود زیادی از بین رفته است.
به گفته کارشناسان، سفال در بامها به عنوان عایق حرارتی عمل میکرد و مقاومت خوبی در مقابل بارهای جانبی داشت و دمای هوای خانه را در تابستان خنک و در زمستان گرم نگاه میداشت.
سفالها به صورت مورب و شیبدار روی چوب قرار میگرفت و نزولات جوی را به کنارهها هدایت میکرد، اما زیرسازی نامناسب سقف یکی از معایب آن بود، زیرا به دلیل قرار گرفتن در معرض رطوبت، بعد از ۱۵ تا ۲۰ سال باید تعمیر و بازسازی میشد.
روند نوسازی ساختمانها از سنتی به مدرن به مرور موجب برچیده شدن کورههای سفالپزی و تعطیلی کارگاههای سفالسازی در آستارا شده است.
چنانچه احیای بامهای سفالی این شهر با اجرای طرحهای بوم گردی پیگیری شود، تحقق آن مشاغلی نظیر سفال پزی را رونق میدهد.
رودخانه مرزی آستارا چای در شمال این شهر، آستارا را به ۲ قسمت آستارای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان تقسیم میکند.
نقاط گردشگری و زیارتی این شهرستان شامل باغ عباس آباد، تالاب استیل، بازارهای مرزی، بهشت کاکتوسان، آبگرم کوته کومه و علی داشی، آبشار لوندویل، پارک جنگلی بی بی یانلو، منطقه سرسبز حیران و بقاع متبرکه متعدد است.
گردنه حیران به دلیل دارا بودن مناظر بکر جنگلی، کوهستانی و هوای معروف مه آلودش، جزء یکی از جاذبههای گردشگری زیبای استان گیلان محسوب میشود که در ۳۰ کیلومتری جاده آستارا به اردبیل و در مرز جمهوری اسلامی ایران و جهموری آذربایجان واقع شده است.
شهریور امسال بارشهای رگباری شدید به میزان بیش از ۲۷۱ میلیمتر موجب آبگرفتگی شدید معابر و جاری شدن سیل در نقاط مختلف این شهرستان زیبا شد.
در پی بارش شدید باران پل سیبلی در محور مواصلاتی آستارا به تالش تخریب و بازار بزرگ ساحلی این شهر مرزی نیز دچار آبگرفتگی شدید شد.
این خبرها توست حیران وآستارا و تالشی ها جزو استان گیلان هستند هر کس بخواهد چشم داشته باشه به گیلان چشماش باید درآورد
دیگه خسته شدیم از این همه ضربه خوردن از اینا
شما چرا میسوزید واسه این؟؟؟
آرزو دارم یروز چرخه زندگی دور بزنه برگرده به امام حسین