لیو دپنگ، نماینده سازمان صحی جهان برای افغانستان گفت سیاستهای محدودکننده طالبان موانع جدی را در زمینه ارایه خدمات صحی به مردم بهویژه برای زنان در کشور ایجاد کرده است.
دیدهبان سیاست سلامت این سازمان گفت دپنگ این موضوع را در نشستی که بههدف پرداختن به نابرابریهای جهانی در سلامت مادر، نوزاد و کودک برگزار شده، بیان کرده است.
وی افزوده است: «آشفتگی سیاسی، فروپاشی اقتصادی، و سیاستهای محدودکننده طالبان موانعی را برای خدمات ضروری مراقبتهای صحی بهویژه برای زنان افغان ایجاد کرده است.»
این مقام سازمان صحی جهان هشدار داده است که زندگی میلیونها زن و کودک در افغانستان با خطر روبهرو است.
دپنگ تاکید کرده است: «ما نمیتوانیم در برابر چنین بحران انسانی ناظر منفعل بمانیم.»
با این حال، تدروس آدهانوم گبریسوس، رییس سازمان صحی جهان نیز گفت کشور های با درآمد کم و متوسط با نرخ بالای مرگومیر مادران روبهرو است.
گبریسوس خاطرنشان کرده است: «پیشرفت متوقف شده است و هنوز هم هر دو دقیقه یک زن میمیرد.»
گفتنی است که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان بخش صحی در کشور با چالشها جدی از جمله کمبود کادرهای صحی و پرسنل روبهرو شده است.
وضع محدودیتهای این گروه علیه کارمندان زن در نهادههای مددرسان سبب شده است تا آنان نتوانند بهگونه اساسی برای مردم بهویژه در بخش صحت کمکرسانی کنند
این در حالی است که چند روز پیش نیز سازمان صحی جهان با نشر گزارشی گفته بود که افغانستان همچنان با یک بحران انسانی پایدار دستوپنجه نرم میکند.
به گفته این نهاد، شهروندان افغان یک سیستم صحی بیثبات را تحمل میکنند و با گرسنگی شدید غذایی نیز روبهرو هستند.
بربیناد این گزارش، در سال ۲۰۲۴، دستکم ۹.۵ میلیون تن در بیش از ۲۰ هزار روستا در افغانستان با دسترسی کم یا بدون دسترسی به ابتداییترین خدمات صحی و درمانی باقی ماندهاند.