نتایج مطالعهای جدید نشان داده است که سطح آبهای زیرزمینی در سراسر جهان درطول ۴۰ سال گذشته، در بحبوحه شیوههای آبیاری ناپایدار و تأثیرات تغییرات آب و هوایی، شاهد کاهش گسترده و شتابانگیز بوده است.
این مطالعه که در مجله علمی Nature منتشر شده است، تأکید میکند که آبهای زیرزمینی منبع اصلی آب شیرین برای مزارع، خانوادهها و صنایع هستند و کاهش آن ها ممکن است خطرات اقتصادی و زیست محیطی شدیدی از جمله کاهش محصولات کشاورزی و فرونشست ویرانگر خاک، به ویژه در مناطق ساحلی را به همراه داشته باشد.
اسکات جاشکو از دانشگاه کالیفرنیا، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: یکی از دلایل اصلی احتمالی کاهش سریع و شتابان آبهای زیرزمینی، برداشت بیش از حد از این آبها برای کشاورزی در آبوهوای خشک است.
او افزود که خشکسالی ناشی از تغییرات آب و هوایی نیز تأثیر داشته است، به گونهای که کشاورزان احتمالاً از آب زیرزمینی بیشتری استفاده میکنند تا از آبیاری محصولات خود اطمینان حاصل کنند.
این مطالعه که ۱۷۰۰۰۰ حلقه چاه را در بیش از ۴۰ کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است توضیح میدهد که تخلیه آبهای زیر زمینی به ویژه در آب و هوای خشک با زمینهای کشاورزی وسیع مشهود است. در این مطالعه شمال چین، ایران و غرب ایالات متحده از جمله مناطقی بودند که بیشترین آسیب را دیده اند.
منبع: ارم نیوز