۲۷ دیماه بود که اولین جلسه حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عملیاتی شد و در جلسه نخست ۱۰ کیلوگرم شمش طلا مورد معامله قرار گرفت که نرخ کشف شده به گفته مسئولان ناشی از عرضه و تقاضا و نزدیک به بازار بود.
دومین جلسه حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران هم ۴ بهمن برگزار شد و بر این اساس ۳۷ کیلوگرم شمش با عیار ۹۹۵ در هزار عرضه شد که از این میزان ۵ کیلوگرم از شمشهای عرضه شده به قیمت به ازای هر یک کیلوگرم ۳ میلیارد و ۶۰۳ میلیون تومان مورد معامله قرار گرفت.
بنابر بر اعلام سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران به باشگاه خبرنگاران جوان، یکشنبه ۸ بهمن عرضه بیش از ۱۰۰ کیلوگرم شمش را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهیم داشت.
در همین زمینه هم مصطفی قمریوفا مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: با توجه به درخواست و استقبال خوب تولیدکنندگان مصنوعات طلا برای خرید، صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی با استفاده از واردات شمش طلا و عرضه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، روز یکشنبه (هشتم بهمن ماه) در سومین حراج حضوری این مرکز ۱۴۵ شمش طلای یک کیلوگرمی عرضه میشود.
پیش از این هم سعیدی مدیر عامل مرکز ارز و طلای ایران بیان کرده بود: هدف از عرضه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، جلوگیری از قاچاق و استفاده از طلا برای صنعت است تا حتی اگر خروج طلا صورت میگیرد، به صورت صادرات جواهرات و با ارزش افزوده باشد.
سیاستگذاری بهتر بانک مرکزی بر بازار طلا با عرضه شمش در مرکز مبادله
همچنین در ادامه هم حجت الله فرزانی، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: بر اساس قانون بحث اندوخته طلا و اسکناس، مدیریت آن و تعریف استانداردهای آن بر عهده بانک مرکزی است. در راستای همین وظیفه قانونی هم بانک مرکزی تصمیم بر عرضه شمش طلا مربوط به رفع تعهد ارزی در بستر مرکز مبادله و ارز طلای ایران گرفته است و به عبارتی این موضوع می تواند امکان نظارت و سیاستگذاری بهتر بانک مرکزی بر بازار طلا را افزایش دهد.
این کارشناس اقتصادی میگوید: به نظر عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با توجه به وجود حباب در بازار طلا علاوه بر این که میتواند بر مدیریت این بازار تاثیر گذار باشد میتواند بر کنترل بیشتر روند ورود و خروجها نیز موثر واقع شود.
اما چه کسانی امکان خرید شمش طلا از مرکز مبادله ارز و طلای ایران را دارند؟ در همین رابطه بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متقاضیانی که میتوانند این شمشها را خریداری کنند افرادی هستند که پروانه کسب از اتحادیه طلا و جواهر دارند و کار اصلی آنها ساخت طلا و مصنوعات آن است ضمنا فروشندگان عمده طلا و خرده فروشیهای طلای آب شده دارای پروانه مجاز هم میتوانند اقدام به خرید کنند. این گروه قبل از مراجعه نیازمند تکمیل یکسری مدارک هستند که شامل نامه درخواست شرکت برای حضور در حراج است که در سایت مرکز مبادله به آدرس www.ice.ir بارگزاری خواهد شد و باید آن را تکمیل کنند همچنین اصل کارت ملی، اصل پروانه کسب، فیش واریزی وجه الضمان، اصل گواهی امضا نزد دفاتر رسمی و همچنین آخرین آگهی عرضه رونامه رسمی (ویژه اشخاص حقوقی) هم از دیگر موارد مورد نیاز است.
گفتنی است که بنابر اعلام مسئولان خریداران شمش طلا میتوانند حداقل یک قطعه یک کیلوگرمی و حداکثر ۳ قطعه یک کیلوگرمی شمش طلا خریداری کنند.