دکتر کمال فخرپور رئیس مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز اظهار کرد: در جهت تشدید نظارتهای بهداشتی بر وضعیت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در مناطق زیر پوشش مرکز بهداشت شهدای انقلاب، ۲۱ مرکز تهیه و توزیع و اماکن عمومی به دلیل تخلفات از موازین و مقررات بهداشتی از سوی بازرسان بهداشت محیط این مرکز تعطیل شدند.
محمدحسین کیانفر مسئول واحد سلامت محیط مرکز بهداشت شهدای انقلاب نیز گفت: متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی باید به نحوه رعایت شیوه نامههای بهداشتی به ویژه کنترل نقاط بحرانی در مراکز عرضه و طبخ مواد غذایی از جمله رعایت زنجیره سرما و گرما در مواد غذایی، به منظور حفظ سلامت عمومی و امنیت غذایی توجه بیشتری داشته باشند.
او افزود: دمای مناسب برای نگهداری مواد غذایی در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتی گراد و در فریزر منفی ۱۸ درجه سانتی گراد است و دمای مناسب نگهداری مواد غذایی گرم تا زمان عرضه به مشتری حد اقل ۶۵ درجه سانتی گراد است؛ در حالی که بسیاری از مسمومیتهای غذایی ناشی از نگهداری مواد غذایی در فاصله دمایی ۴ الی ۶۵ درجه سانتی گراد بیش از ۲ ساعت و رعایت نکردن دمای پخت مواد غذایی اتفاق میافتد.
کیانفر ادامه داد: با توجه به شیوع مسمومیت مونو اکسید کربن در فصل پاییز و زمستان لزوم رعایت استانداردهای استفاده از وسیله گرمایشی از سوی متصدیان برای پیشگری از وقوع آتش سوزی و مسمومیت مونو اکسید کربن دو چندان است.
مسئول واحد سلامت محیط مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز، با اشاره به برخورد قانونی با متخلفان و تهدیدکنندگان سلامت عمومی، از مردم خواست از خرید مواد غذایی از مراکز غیرمجاز و فروشندگان دوره گرد همچنین مواد غذایی بدون مشخصات بهداشتی خودداری و در صورت مشاهده تخلف بهداشتی شکایتهای خود را از طریق سامانه ارتباط مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ثبت و پیگیری کنند.