مجید دانشی، نماینده دادستان با بیان اینکه دستگاه قضا بیشتر به دنبال پیشگیری از وقوع جرم است، گفت: ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی و شعبه رسیدگی به جرائم انتخاباتی تشکیل شده که یکی از کمیتههای آن مربوط به فضای مجازی و رسانههاست و نهادهای امنیتی فعالیتهای انتخاباتی در فضای مجازی را رصد میکنند.
دادیار شعبه پنج دادستانی کرمان افزود: اگر در فضای مجازی یا رسانهها مطلبی منتشر شود که خلاف قانون باشد، عدم آگاهی از قانون از سوی مجرم پذیرفته نیست و حتی بازنشر این محتوای مجرمانه در گروهها و کانالهای فضای مجازی نیز جرم است و مدیران این گروهها باید متوجه این امر بوده و از انتشار و بازنشر محتوای مجرمانه جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه جرائم انتخاباتی حوزه رسانهها در یک قانون خاص نیست و مجموعه قوانینی که در این ارتباط وجود دارد احصا شده، ادامه داد: انتشار مطالبی که سبب تفرقه، دامن زدن به اختلافات قومی، مذهبی و نژادی شود، مطالبی در حوزه تحریم یا کاهش مشارکت در انتخابات، انتشار مطالبی که به نفع معاندین باشد، انتشار هر گونه مطلب یا علائم تحریم انتخابات، مطالب کذب، تشویش اذهان عمومی، انتشار مطالب خلاف واقع و خلاف منافع کشور از جمله مصادیق جرائم فضای مجازی لست.
دانشی در ادامه گفت: انتشار محتوای توهین آمیز و تخریب کاندیداها، دعوت به تجمعات غیرقانونی، آشوب و اغتشاش، افشای اسناد طبقهبندی شده مرتبط با انتخابات، انتشار خلاف واقع در مورد تأیید صلاحیتها، نتایج انتخابات و...، انتشار محتوای تبلیغاتی از سوی کارکنان دولت توسط رسانهها، نشر شایعات، انتشار مطالب خلاف عفت، انتشار علت رد صلاحیت داوطلبان و ... از دیگر جرائم و تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی لست که باید به آن توجه کرد.