پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم از امروز تا ۱۵ بهمن ماه در سراسر استان گیلان اجرا می‌شود.

دکتر سید محمود رضوانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با اشاره به اهمیت برخورداری از تغذیه سالم در سلامت فرد و پیشگیری از بروز بیماری‌ها از اجرای پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم از اول تا ۱۵ بهمن ماه همزمان با سراسر کشور در این استان خبر داد.

به گفته او، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر ساله در راستای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه‌ای جامعه و ترویج تغذیه سالم به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور اقدام می‌کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: امسال، پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف اطلاع رسانی درباره مصرف نمک تصفیه شده یددار با شعار «انتخاب همه؛ نمک کم، اما تصفیه شده یددار» و ارتقای دانش آحاد جامعه در خصوص شیر و لبنیات در راستای افزایش مصرف لبنیات با شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات؛ دوست سلامتی» برگزار می‌شود.
 
دکتر رضوانی افزود: طبق تحقیقات علمی، دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و ... بر سلامت فرد دارد در حالی که متأسفانه بر اساس برآورد‌های موجود، میزان دریافت روزانه نمک در کشور ما ۲ برابر مقادیر توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.

او کاهش مصرف نمک را یکی از مقرون به صرفه‌ترین اقدامات برای بهبود سلامت و کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر دانست و تصریح کرد: نوع نمک مصرفی نیز در سلامت فرد بسیار اهمیت دارد به همین دلیل وزارت بهداشت طی ۳۰ سال گذشته، بر مصرف نمک یددار تصفیه شده که می‌تواند ید مورد نیاز را به بدن برساند، تأکید می‌کند. 
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به موارد مصرف نمک‌های غیراستاندارد با عناوینی مانند نمک دریا، نمک دریاچه و نمک‌های رنگی اشاره کرد و گفت: این نمک‌ها برخلاف سیاست‌های وزارت بهداشت است و به دلیل اینکه بدون ید هستند و از ناخالصی‌ها و فلزات سنگین برخوردارند، سلامت مردم کشور را به خطر می‌اندازند.

دکتر سید محمود رضوانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی  گیلان

 دکتر رضوانی همچنین کاهش سرانه مصرف شیر طی سال‌های گذشته در کشور را نگران کننده برشمرد و افزود: طی دهه اخیر، مصرف لبنیات در خانوار‌های ایرانی روند کاهشی داشته است و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده است که با پیشنهاد‌های سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات، فاصله بسیار زیادی دارد.

او با تأکید بر اطلاع رسانی در خصوص پویش ملی سلامت با محوریت تغذیه و هدایت مردم به الگوی تغذیه سالم، اظهار امیدواری کرد: با توجه هر چه بیشتر مردم، مسئولان و مدیران دست اندرکار به تغذیه سالم، بتوانیم نقش موثری در راستای تأمین و ارتقای سلامتی مردم ایفا کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.