ایرندگان، نامی آشنا که بسیار شنیدهایم اگر بگوییم این نام شهرهی جهانی دارد بواقع به گزافه نگفتهایم چرا که اساتید چیره دست سوزن دوزی بلوچی این هنر نخ نگارهی فاخر نامش تا آن سوی مرزهای جغرافیایی کشیده شده و مهر اصالت یونسکو را از آن خود کرده است.
آری ایرندگان، منطقهای است زیبا در شهرستان خاش با ظرفیتهای گردشگری، دیدنی و تاریخی بسیار مانند قلعه ایرندگان، سنگ نگارههای کوه چهارگَران، غار صداکی، غار گواتامک، قبرستان باستانی گط رئیس و... که از جمله مهمترین این جاذبهها هستند. همچنین از محصولات سالم و ارگانیک و منحصر بفرد این بخش میتوان به برنج محلی، خرما، لیمو ترش اشاره کرد.
یکی از نام آوران این کهن دیار که سال گذشته چشم از این جهان فرو بست مریم کریمی بود که در کنار اساتید نام آشنایی همچون؛ مهناز جمالزهی ایرندگانی، مهتاب نوروزی، شهناز خلیلی و زر خاتون عظیمی پیشکسوتان عصر طلایی هنر سوزن دوزی در چند دهه اخیر در معرفی و اشاعهی این هنر ظریف و پرطرفدار نقش بسزایی داشته اند.
از همهی اینها که بگذریم در ایرندگان جوانان خوش قریحه و مستعد زیادی داریم که اکثر آنها دارای تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی بوده و به لحاظ فراگیری علم و دانش در سطحی بسیار خوب و درخشان هستند که از جمله آنها مهندس بشیر احمد فیروزی است که چند سالیست شهرداری ده رئیس را اداره میکند تشکیلاتی که به تازگی پا گرفته و نوپاست این شهرداری از ابتدای تاسیس تاکنون دو شهردار به خود دیده است درجهی این شهرداری «یک» است، اما به واسطهی تلاشهایی که در این شهر در حال وقوع میباشد امید میرود در صورت تامین اعتبارات و تحقق بسیاری از ایدهها و پروژههای زیربنایی درجه این شهرداری به درجهی دو و یا سه ارتقا یابد آنچه که تاکنون در مدتی کوتاه اجرا شده است حاصل تلاش مدیر پرتلاش و شهردار تلاشگر شهر ده رئیس مهندس فیروزی بود که او و همکارانش زمان برایشان معنا ندارد و شبانه روز در تلاشند تا این مهد هنر فاخر را به یک شهر گردشگری تبدیل نمایند به جایی که مردم برای گذراندن اوقات فراغت خود با اشتیاق هرچه تمامتر به آنجا سفر کنند هرچند که در حال حاضر این منطقه گردشگران خاص خود را دارد.