مدیر جهاد کشاورزی آباده گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۶ هزار و ۶۰۰ تن کود شیمیایی ازته بین کشاورزان آباده توزیع شده است. 

مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون، به میزان ۶ هزار و ۶۰۰ تن کود شیمیایی ازته برای کشت محصولات صیفی و شتوی بین کشاورزان منطقه توزیع شده است. 

او تصریح کرد: میزان خرید و توزیع کود‌های فسفاته شامل کود‌های فسفات ۱۳ درصد و سوپر فسفات تریپل در محصولات شتوی و صیفی در بازه زمانی فوق ۵۳۵ تن و کود‌های پتاسه شامل کلرور پتاسیم و سولفات پتاسیم نیز به میزان ۱۴۶ تن است.

 امینی افزود: کود حمل شده فوق، سهمیه ابلاغی استان جهت کشت‌های صیفی (چغندرقند، حبوبات، سیب زمینی، گوجه، پیاز و ذرت علوفه‌ای و کدو آجیلی) و محصولات شتوی (گندم و جو (آبی و دیم) و کلزا) بوده است. 

او با اشاره به اینکه امسال حواله کود به صورت الکترونیکی برای هر کشاورز صادر می‌شود، تصریح کرد: این موضوع بر اساس اطلاعات کشت بهره برداران در سامانه پهنه بندی بوده که طبق نیاز کشاورز به کود شیمیایی، حواله الکترونیکی صادر شده و کشاورزان کود خود را از کارگزاری‌های توزیع نهاده دریافت می‌کنند.

کود شیمیابی

اتمام یک خط انتقال آب کشاورزی در بیضا 

یک طرح انتقال آب کشاورزی در روستای علی آباد قرق این شهرستان به پایان رسیده و آماده بهره برداری است.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: یک طرح انتقال آب با لوله‌گذاری پلی اتیلن با قطر ۳۱۵ میلی‌متر و به طول یک هزار و ۱۵ متر در روستای علی آباد قرق این شهرستان به پایان رسیده و آماده بهره برداری است.

او با اشاره به اینکه طرح لوله گذاری در سال ۱۴۰۱ آغاز شد و بعد از گذشت حدود یک سال در اواخر دی ماه امسال به اتمام رسید، تصریح کرد: این طرح با اعتباری بالغ بر ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال اجرا شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا بیان کرد: این طرح انتقال آب با اعتبار ۷.۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی، ۸.۴ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی اجرای شبکه‌های آبیاری و زهکشی و با مشارکت دو میلیارد ریالی مردم خیر این روستا تکمیل شد.

 مویدی با بیان اینکه این طرح در شهرستان بیضا اهمیت بالایی دارد، اضافه کرد: طرح انتقال آب روستای علی آباد قرق با عملیات حفر ترانشه کوه، گودبرداری، احداث ۲ منهول و یک مقسم و همچنین یک حوضچه آرامش ساخته شد.

او افزود: این کانال ظرفیت انتقال ۳۰ متر بر ثانیه آب را دارد و با این اقدام زیربنایی بالغ بر ۵۰۰ هکتار از اراضی زیر دست که شامل باغ و زراعت هستند، از چشمه ملوسجان مشروب می‌شود.

 این مقام مسئول تصریح کرد: با ساخت این کانال آبرسانی ۱۰۰ خانواده روستایی از مزایای تامین آب در بخش کشاورزی بهره مند می‌شوند.

خط انتقال آب

افزایش کشت دانه روغنی کاملینا در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی بیضا از افزایش ۴۷ درصدی کشت دانه روغنی کاملینا در مقایسه با پارسال خبر داد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به پایان عملیات کشت پاییزه دانه روغنی کاملینا در سطح ۱۵.۵ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری، اظهار کرد: این سطح در مقایسه با پارسال ۴۷ درصد افزایش دارد.

او با اشاره به اینکه کاملینا متحمل به تنش‌های محیطی است، افزود: این گیاه در بیضا از اوایل آذر ماه تا نیمه دی ماه کشت می‌شود.

مویدی گفت: این مقدار سطح کشت شده دیم بوده و تحت پوشش طرح جهش تولید در دیمزار‌ها از تشویقات طرح مانند آموزش رایگان، تخفیف ۴۵ درصدی بیمه محصولات کشاورزی و سهمیه کودشیمیایی یارانه دار بهره‌مند شدند.

او با بیان اینکه کاشت و برداشت این محصول مکانیزه است، تصریح کرد: کاملینا می‌تواند جایگزین مناسبی در چرخه تناوب زراعی غلات دیم باشد و بازده و سودآوری مناسبی در این اراضی داشته باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، مقاومت به کم آبی، مقاومت به آفات و بیماری، نیاز کمتر به کود و سم، مدیریت‌پذیری آسان در مزارع و هزینه پایین تولید را از مهم‌ترین مزایای کشت این دانه روغنی در مزارع کشاورزی ذکر کرد.

این مقام مسئول اظهار کرد: روغن این گیاه علاوه بر مصرف خوراکی، مصرف دارویی دارد و کنجاله این گیاه نیز می‌تواند به‌عنوان غذایی مناسب برای دام، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.

دانه روغنی کاملینا

راه‌اندازی نخستین سامانه هواشناسی کشاورزی در سروستان 

مدیر جهاد کشاورزی سروستان از راه‌اندازی نخستین سامانه هواشناسی کشاورزی با مدیریت هوشمند عوامل خسارت‌زا در باغ‌های پسته این شهرستان خبر داد. 

هومان جلالی دو قزلو مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان بیان کرد: نخستین سامانه هواشناسی کشاورزی با مدیریت هوشمند عوامل خسارت‌زا در باغ‌های پسته این شهرستان استقرار یافت و راه‌اندازی شد.

او افزود: با توجه به وجود عوامل خسارت زا و بلایای طبیعی نظیر سرمازدگی و آفات باغ‌های پسته، این سامانه هواشناسی کشاورزی با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد ریال توسط سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خریداری شد و در یکی از سایت‌های الگویی باغات پسته این شهرستان نصب و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان تصریح کرد: این دستگاه پارامتر‌های فشار، رطوبت، جهت باد، تشعشع و میزان بارندگی را اندازه‌گیری می‌کند و زمان سرمازدگی، نیاز سرمایی و هشدار پیک مبارزه با آفات را تخمین زده و تا شعاع پنج کیلومتری از محل نصب می‌تواند سایر باغ‌ها را نیز پوشش دهد.

جلالی دو قزلو گفت: نصب این دستگاه برای نخستین بار در شهرستان سروستان نویدی برای باغداران است تا با دریافت اطلاعات دقیق هواشناسی از طریق این سامانه اقدامات پیشگیرانه‌ای به‌منظور مقابله با مخاطرات از جمله سرمازدگی بهاره داشته باشند.

این مقام مسئول افزود: سرمازدگی بهاره یکی از دغدغه‌های اصلی باغداران است که هرساله خسارت هنگفتی به محصولات باغی وارد می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان ادامه داد: این شهرستان با داشتن قریب به ۷ هزار هکتار باغ پسته از قطب‌های مهم تولید پسته استان فارس محسوب شده و اقدامات پیشگیرانه و پیش‌آگاهی در کنترل مخاطرات سرمازدگی و آفات منجر به افزایش تولید در باغات پسته شهرستان خواهد شد.

تولید بیش از ٣۶ میلیون نشاء در گلخانه‌های داراب 

مدیر جهاد کشاورزی داراب از تولید بیش از ٣۶ میلیون نشاء در گلخانه‌های این شهرستان خبر داد.

حبیب اله فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب با اشاره به تولید بیش از ٣۶ میلیون نشاء در گلخانه‌های این شهرستان، اظهار کرد: در این شهرستان ۲ واحد گلخانه تولید نشاء در سطح ۸ هزار مترمربع وجود دارد که انواع نشاء سبزی و صیفی از جمله خیار، گوجه‌فرنگی، فلفل، کلم و بادمجان را تولید می‌کنند.

او، سطح گلخانه‌های فعال شهرستان داراب را ٢٣ هکتار برشمرد و افزود: به‌منظور ارتقاء کیفیت نشاء محصولات گلخانه‌ای، یک واحد گلخانه مدرن و تمام مکانیزه در سطح ۶ هزار و ۲۰۰ مترمربع تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

این مقام مسئول، مهم‌ترین مزایای کشت نشاء و نشاءکاری را مصرف بذر کمتر، زودرسی محصول، امکان کنترل بهتر شرایط محیطی در مراحل مختلف تولید و همچنین امکان انتخاب گیاهان مقاوم و سالم برای کاشت و کاهش هزینه‌های تولید عنوان کرد.

او تصریح کرد: نشاء‌های تولیدی در این گلخانه‌ها علاوه بر تامین نیاز گلخانه‌داران شهرستان داراب به شهر‌های همجوار و استان‌های هرمزگان و کرمان نیز ارسال می‌شود.

فتحی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی حال حاضر در شهرستان داراب، تغییر کشت از فضای باز به محیط گلخانه امری ضروری است و با توجه به گسترش گلخانه‌ها از جمله افزایش قیمت بذر و محدودیت نهاده‌های تولید، استفاده از نشاء به جای کشت مستقیم بذر مقرون به صرفه به نظر می‌رسد.

امحای پاجوش‌های نخل آلوده به آفت سرخرطومی حنایی در گراش

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش از امحای ۳۸ اصله پاجوش نخل آلوده به آفت قرنطینه‌ای سوسک سرخرطومی حنایی خرما در این شهرستان خبر داد.

حسن مرادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش اظهار کرد: ۳۸ اصله پاجوش نخل آلوده به آفت قرنطینه‌ای سوسک سرخرطومی حنایی خرما که بدون رعایت ضوابط قرنطینه‌ای وارد این شهرستان شده بود، توقیف و امحا شد.

او گفت: این پاجوش‌ها که توسط افراد سودجو از باغ‌های آلوده به آفت سرخرطومی حنایی خریداری‌شده بودند، قبل از توزیع غیرمجاز در سطح شهرستان گراش با همکاری نیروی انتظامی توقیف شدند.

این مقام مسئول تصریح کرد: این عملیات با همکاری شهرداری شهرستان گراش و ردیابی و گشت کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان و با هماهنگی قبلی که با دادستان شهرستان به‌منظور پیشگیری از آلودگی نخلستان‌های شهرستان شده بود، انجام شد.

مرادی ادامه داد: سوسک سرخرطومی حنایی یک آفت قرنطینه‌ای است که به‌صورت خاموش از تنه درختان تغذیه کرده و باعث خشک شدن و مرگ درختان خرما می‌شود.

او به باغداران توصیه کرد: به‌منظور احداث نخلستان، پاجوش‌های موردنیاز خود را با هماهنگی کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و از مراکز معتبر فروش نهال تهیه کنند و تأکید کرد: قبل از کشت به‌منظور رعایت اصول قرنطینه‌ای و ضدعفونی با کارشناس حفظ نباتات شهرستان هماهنگی لازم را داشته باشند.

سوسک سرخرطومی حنایی خرما

صدور شناسنامه برای باغ‌های داراب 

از ابتدای امسال تاکنون برای ۴۵۰ واحد از باغ‌های این شهرستان شناسنامه صادر شده است.

حبیب اله فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون برای ۴۵۰ واحد از باغ‌های این شهرستان به مساحت هزار و ۴۰۰ هکتار شناسنامه صادر شده است. 

او بیان کرد: سطحی معادل ۴۷ هزار هکتار از اراضی شهرستان داراب به کشت محصولات باغی اختصاص یافته و شناسنامه دار کردن باغات جزو برنامه‌های اولویت دار این شهرستان است.

فتحی افزود: هدف از این کار، مدیریت بهتر باغ‌ها از ابتدای دوره رشد تا برداشت محصول، تولید محصول سالم و در نهایت قابلیت رصد محصول ارائه شده در بازار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در بازدید از باغ‌ها اطلاعات کاملی از باغ‌دار، مساحت باغ، نوع درختان کاشته شده، سال احداث، میزان و زمان سم‌پاشی و کودپاشی و همچنین سم مصرفی ثبت و در نهایت منجر به صدور شناسنامه برای باغ خواهد شد.

او با اشاره به اینکه شناسنامه دار کردن باغ‌ها با همکاری کارشناسان اتاق اصناف و با نظارت مدیریت جهاد کشاورزی انجام می‌شود، افزود: پس از صدور شناسنامه یک پروانه فعالیت برای باغ‌دار صادر می‌شود که مانند جواز کسب برای دریافت تسهیلات به جای تضامین بانکی اعتبار دارد.

مدیر جهاد کشاورزی داراب گفت: از این پس ارائه هرگونه خدمات به عرصه‌های تولیدی زیر بخش باغبانی از جمله دریافت کود‌های یارانه‌ای، تسهیلات باغی و دیگر موارد حمایتی در حوزه باغبانی صرفا با ارائه شناسنامه باغ انجام می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار