چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر نمایش دهنده برشی از زندگی ۶ شخصیت مطرح در حوزه‌های مختلف است که از این جهت یک تجربه تازه برای جشنواره فجر محسوب می‌شود.

داستان زندگی شخصیت‌های معروف از سوژه‌های قابل توجه برای به تصویر کشیدن است. سینمای ایران هم تاکنون شخصیت‌های گوناگونی را بر پرده سینما به نمایش گذاشته که برخی موفق و تعدادی ناموفق بودند. 

سه فرمانده جنگ، دو چهره سیاسی، یک ورزشکار و یک شاعر مهمان جشنواره چهل‌ودوم هستند که می‌توانند در میان آثار موفق این دوره از جشنواره قرار بگیرند. در این گزارش مروری داریم بر بازیگران اصلی این فیلم‌ها و شخصیتی که ایفاگر نقش او شدند.

مجنون/ سجاد بابایی (شهید مهدی زین‌الدین)

مجنون به کارگردانی مهدی شاه محمدی و تهیه کنندگی عباس نادران از محصولات سازمان اوج است. این فیلم برشی از حماسه آفرینی شهیدان مهدی و مجید زین‌الدین و رزم‌آوران لشگر ۱۷ علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) در جزیره مجنون و عملیات بزرگ خیبر را به تصویر می‌کشد.

مهدی زین‌الدین: از فرماندهان نامدار دوران دفاع مقدس است. او نقش مهمی در خنثی کردن حرکت‌های انحرافی و ضدانقلابی گروهک‌های تروریستی داشته و در دوران دفاع مقدس فرماندهی لشکر ۱۷ علی بن ابی طالب را برعهده داشت.مجید زین‌الدین برادر مهدی هم فرمانده اطلاعات و عملیات تیپ ۲ لشکر ۱۷ علی بن ابی طالب بود. مهدی و مجید در مأموریتی که از کرمانشاه به طرف سردشت آذربایجان غربی در حرکت بودند در منطقه تپه ساروین با گروهک‌های ضدانقلاب درگیر و به شهادت رسیدند.

مهدی زین‌الدین

سجاد بابایی: حرفه بازیگری را با کنسرت نمایش «رزمایش عاشقانه» شروع کرد و با تئاتر ادامه داد. او کمی بعد بازی در آثار تلویزیونی و سینمایی را هم تجربه کرد.بابایی با سریال «خسوف» در شبکه نمایش خانگی مطرح شد و توانست سال گذشته در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «استاد» جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از آن خود کند. «تومان» و «مرد بازنده» دیگر کارهای بابایی در سینماست. او امسال با فیلم «مجنون» و نقشی متفاوت در جشنواره حضور دارد. برای قضاوت درباره موفقیت بابایی در ایفای این نقش باید منتظر دیدن «مجنون» باشیم.

«پرویز خان»/ سعید پورصمیمی (پرویز دهداری)

علی ثقفی کارگردان و عطلا پناهی تهیه‌کننده این فیلم هستند و سازمان اوج «پرویز خان» را تولید کرده. در خلاصه منتشر شده از «پرویز خان» آمده: بازیکنان ستاره و باتجربه تیم ملی زیر نظر پرویز دهداری از تیم ملی استعفا می‌دهند... .

پرویز دهداری: بازیکن و مربی سابق تیم ملی فوتبال است. او از مهاجمان بزرگ تیم شاهین و نخستین سرمربی تیم پرسپولیس بود. دهداری به جهت تأکیدی که بر اصول اخلاقی داشت در میان اهالی ورزش به معلم اخلاق مشهور بود. دهداری سال ۷۱ بعد از طی کردن دوره‌ای بیماری درگذشت.

سعید پورصمیمی

سعید پورصمیمی: بازیگری پیشکسوت که فارغ التحصیل رشته بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و حالا ایفاگر نقش پرویز دهداری شده است.حضور پورصمیمی در سینما با فلیم «ناخدا خورشید» ناصر تقوایی شروع شد و او در ادامه در فیلم‌های زیادی حضور یافت. شیرینی بازی پورصمیمی سبب شده تا تقریبا در هر نقشی که ظاهر شده بازی‌اش به دل بنشیند. «چهره‌ها»، «دوزیست»،«بوسیدن روی ماه»، «یه حبه قند» و... از جمله کارهای پورصمیمی در سینماست. پورصمیمی تاکنون موفق به کسب سه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر برای فیلم‌های «ناخدا خورشید»، «تحفه‌ها» و «پرده آخر» شده است. همچنین از او در دومین «جشنواره کمدی گل‌آقا» به عنوان پیشکسوت سینمای کمدی تقدیر شد.پورصمیمی تاکنون موفق به سیمرغ نقش اول مرد نشده اما بعید نیست نقش پرویزخان اولین سیمرغ نقش اصلی را برای این بازیگر قدیمی رقم بزند.

«معجزه پروین»/ مارال بنی آدم (پروین اعتصامی)

«معجزه پروین» با کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شریفی‌نیا محصول بنیاد فارابی و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است.این فیلم به زندگینامه پروین اعتصامی از دوران جوانی می‌پردازد.

پروین اعتصامی: رخشنده اعتصامی متخلص به پروین از شاعران زن مطرح ایرانی است. او تحث تأثیر پدرش اعتصام الملک که از نویسندگان و مترجمان به نام اواخر دوره قاجار بود بزرگ شد و اولین شعرش را در هفت سالگی گفت. دیوان اشعار پروین نزدیک بر ۲۵۰۰ بیت است و توجه به مضامین اخلاقی در اشعار او از ویژگی‌های آثارش است. در اشعار پروین گاهی به سیاست هم اشاره شده. مقبره او در آرامگاه خانوادگی اعتصامی در حرم حضرت معصومه (ص) واقع شده است.

مارال بنی آدم در «معجزه پروین»

مارال بنی آدم: بنی آدم فعالیت هنری‌اش را با تئاتر شروع کرد و در میان کارهایش می‌توان به «شاپرک خانم»، «آنسوی آیینه» و «ترانه‌های محلی» اشاره کرد. او با فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی وارد سینما شد و در شبکه نمایش خانگی هم ایفاگر چند نقش از جمله سریال «همگناه» بوده. بنی آدم سال گذشته با فیلم «در آغوش درخت» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و برای بهترین بازیگر نقش اول زن نامزد دریافت جایزه شد. ایفاگری نقش پروین اعتصامی می‌تواند یک فرصت جدی برای دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش اصلی زن برای او باشد.

«آسمان غرب»/ میلاد کی مرام (علی‌اکبر شیرودی)

محمد عسگری کارگردان و حبیب‌الله والی‌نژاد تهیه‌کننده «آسمان غرب» هستند. این فیلم توسط سازمان سینمایی سوره با همکای فارابی تولید شده است.«آسمان غرب» با نگاهی متفاوت، رشادت، غیرت و میهن‌دوستی خلبان شهید علی‌اکبر شیرودی و دیگر همرزمانش را در روزهای آغازین جنگ به تصویر می‌کشد.

علی‌اکبر شیرودی: او از چهره‌های مطرح دوران جنگ است که تعداد بالایی مأموریت هوایی و پرواز جنگی داشته است. شیرودی در چند عملیات پروازی تلفات سنگینی به نیروها و تجهیزات دشمن وارد کرد. او بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان دارد و با بیش از ۴۰ بار سانحه و بیش از ۳۰۰ مورد اصابت گلوله اما همچنان جنگیده است. شیرودی در آخرین عملیات پروازی خود در سال ۶۰ در منطقه بازی دراز پس از انهدام چند تانک مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.مصطفی چمران او را «ستاره درخشان جنگ کردستان» و تیمسار فلاحی او را «ناجی غرب و فاتح گردنه‌ها» معرفی کردند.

میلاد کی مرام در «آسمان غرب»

میلاد کی‌مرام: با حضور در سریال «نابرده رنج» دیده شد و بعد از آن در فیلم‌های و سریال‌های مختلف نقش‌های متفاوتی بازی کرد.در سال‌های اخیر با حضور در شبکه نمایش خانگی و سریال‌هایی چون«ممنوعه» و «سیاوش» بیشتر دیده شد. فیلم‌های «برف»، «ملکه»، «خط ویژه»، «ملی و راه‌های نرفته‌اش»، «امکان مینا» و... از جمله کارهای او در سینماست که در هرکدام نقشی متفاوت داشته. انتخاب کی مرام برای نقش شهید علی‌اکبر شیرودی تجربه قابل توجهی برای او محسوب می‌شود که باید دید در ایفای آن چه‌قدر موفق بوده؟

«احمد»/ تینو صالحی (احمد کاظمی)

امیرعباس ربیعی کارگردان و حبیب‌الله والی‌نژاد تهیه کننده «احمد» هستند و محصول موسسه تصویر شهر و سازمان سیمایی سوره است. این فیلم برای اولین بار قصه‌ای ناگفته از ۱۸ ساعت ابتدایی حادثه تراژیک زلزله بم و اقدامی قهرمانانه در این ساعات پُرالتهاب را همزمان با بیستمین سالگرد این اتفاق روایت می‌کند و به حضور شهید احمد کاظمی در این حادثه می‌پردازد.

احمد کاظمی: او در دوران دفاع مقدس فرمانده لشکر ۸ نجف در سپاه بود و در عملیات‌های زیادی حضور داشت. فرماندهی قرارگاه حمزه و فرماندهی لشکر ۱۴ امام حسین از دیگر فعالیت‌های کاظمی است. احمد کاظمی در سانحه سقوط هواپیما در نزدکی ارومیه به شهادت رسید.او با وقوع زلزله بم در سال۸۲ با آماده‌سازی فرودگاه بم، ناوگان نیروی هوایی سپاه را برای نجات زلزله‌زدگان بم بسیج کرد، به طوریکه هر ۱۳ دقیقه یک هواپیما و یک هلکوپتر پرواز می‌کرد و در مجموع ۳۰ هزار مجروح با این ناوگان جابه جا شدند.

تینو صالحی: با تئاتر فعالیت خودش را شروع کرد و تاکنون تجربه‌های زیادی در این حوزه داشته. صالحی علاوه بر بازیگری در کارگردانی تئاتر هم تجربه دارد. «روز صفر»، «چپ راست» در سینما و «نهنگ آبی» و «دل» در شبکه نمایش خانگی از تجربه‌های بازیگری اوست.

تینو صالحی در «احمد»

باتوجه به سابقه تئاتری تینو صالحی می‌شود منتظر موفقیت او در ایفای نقش شهید احمد کاظمی باشیم.

«صبح اعدام»/ مسعود شریف (طیب حاج رضایی) و ارسطو خوش رزم (اسماعیل رضایی)

«صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی و تهیه کنندگی علی شیرمحمدی توسط سازمان سینمایی سوره و فارابی تولید شده است.داستان برشی از لحظات پایانی زندگی طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی است که در پی قیام خونین ١۵ خرداد سال ۱۳۴۲ محکوم به اعدام شدند.

طیب حاج رضایی: شهرت طیب به خاطر تحول و تغییری است که در مسیر زندگی داشته و به همین جهت به او لقب «حر انقلاب» دادند. او مورد توجه محمدرضا پهلوی بود و یک طپانچه از شاه هدیه گرفت اما اوایل سال ۴۲ مسیرش را تغییر داد.طیب در میدان تره بار مشغول به کار بود و در وقایع ۱۵ خرداد همراه با تظاهرات مردمی و تعطیل کردن میدان بارفروش‌ها نقش مؤثری در تظاهرات ایفا کرد. او سه روز بعد از ۱۵ خرداد دستگیر و درنهایت اعدام شد.

مسعود شریف: بازیگری را با فیلم‌های کوتاه شروع کرد و در ادامه در سریال‌های مختلفی از جمله «بی همگان» بازی کرده است. شریف تاکنون نقش بلند جدی در سینما نداشته و با «صبح اعدام» به عنوان تجربه‌ای جدید ایفاگر نقش شخصیتی شده که ویژگی‌های چند وجهی دارد.

مسعود شریف در «صبح اعدام»

اسماعیل رضایی: او از مبارزین انقلابی بود و در کنار روحانیون فعالیت داشت. اسماعیل رضایی از عوامل اصلی پخش اعلامیه‌های امام خمینی (ره) بود. او پس از ۱۵ خرداد ۴۲ همراه با طیب حاج رضایی اعدام شد.

ارسطو خوش رزم: بازیگری را با تئاتر، تلویزیون و سینما تجربه کرده است. سریال «یک مشت پر عقاب» و « خانه امن» از کارهای خوش رزم است. او در فیلم «صبح اعدام» با نقشی متفاوت حضور دارد که باید منتظر دیدن نتیجه کار او باشیم.

ارسطو خوش رزم

منبع: خبرآنلاین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۹ دی ۱۴۰۲
این کارها به نظر باید زیبا و جذاب باشند
آخرین اخبار