علیرضا برشاهی رئیس گروه موزهها و اموال منقول اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت موزهها، گفت : موزهها نشان دهنده تاریخ، فرهنگ، هویت و آداب و رسوم یک ملت و قوم هستند و میتوانند در تقویت هویت بخشی و حس ملی و قومی به مردم جامعه اثرگذار باشند.
وی ادامه داد: از طرفی امروزه در دنیا گردشگری فرهنگی به عنوان یکی از انواع گردشگری مورد توجه قرار گرفته که یکی از زمینههای توسعه این نوع از گردشگری موزهها هستند و براین اساس، در سالهای اخیر توسعه موزهها مورد توجه وزارت میراث فرهنگی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از ۱۴ شهرستان استان تنها پنج شهرستان موزه دارند، عنوان کرد: کرمانشاه، دالاهو، سنقر، پاوه و روانسر پنج شهرستان دارای موزه در استان هستند که بخشی از آنها زیرمجموعه میراث فرهنگی و تعدادی هم توسط بخش خصوصی راه اندازی شده اند.
برشاهی خاطرنشان کرد: موزههای پارینه سنگی و خط و کتابت در تکیه بیگلربیگی، موزه مردم شناسی در تکیه معاون الملک و موزه سنگ تاق بستان در شهر کرمانشاه و موزههای مردم شناسی در شهرستانهای دالاهو، سنقر و پاوه موزههایی هستند که زیرمجموعه میراث فرهنگی قرار دارند.
وی تاکید کرد: سابقا در اکثر شهرستانهای استان موزههای زیرمجموعه میراث فرهنگی فعال بودند، اما متاسفانه از آنجایی که فضای فیزیکی بیشتر آنها مربوط به ارگانهای دیگر بود، با بازپس گیری این فضاها، موزههای این شهرستانها هم تعطیل شد.
رئیس گروه موزهها و اموال منقول میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: در حال حاضر این ظرفیت را در همه شهرستانهای استان داریم که موزههایی را در آنها راه اندازی کنیم، اما متاسفانه علاوه بر مشکل فضا، با کمبود نیروی انسانی هم مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته راه اندازی موزههای خصوصی مورد توجه قرار گرفته، عنوان کرد: موزه میراث ناملموس در روستای زردویی پاوه، موزه عروسکها در روستای کانی کچگینه روانسر، موزه منبت در شهر کرمانشاه، موزههای تنبور، مردم شناسی و هنر و طبیعت در شهر کرندغرب از موزههایی هستند که در چندسال اخیر توسط بخش خصوصی در استان راه اندازی شدهاند.
برشاهی گفت: راه اندازی چند موزه دیگر همچون موزه برق در هرسین و موزه آهنگری در دالاهو هم در دستورکار قرار دارد .