در سال ۱۳۸۷، بخش فارسی شبکه سلطنتی بیبیسی با ادعای اتخاذ رویکرد بیطرفی و فعالیت صرف در حوزه خبری، با ردیف بودجه اختصاصی وزارت خارجه انگلیس راهاندازی شد. اما کمتر از یک سال زمان نیاز بود تا ادعای بیطرفی بیبیسی فارسی، صحتسنجی شود. برخلاف ادعای مدیران بیبیسی فارسی، در کارنامه ۱۵ساله این شبکه انگلیسی هر موضوعی دیده میشود، جز فعالیت صرف خبری.
فتنه ۸۸، اولین باری بود که شبکه فارسی زبان بیبیسی، به صورت علنی، علیه جمهور ایران شمشیر کشید. تولید و بازنشر گسترده شایعات، عملیات روانی علیه جامعه و تحریک مردم ایران برای ایجاد آشوب و اغتشاش در کشور و حمایت از سران فتنه، اقداماتی بود که در راستای ایجاد ناامنی و آشوب در کشورمان، در دستور کار بیبیسی فارسی قرار گرفته بود. چنانکه پس از اعلام دروغ میرحسین موسوی مبنی بر پیروزی قاطع در انتخابات و درحالیکه فرایند اخذ رأی به پایان نرسیده بود، بیبیسی فارسی پای کار فتنهگران آمد و با تولید برنامههای ویژه خبری، خط دروغ تقلب در انتخابات را آغاز کرد.
در اسفند ۱۳۹۱ در شرایطی که آتش افروخته شده از جانب فتنهگران و حامیان خارجی آنها به واسطه بصیرت مردم، فروکش کرده بود، وزارت اطلاعات بیانیهای صادر کرد و در آن از نقش گسترده بیبیسی در عملیات روانی و تخریبی در ایام فتنه ۸۸ پرده برداشت. در همین رابطه، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران اسفند ماه سال ۹۱ و با صدور اطلاعیهای، نسبت به نقش بیبیسی فارسی در فتنه ۸۸ تأکید کرد. در اطلاعیه وزارت اطلاعات آمده بود: «اطلاعات به دست آمده حکایت از اداره تعدادی از شبکههای رادیویی، تلویزیونی، سایتهای خبری ضدانقلاب و وابسته به عناصر فتنه ۸۸ توسط هسته مرکزی مستقر در ارگان عملیات روانی سازمان جاسوسی دولت انگلیس موسوم به (BBC) دارد.»
از فتنه ۸۸ تا آشوبهای ۱۴۰۱
اگر در سالهای ابتدایی راهاندازی بیبیسی فارسی، این شبکه انگلیسی بر جهتدهی به افکار مردم ایران و تحریک به آشوب متمرکز بود، در سالهای اخیر به حمایت آشکار از گروههای تروریستی و تئوریزه کردن «تجزیهطلبی» در ایران روی آورده است. آشوبهای پاییز سال قبل، آخرین و آشکارترین مصداق از این خطی مشی بیبیسی فارسی بود.
در جریان اغتشاشاتی که سال قبل به بهانه فوت یک دختر جوان در کشور بهراه افتاد، رسانهها و شبکههای فارسیزبان خارجنشین از جمله ایران اینترنشنال، منوتو و بیبیسی فارسی ترویج خشونت، تروریسم و عادیسازی تجزیهطلبی در ایران را دنبال میکردند. در همین رابطه میتوان به حضور متعدد و پرتکرار سرکردگان و اعضای گروهکهای تروریستی در این شبکهها، بویژه بیبیسی فارسی اشاره کرد. عبدالله مهتدی به عنوان مسئول و نماینده گروهک تروریستی و تجزیهطلب کومله و سیامند معینی مسئول حزب تروریستی پژاک در کنار نمایندگان دیگر گروههای تجزیهطلب بارها در برنامههای بیبیسی فارسی حاضر شدند تا ضمن ترویج تروریسم، موضوع ضدوطنی تجزیهطلبی در ایران را اصطلاحاً نرمالیزه کنند.
در سویی دیگر، همزمان با انجام عملیات طوفانالاقصی که توسط مقاومت فلسطین در سرزمینهای اشغالی به صورت موفق اجرا شد و از رژیم صهیونیستی اقتدارزدایی کرد، شبکههای فارسیزبان ضدایرانی از جمله بیبیسی فارسی به خط شدند تا آبروی ریخته شده صهیونیستها را بازگردانند. اتهامزنی به مقاومت فلسطین، تروریست خواندن حماس، سرپوش گذاشتن بر جنایات هفتادساله رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و مظلومسازی از چهره ضدبشری اسرائیل، اقداماتی بود که از سوی این رسانهها انجام شد. بیبیسی فارسی با ادعای بیطرفی و نگاه کارشناسی به اخبار راهاندازی شد، اما حالا پس از ۱۵ سال، نه تنها خبری از ادعای اولیه نیست، بلکه بیبیسی فارسی به مدافع رژیم جنایتکار و ضدبشری صهیونیستی و تریبون تجزیهطلبان ضدایرانی تبدیل شده است.
منبع: ایران